آیا خوردن هسته زردآلو ضرر دارد؟
هسته زردآلو یا دانه میوه هایی مانند سیب، هلو، شلیل، گلابی، گیلاس و بادام تلخ حاوی ترکیب شیمیایی و سمی به نام «آمیگدالین» است.
به گزارش سرگرمی روز، هسته یا دانه این میوه ها به طور طبیعی دارای لایه بیرونی مقاوم در برابر آنزیم های گوارشی است، اما در صورت جویدن، تماس با آنزیم های گوارشی باعث ترشح «آمیگدالین» در بدن می شود و به دنبال آن سمی تولید می شود که «سیانید» تولید می کند و باعث مسمومیت می شود. .
تولید مقدار زیادی از این سم در بدن باعث ناراحتی های بسیاری از جمله سردرد و سرگیجه، صرع، حالت تهوع، استفراغ، ضربان قلب سریع، افزایش فشار خون، اختلالات تنفسی، فلج و در نهایت مرگ می شود.
البته اگر هسته آن جویده نشود و باز نشود، مسمومیت ایجاد نمی شود. همچنین حرارت دادن با آب نمک و خیساندن آجیل به مدت طولانی در آب باعث حذف آمیگدالین می شود.
برای کاهش خطر مسمومیت با سیانید ناشی از هسته زردآلو باید توجه داشت که هسته زردآلو را نباید به صورت خام به عنوان آجیل یا تنقلات آماده مصرف کرد و باید حداقل 30 دقیقه قبل از مصرف خیس خورده و بجوشد.