سبک زندگی

اولین بار چه کسی و کجا به مدت ۱۰ روز مراسم عزاداری محرم برگزار کرد؟

خرید فالوور از سایت اینبو

میزان نوشت: حجت الاسلام مرتضی محمدی کارشناس علوم قرآنی به تشریح مراسم عزاداری محرم در تاریخ پرداخت و اظهار داشت:

* محرم را اولین ماه قمری می دانند و دعایی که ما ایرانیان در سال جدید می خوانیم، مخصوص اولین روز ماه قمری است، زیرا می گوییم «حویل خلانا یا لای احسن الحسن الحسین، کشورمان را به بهترین شکل برگردان». احوال حسین (علیه السلام)».

* برگزاری مجالس روضه و عزاداری از زمان امام باقر(ع) و بنا به توصیه و وصیت این امام بزرگوار به مدت 10 روز در منا برقرار شده است. بر این اساس، روز اول ماه محرم به نام حضرت مسلم بن عقیل، روز دوم ورود کاروان شهدا به سرزمین کربلا، روز سوم به نام حضرت رقیه (س) نامگذاری شده است. و روز چهارم به نام حضرت زینب (سلام الله علیها) و حضرت خار نامگذاری شده است.

* روز پنجم حضرت عبدالله بن الحسن و یاران، روز ششم حضرت قاسم بن الحسن، روز هفتم با عنوان روضه تشنگی حضرت علی اصغر، روز هشتم با عنوان حضرت. علی اکبر، روز نهم با لقب حضرت ابوالفضل العباس، روز دهم با لقب امام حسین (علیه السلام) و روز یازدهم که شب غریبان محسوب می شود، به نام حضرت زینب (س) نامگذاری شده است. و در این شب ها دعا خوانده می شود و مصائب ائمه معصومین (علیهم السلام) ذکر می شود.

* در مورد مسلم به عنوان پسر عمو و سفیر امام حسین (ع) باید اشاره کرد که خضوع آن حضرت در برابر سیدالشهداء (ع) لحظه مهم و قابل توجهی است. او از فرمان و دست امام زمان خود که امام حسین (ع) بود، اطاعت کرد و همین امر باعث شده تا نامش برای همیشه بماند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا