با این رژیم مغز را غمگین نکنید

آیا تا به حال بعد از خوردن غذاهای چرب مانند همبرگر و سیب زمینی سرخ شده احساس بیماری کرده اید؟ یا بعد از خوردن یک تکه آب نبات پس از هجوم شکر مضطرب هستید؟ علم شروع به پشتیبانی از این حس مغز کرده است.
به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان ؛ تحقیقات اخیر نشان می دهد که آنچه می خوریم می تواند به طور مستقیم بر شیمی و ساختار مغز ما تأثیر بگذارد و به طور بالقوه در بروز مسائل مربوط به سلامت روان مانند افسردگی و اضطراب نقش داشته باشد.
دانشمندان با مقایسه مغز افرادی که از رژیم غذایی مدیترانه ای پیروی می کنند با افرادی که رژیم غذایی مملو از قند، چربی اشباع شده و غذاهای فرآوری شده می خورند، ارتباط شگفت انگیز بین رژیم غذایی و سلامت مغز را بررسی کرده اند.
یافته ها قابل توجه است و تفاوت های بالقوه در ساختار مغز و شیمی بین دو گروه را نشان می دهد. به نظر می رسد که رژیم مدیترانه ای نه تنها کلید سلامت قلب، بلکه برای داشتن مغزی شادتر و سالم تر است.
رژیم های غذایی ناسالم باعث عدم تعادل مغز می شود
اسکن مغز تفاوت های قابل توجهی را نشان می دهد. در افرادی که رژیم غذایی ناسالم داشتند، محققان دریافتند که سطح GABA یا گاما آمینوبوتیریک اسید، یک انتقال دهنده عصبی ضروری برای حفظ آرامش و تعادل مغز، کاهش می یابد. سطوح ناکافی GABA با افزایش اضطراب و افزایش حساسیت به اختلالات خلقی مرتبط است.
برعکس، این افراد همچنین سطوح بالاتری از گلوتامات، یک انتقال دهنده عصبی که به عنوان شتاب دهنده مغز عمل می کند، نشان می دهند. گلوتامات بیش از حد می تواند منجر به تحریک بیش از حد، بی قراری و مشکل در تمرکز شود.
علاوه بر این، اسکن مغز کاهش حجم ماده خاکستری را در لوب فرونتال نشان می دهد، ناحیه ای که مسئول عملکردهای شناختی پیچیده مانند تصمیم گیری، تنظیم هیجانی و کنترل تکانه است. این کاهش ماده خاکستری می تواند توانایی فرد را برای مقابله موثر با استرس مختل کند و به طور بالقوه به افزایش خطر مشکلات سلامت روان کمک کند.
در نهایت، می بینیم که افرادی که رژیم غذایی ناسالم دارند، انتقال عصبی تحریکی و مهاری نامتعادل دارند و همچنین حجم ماده خاکستری در لوب های فرونتال مغز کاهش یافته است. این قسمت از مغز درگیر مسائل بهداشت روانی مانند افسردگی و اضطراب است.
رژیم غذایی چگونه با ذهن ما تداخل می کند؟
دانشمندان هنوز در حال چیدن این پازل هستند، اما سرنخ آن در روده ما نهفته است. تریلیون ها باکتری که در روده ما زندگی می کنند (میکروبیوم) نقش مهمی در سلامت ما از جمله سلامت روان ما دارند.
یک رژیم غذایی ناسالم می تواند این اکوسیستم ظریف را مختل کند و به طور بالقوه باعث ایجاد یک آبشار از تغییراتی شود که بر مغز تأثیر می گذارد. سطوح بالای چربی اشباع شده و قند مشکل ساز به نظر می رسد.
این نشان می دهد که یک رژیم غذایی نامناسب نه تنها ممکن است به مشکلات سلامت روان کمک کند، بلکه شکستن الگوهای ناسالم غذایی را نیز دشوارتر می کند. با این حال، خبر خوب این است که عکس آن نیز می تواند صادق باشد. با انتخاب رژیم غذایی سالمتر، نه تنها سلامت روان خود را بهبود میبخشیم، بلکه میتوانیم به آن انتخابهای غذایی نیز پایبند باشیم.
رابطه بین رژیم غذایی و سلامت روان پیچیده است و هنوز در حال تحقیق است، اما این مطالعه شواهد قانع کننده ای ارائه می دهد که آنچه می خوریم می تواند به طور قابل توجهی بر مغز و خلق و خوی ما تأثیر بگذارد.
بنابراین دفعه بعد که به سراغ یک میان وعده شیرین یا غذای چرب می روید، به یاد داشته باشید که ممکن است مغز شما هزینه آن را بپردازد. با انتخاب یک رژیم غذایی سرشار از مواد غذایی کامل، میوه ها، سبزیجات و چربی های سالم، نه تنها بدن، بلکه ذهن خود را نیز تغذیه می کنید.
نتایج این تحقیق در مجله Nutritional Neuroscience منتشر شده است.