ارزش غذایی جوانه عدس و آشنایی با خواص و ارزش غذایی جوانه عدس
ارزش غذایی جوانه عدس
ارزش غذایی جوانه عدس ؛ آشنایی با خواص و ارزش غذایی جوانه عدس همگی در سرگرمی روز و خواب.امیدواریم این مطلب که حاصل تلاش تیم خواص مواد غذایی سایت است مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.
همانطور که می دانید قرآن کریم از بهشت با نام جنت نام برده است و معنی جنت باغی است که درختان میوه فراوان دارد.همچنین در این کتاب آسمانی از میوه های زیادی نام برده شده است.
امروزه با پیشرفت جوامع بشری بیماری ها هم پیشرفت زیادی کرده اند و یکی از راه های نجات انسان از بیماری های مختلف شناخت کامل طبیعت و آشنایی با خواص گیاهان و میوه ها است.
از مهمترین میوه هایی که در قرآن از آنها نام برده شده است می توانیم به انجیر و زیتون اشاره کنیم که به تازگی یک گروه تحقیقات ژاپنی پی به خواص فوق العاده مصرف یک عدد انجیر و هفت عدد زیتون شده است.
پس از اینکه یکی از قرآن پژوهان مصری اعلام کرد که خداوند در قرآن به انجیر و زیتون قسم خورده است و نام انجیر یک بار و نام زیتون هفت بار در قرآن آمده است ، رییس این گروه مسلمان شد.
ارزش غذایی جوانه عدس
طبیعت جوانه عدس سرد و خشک می باشد و هر صد گرم جوانه عدس ۱۰۶ گرم کالری دارد.
جوانه عدس دارای ویتامین C و ویتامین E است و به دلیل خواص آنتی اکسیدانی که دارد به جوانسازی پوست کمک می کند و چین و چروک صورت را از بین می برد.
جوانه عدس مقادیر بالای آهن و مس دارد که به بهبود گردش خون در پوست سر کمک کرده و با تقویت فولیکول های مو باعث افزایش رشد موی سر می شود.
فیبر بالای موجود در جوانه عدس به کاهش اشتها کمک کرده و با جلوگیری از پرخوری، باعث لاغری و کاهش وزن می شود.
مقادیر بالای آنتی اکسیدان ها و فیبر موجود در جوانه عدس به سم زدایی بدن به ویژه روده ها کمک کرده و باعث لاغری و کاهش چربی شکم می شود.
برخی مطالعات نشان می دهد که جوانه حبوبات به ویژه جوانه عدس می تواند باعث کاهش قند خون در افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ شود؛
مطالعات نشان می دهد که جوانه عدس به دلیل مقادیر بالای فیبر که دارد به بهبود هضم غذا و سلامت دستگاه گوارش کمک می کند.
مقادیر بالای پروتئین و فیبر موجود در جوانه عدس به کاهش کلسترول بالای خون کمک کرده و خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی را کاهش می دهد.
مقادیر بالای پتاسیم موجود در جوانه عدس به کاهش فشار خون بالا کمک می کند.
مقادیر بالای آمینو اسید ها و پروتئین موجود در جوانه عدس به عضله سازی ورزشکاران در بدنسازی کمک کرده و کربوهیدرات های موجود در آن باعث ریکاوری عضلات بدنسازان پس از تمرینات سخت بدنسازی می شود.
جوانه ها به ویژه جوانه عدس به دلیل مقادیر بالای آهن و فولات که دارند، باعث افزایش تولید گلبول های قرمز خون شده و به درمان کم خونی یا آنمی کمک می کنند.
جوانه عدس حاوی مقادیر بالای آنتی اکسیدان ها و ویتامین C می باشد که به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کرده و خطر ابتلا به سرماخوردگی و آنفلونزا، سرطان، پوکی استخوان و پوسیدگی دندان ها را کاهش می دهد.
آشنایی با دیگر خواص جوانه عدس
برای اینکه شما سروران گرامی با دیگر خواص جوانه عدس آشنا شوید این بخش را برای شما تهیه نموده ایم.
آشنایی با جوانه عدس
جوانه عدس به اندازه جوانه گندم و جوانه ماش معروف نیست ولی شاید برایتان جالب باشد
که سرشار آنتی اکسیدان و پروتئین است و برای قلب خیلی مفید است.
یکی از بهترین راه ها برای سم زدایی زا بدن هم مصرف جوانه عدس می باشد.
اگر می خواهید انرژی زیادی داشته باشید و یا لاغر شوید حتما جوانه عدس را در برنامه غذایی خود قرار دهید.
خواص جوانه عدس و ماش
جوانه عدس تمامی هشت اسیدآمینه ضروری مورد نیاز بدن را دارد ولی کارشناسان تغذیه ترکیب جوانه عدس با ذرت، گندم یا برنج را پیشنهاد میدهند به دلیل اینکه کیفیت پروتئینی، جوانه عدس را بهتر میکند.
جوانه عدس دارای ویتامین A، C، خانواده ویتامینهای B، فولیکاسید، اینوزیتول، برم، کلسیم، کلر، مس، آهن، منیزیم، پتاسیم و پروتئین است.
جوانه عدس مغذی بوده و خاصیت آنتیاکسیدانی دارد.
