بعد از سرقت گوشی چه کار کنیم؟
این روزها گاهی از اطرافیان می شنویم که گوشی یا تبلت آن ها به روش های مختلف به سرقت رفته است و هر روز بر تعداد آنها افزوده می شود. همچنین، ممکن است این دستگاه های هوشمند را در جای خود رها کرده باشیم. بنابراین، قبل از اینکه هر یک از این موارد برای شما اتفاق بیفتد، بهتر است مراحل ذکر شده در بالا را دنبال کنید تا شانس پیدا کردن گوشی، تبلت یا سایر وسایل الکترونیکی خود را افزایش دهید.
روش ردیابی گوشی در اپراتور همراه اول
به گزارش سرگرمی روز، اگر از مشترکان اپراتور همراه اول هستید، می توانید شماره سریال گوشی درج شده روی جعبه گوشی را از طریق خطوط ثابت تلفن همراه اول ارسال و سرویس ردیابی گوشی را فعال کنید.
پس از این اقدام، سرویس ردیابی گوشی پس از دریافت شماره سریال، ظرف مدت 10 روز گوشی گمشده را جستجو می کند و در نهایت در صورت موفقیت در ردیابی گوشی، نتیجه را از طریق پیامک به مشترک اعلام می کند تا مشترک سایر مراحل قانونی را طی کند. از طریق مراجع ذیربط پیگیری شود، اما در صورت عدم موفقیت در ردیابی، مشترک می تواند مجددا اقدام به ردیابی گوشی خود کرده و مجدداً سرویس را فعال کند.
برای فعال کردن سرویس ردیابی گوشی باید از کد دستوری *10*2141* شماره سریال تلفن# و برای غیرفعال کردن سرویس از کد *10*2142# و برای کمک گرفتن از کد *10*2143 استفاده کنید. #. مهم است که این سرویس را فعال کنید. این طرح برای مشترکین اپراتور همراه اول رایگان است.
روش ردیابی گوشی در اپراتور دوم همراه
همچنین در صورتی که مشترک اپراتور دوم همراه باشد و با این مشکل (تلفن همراه گم یا دزدیده شده) مواجه شود. در مرحله اول باید سیم کارت خود را مسدود کند که برای این کار باید با شماره تلفن 700 یا 7033 (از خط دوم اپراتور تلفن همراه) یا 0937700000 یا 09377033000 (از سایر خطوط) تماس گرفته و درخواست مسدود کردن سیم کارت کند.
پنج روز پس از مسدود شدن خط، کاربر کد #6101 را از خط این اپراتور شماره گیری می کند. سپس پیام هایی در خصوص شرایط استفاده از سرویس، تایید کسر هزینه ثبت درخواست از اعتبار موجود آن سیم کارت، سیم کارت فعال موجود در گوشی در زمان مفقود شدن، مراحل و مدت زمان ارسال خواهد شد. مسدود کردن سیم کارت؛ پس از آن، کافی است کاربر شماره سریال تلفن 15 رقمی گم شده (قرار گرفته بر روی جعبه گوشی) را وارد کند.
توجه به این نکته ضروری است که درخواست پیگیری از طریق این سامانه پیامکی باید فقط از طریق سیم کارت (متفاوت با سیم کارتی که ردیابی برای آن درخواست شده است) انجام شود. همچنین برای ثبت درخواست رهگیری باید حداقل پنج روز از مسدود شدن سیم کارت گذشته باشد. در صورت اقدام مشترک قبل از پنج روز، شماره موجود در گوشی گم شده/دزدیده شده به عنوان سارق به مراجع قضایی اعلام می شود که باعث رد شدن نتیجه ردیابی می شود.
پس از ثبت موفقیت آمیز شماره سریال گوشی، یک پیامک برای کاربر ارسال می شود (درخواست شما ثبت شده است، پاسخ در مدت 48 ساعت از طریق پیامک ارسال می شود) که پس از 48 ساعت پیامکی با نتیجه پیگیری دریافت می کند. این سرویس فقط مثبت یا منفی است و انتشار اطلاعات هویتی مربوط به شخصی که از تلفن استفاده می کند نیاز به حکم قضایی دارد.
در مرحله بعد در صورت مثبت بودن پاسخ، بر اساس نتیجه رهگیری با ذکر تاریخ رهگیری پیامکی برای کاربر ارسال می شود که در این صورت می تواند به مراجع قضایی مراجعه و نسبت به اخذ دستور قضایی مربوطه اقدام کند. البته کد رهگیری و تاریخ رهگیری باید در نامه دادگاه قید شود. حداکثر مهلت ارسال نامه مشخص شده به اپراتور دوم همراه (ایرانسل) از تاریخ دریافت پیامک 6 ماه است و در صورت پاسخ منفی کاربر می تواند حداقل پنج روز پس از دریافت درخواست پیگیری خود را مجددا ثبت کند. اس ام اس اولین پیامک
علاوه بر راهحلهایی که اپراتورها ارائه میکنند، خود گوشیهای هوشمند راهحلهایی را برای صاحبان خود برای پیدا کردن گوشیهای گمشده و دزدیده شده ارائه کردهاند. در مواقعی که گوشی گم یا دزدیده می شود، دو راه حل رایج برای یافتن موقعیت فعلی آن وجود دارد که می توان آن را GPS و استفاده از اینترنت نامید.
استفاده از اکانت گوگل روش دیگری است و برای اینکه بتوانید از Android Device Manager که یکی از ویژگی های گوگل است استفاده کنید، باید یک بار از گوشی اندروید خود وارد حساب کاربری جیمیل خود شوید. اگر گوشی شما گم شد، می توانید با وارد کردن اطلاعات حساب خود، مکان فعلی گوشی خود را شناسایی کنید.
گزینه های دیگر شامل قفل است که می تواند برای قفل کردن دستگاه شما و حتی تعیین رمز عبور در صورت گم شدن تلفن استفاده شود.
در کنار این گزینه Erase برای مواقعی است که گوشی شما گم شده است و می توانید از این گزینه برای حذف اطلاعات محرمانه از گوشی خود استفاده کنید. البته در صورت اتصال گوشی به اینترنت می توان از این قابلیت استفاده کرد. دارندگان آیفون همچنین می توانند از ویژگی Find My iPhone برای مکان یابی دستگاه خود استفاده کنند و اقدامات دیگری را برای ایمن نگه داشتن اطلاعات خود انجام دهند.
ثبت شناسه IMEI در همیاب از دیگر روش هایی است که پس از گم شدن یا سرقت گوشی توصیه می شود، زیرا همیاب 24 یک سامانه ملی ردیابی گوشی های سرقتی است و این امر اطلاعات موبایل شما را در اختیار کلانتری ها، بازرسی های مرزی، اصناف و اصناف قرار می دهد. اپراتورهای مخابراتی در سراسر کشور و در صورت پیدا شدن به شما اطلاع داده می شود.
علاوه بر موارد ذکر شده، تماس با تلفن همراه یکی از ساده ترین راه هاست. اگر تلفن شما گم شده است، تماس با آن میتواند از کسی که در نزدیکی شماست بخواهد آن را پیدا کند و به شما بدهد. سامانه پیامکی اپراتورها به کاربران کمک می کند تلفن همراه گم شده یا دزدیده شده خود را ردیابی کنند.
نکته مهم این است که تمامی مراحل ذکر شده زمانی می تواند موثر واقع شود که گوشی از زمان گم شدن یا دزدیده شدن تا زمان شروع ردیابی خاموش نشده باشد، زیرا در این حالت امکان ردیابی وجود ندارد تا زمانی که گوشی دوباره روشن شد