این نوشیدنی بهترین جایگزین برای نوشابه است
نوشابه قند زیادی دارد و بنابراین می تواند منجر به دیابت و پوسیدگی دندان شود. مصرف مداوم نوشابه های گازدار از جمله کوکاکولا که تولید آن در ایران متوقف شده است می تواند عوارض زیادی در بدن ایجاد کند و یا ما را در خطر ابتلا به بسیاری از بیماری ها از جمله چاقی، دیابت، پوسیدگی، افزایش چربی شکم، درد مفاصل قرار دهد. ، مشکلات کلیوی، مشکلات رفتاری، نارسایی قلبی و سکته مغزی.
به گزارش سرگرمی روز، اسید موجود در جوش شیرین آنقدر قوی است که می توان از آن برای تمیز کردن اشیا استفاده کرد. اسید کربنیک و اسید فسفریک موجود در این نوشیدنی به قدری قوی است که می توانید با ریختن آنها در ماشین لباسشویی چربی را از روی لباس پاک کنید. علاوه بر این، به دلیل محتوای اسیدی بالا، از نوشابه های گازدار برای تمیز کردن سپر خودرو نیز استفاده می شود.
با مطالب مختلفی که در این باره منتشر شده است از مضرات نوشابه های گازدار آگاه هستیم اما شاید در اخبار روزنامه ها و خبرگزاری ها تصمیمات برای کاهش یا ترک نوشابه های گازدار مطرح نشده باشد. این موضوع ما را بر آن داشت تا با دکتر کروش جعفریان متخصص تغذیه در مورد بهترین جایگزین های نوشابه و فواید دوغ صحبت کنیم.
جعفریان درباره مناسب ترین جایگزین برای کوکاکولا و نوشابه می گوید: اگر فرهنگ سازی کنیم که از مصرف نوشابه هایی مانند کوکاکولا فاصله بگیریم و جایگزین های مناسبی برای آن ها مانند دوغ پیدا کنیم، بسیار مفید خواهد بود.
چرا دوغ مفید است؟
وی در تشریح دلایل مفید بودن دوغ می افزاید: دوغ جایگزین بسیار مناسبی است زیرا دوغ حاوی پروتئین مرغوب، کلسیم و فسفر بسیاری از مواد معدنی مورد نیاز بدن است. اما مشکلی که الان با دوغ داریم این است که متاسفانه نمک زیادی داخل آن ریخته می شود. در دوغ باید از گیاهان و سبزیجات معطری که در فرهنگ غذایی ما هستند استفاده کنیم و از آنها برای ایجاد طعم خوب در دوغ استفاده کنیم.
این متخصص تغذیه درباره اهمیت باکتری های موجود در دوغ نیز می گوید: باید دوغ را به یک محصول پروبیوتیک تبدیل کنیم و آن را غنی از باکتری های مفید کنیم که علاوه بر فواید سلامتی، باکتری های مورد نیاز بدن را نیز تامین کند. فرهنگ مصرف دوغ مختص کشور ماست. اگر در تولید دوغ باکیفیت سرمایهگذاری شود، میتواند جایگزین کوکاکولا و این قبیل نوشیدنیهای گازدار به عنوان یک نوشیدنی مفید، به ویژه در زمینه تغییر باکتریهای روده شود. بنابراین باید در این زمینه چه در حوزه صنعت و چه در حوزه توسعه فرهنگی کار بیشتری انجام دهیم تا مصرف دوغ بیشتر از گذشته در بین مردم رواج پیدا کند.
جعفریان همچنین به فرهنگ چای خوری در ایران به عنوان جایگزینی مطلوب برای نوشابه های گازدار اشاره می کند و می گوید: در گذشته نوشیدنی های خوبی می خوردیم، حتی آب را با سبزیجات معطر معطر می کردیم. خیلی خوب است که روی فرهنگ استفاده از انواع دمنوش ها به خصوص چای های سرد کار کنیم. زیرا چای داغ خواصی دارد و چای سرد خواص دیگری دارد.
نوشیدنی های پروبیوتیک
وی همچنین به شیوه جدید تولید نوشابه و نوشابه در دنیا اشاره می کند و می گوید: صنعت هم اکنون به تولید نوشابه های پروبیوتیک روی آورده است. علاوه بر سرنوشت دوغی که ما در مورد آن صحبت می کنیم، جهان اکنون به سمت تولید نوشیدنی های حاوی انواع باکتری های مفید در حال حرکت است. شکافی در صنعت ما وجود دارد که باید پر شود.
این متخصص تغذیه با بیان اینکه دوغ کفیر هم خوب است اما لزوماً صنعتی نیست، می گوید: دوغ سنتی ما که در قدیم در مشک می ریختند بسیار مرغوب و حاوی باکتری های مفید زیادی است. اگر از دوغ سنتی تر استفاده و تولید شود، بسیاری از باکتری های مفید بومی ایران حفظ می شوند. این امر بانک باکتری های کشور را در روند جهانی شدن در آینده حفظ خواهد کرد.