همچنین تصفیه کننده خون و کاهنده قند خون است.
این جوانه بامزه به شستوشو و تحریک کلیهها، سیستم غدد فوقکلیوی، به تقویت قلب و عروق، افزایش انرژی و قدرت حیاتی کمک میکند.
میزان فیبر محلول در جوانه عدس در مقایسه با دانه عدس به میزان ۳۰۰درصد افزایش مییابد.
فیبر محلول در آب موجود در جوانه عدس به کاهش کلسترول، فشار خون، قند خون و تنظیم میزان انسولین خون کمک میکند.
از کجا جوانه عدس را تهیه کنیم؟ کافی است سری به فروشگاههای زنجیرهای بزنید.
امروزه یکی از جوانههای محبوب، جوانه ماش است که همیشه در سوپرمارکتها یافت میشود و در مرحله بعد طعم و تردی آن را در غذاهای چینی و هندی میتوانید تشخیص دهید.
جوانه ماش ترد و خوشمزه است و طعم آن کمی به شیرینی میزند از مزیتهای آن این است که هضم آن نسبت به ماش پختهشده راحتتر است.
دو کشور پرجمعیت آسیا یعنی چین و هند نیز در آشپزی و موارد درمانی از جوانه ماش استفاده میکنند.
مصارف درمانی جوانه ماش سمزدایی بدن و خاصیت مدر بودن است.
جوانه ماش نیز مانند جوانههای دیگر سرشار از ویتامین C است که این مقدار در ماش پخته وجود ندارد.
جوانههای ماش برخلاف دیگر سبزیجات که هرچه بیشتر رسیده میشوند خواص تغذیهای آنها کاهش مییابد، خواص خود را تا زمانی که به مصرف برسد حفظ میکنند.
طرز تهیه جوانه عدس
عدس را تمیز کرده ، شسته و با آب به مدت ۴۸ ساعت خیس کنید و هر روز آب آنرا دو دفعه عوض کنید.
به محض آنکه عدس ها سفیدک زد و شروع به ریشه زدن نمود آنرا در یک کیسه ی نخی ریخته و کیسه را مرطوب نموده و در یک آبکش قرار دهید.
زمانی که جوانه ها به اندازه یک سانتیمتر شد از داخل کیسه بیرون آورده و داخل آبکش قرار دهید و روی آن همین کیسه نخی را مرطوب نموده و قرار دهید و آبکش را در یک ظرف قرار دهید.
روزی چند دفعه روی جوانه ها آب بریزید تا جوانه ها به اندازه ۵-۴ سانتیمتر شود.
در زمان ریشه زدن ، ریشه های عدس ها در داخل هم نفوذ می کند می توانید به آرامی آنها را از هم جدا کنید تا جوانه ها را بتوانید برای زمان طولانی تری استفاده نمائید.
در فصل تابستان برای جلوگیری از کپک زدن جوانه ها بعد از ۳ سانتیمتر شدن آن می توانید در یخچال نگهدارید.
از این جوانه می توانید روزی چند قاشق در سالاد اضافه کرده و میل نمائید.
روش دوم
برای تهیه این جوانه ابتدا عدس را در ظرفی میشوییم.
-عدس را درون مقداری آب خیس میکنیم.
-در طول ۲ روز، روزانه یک بار آب آن را عوض میکنیم.
-پس از ۲ روز عدس را درون کیسه نخی نمدار میریزیم و منتظر جوانه زدن میمانیم.
-هنگامی که اندازه جوانهها به ۵-۳ سانتیمتر رسید آن را در ظرفی میریزیم و در یخچال قرار میدهیم.
نکته: به دلیل طبع سرد این جوانه بهتر است در هنگام مصرف کمی گلپر به آن اضافه شود.
غذا با جوانه عدس
شما می توانید در غذاهای زیادی از جوانه عدس استفاده کنید که به صورت تیتر وار به آنها اشاره می کنیم.
جوانه عدس پلو
دمپخت گوجه فرنگی با جوانه گندم و جوانه عدس
لوبیا پلو با جوانه عدس
آش ماستینه
سالاد جوانه
پلو گیاهی
طرز استفاده از جوانه عدس
جوانه عدس به صورت خام برای تهیه سالاد و جوانه عدس و انواع ساندویچ و به صورت پخته برای تهیه سوپ جوانه عدس و انواع غذا با جوانه عدس استفاده می کنند.
همچنین شما می توانید پودر جوانه عدس را برای تهیه انواع نان، کیک، کوکی و کلوچه و شیرینی استفاده کنید.
خواص جوانه عدس برای لاغری و درمان چاقی
فیبر بالای موجود در جوانه عدس به کاهش اشتها کمک کرده و با جلوگیری از پرخوری، باعث لاغری و کاهش وزن می شود.
مقادیر بالای آنتی اکسیدان ها و فیبر موجود در جوانه عدس به سم زدایی بدن به ویژه روده ها کمک کرده و باعث لاغری و کاهش چربی شکم می شود.
جوانه عدس برای پوست
مقادیر بالای آنتی اکسیدان ها، ویتامین C و ویتامین E موجود در جوانه عدس باعث افزایش تولید کلاژن پوست شده و با رفع چین و چروک به جوان سازی پوست صورت کمک می کند.