ارتباط آلودگی هوا با سرطان ریه چیست؟
مدیرکل دفتر مدیریت بیماریهای غیرواگیر وزارت بهداشت اظهار کرد که سازمان بهداشت جهانی از “آلودگی هوا” به عنوان یکی از علت های بروز بیماری های غیر واگیر مانند سرطان ها خبر داده است. او همچنین به میزان قابل توجهی از مرگ و میر ناشی از آلودگی هوا اشاره کرد و تاکید کرد که باید به این موضوع توجه کرد.
به گزارش ایسنا، دکتر کورش اعتماد به اطلاع رسانی کرده است که هر ساله تعداد حدود ۲۰ هزار نفر به علت سرطان در ایران جان خود را از دست میدهند. او همچنین اشاره کرده است که سرطانهای پستان، روده بزرگ، پروستات و ریه در بین سرطانهای رایج در ایران قرار دارند.
درباره تأثیر آلودگی هوا در ابتلای به سرطانها، آمده است که آلودگی هوا و سرطان ریه با یکدیگر ارتباط دارند. اگرچه این عوامل مربوطه به یکدیگر مرتبط هستند، اما لازم است تا مطالعات بیشتری انجام شود تا بتوان تأثیرات دقیق تماس با آلودگی هوا را بر بروز سرطان ریه مشخص نمود.
با توجه به اهمیت موضوع بیماریهای غیراگیر، مدیرکل دفتر مدیریت این بیماریها در وزارت بهداشت تصریح کرده است که عوامل خطر این بیماریها در واقع بسیار مشابه هم هستند. به عنوان مثال، بیماریهای قلبی و عروقی، سرطان، دیابت و بیماریهای مزمن تنفسی همگی به چهار عامل خطر اصلی مرتبط میشوند که شامل فعالیت فیزیکی کم، تغذیه ناسالم، مصرف دخانیات و مصرف الکل هستند. این موضوع نشان میدهد که برای جلوگیری و کنترل این بیماریها باید اقداماتی در جهت بهبود فعالیتهای فیزیکی، بهبود و تنوع تغذیه، کاهش مصرف دخانیات و کنترل مصرف الکل انجام گیرد.
اضافه شد که در سال گذشته، سازمان بهداشت جهانی نیز به “آلودگی هوا” را به عنوان یکی از عوامل خطر پنجم برای بروز بیماریهای غیر واگیر شامل سرطانها اشاره کرده است.
مطلب بهبودیابی شده:
نگرانی بیان شد: مسئله مرگ و میر ناشی از آلودگی هوا یک واقعیت قابل توجه است و باید به آن توجه کرد. این مشکل در بروز سرطان نیز تأثیرگذار است و بنابراین باید به جدیت آن رسیدگی شود.
متن ارائه شده:
با توجه به شیوع زیاد ذرات معلق با اندازههای PM ۲.۵ در هوا، وزارت بهداشت در سال ۱۴۰۰ مطالعهای به نام “کمیسازی اثرات بهداشتی و اقتصادی آلایندههای PM ۲.۵ در ۲۷ شهر کشور” را انجام داد. نتیجه این مطالعه نشان میدهد که در این ۲۷ شهر، تعداد مرگ و میر بر اثر تماس طولانی مدت با ذرات معلق PM ۲.۵، در بزرگسالان با سن بیشتر از ۳۰ سال، برآورد شده است که در مجموع به ۲۰ هزار و ۸۳۷ نفر میرسد.
بر اساس تحقیقات جدید، به نظر میرسد که بروز بیماریهای مزمن انسداد ریوی (COPD)، سرطان ریه، بیماریهای ایسکمیک قلبی و سکته مغزی، با آلودگی هوا هیچ ارتباطی ندارد. این نتیجه، نشان میدهد که عوامل دیگری بجز آلودگی هوا به بروز این بیماریها مربوط میشوند. به عبارت دیگر، لزوماً آلودگی هوا تنها عامل مسئول بروز این بیماریها نیست. این نتایج میتواند برای پژوهشهای آتی برای تشریح علل واقعی بروز این بیماریها مفید باشد.
در مجموع ۲۷ شهر مورد مطالعه، در سال ۱۴۰۰، تعداد میانگین ۵۱۳ نفر از بزرگسالان به دلیل سرطان ریه درگذشتند. این مرگ و میر باعث بروز هزینههایی در ارتباط با جان باختن و مرگ و میر ناشی از این بیماری شد که با ارزش تخمینی ۲۰۱ میلیون دلار محاسبه شده است. همچنین، آلودگی هوا به طور قابل توجهی نسبت به پنج سال گذشته، منجر به افزایش خسارت اقتصادی ناشی از جان باختن و مرگ و میر ناشی از سرطان ریه شده است.