خاصیت گوشت بلدرچین
گوشت بلدرچین بخشی جدایی ناپذیر از غذاهای لهستانی، پرتغالی، ایتالیایی، مکزیکی و هندی است.
به گزارش عصرترکیه، گوشت بلدرچین را معمولا با استخوان می خورند. از آنجایی که این پرندگان کوچک هستند، برداشتن استخوان های کوچک کار آسانی نیست. با این حال، این استخوان ها بسیار نرم هستند و جویدن آنها آسان است. بلدرچین که در هند با نام گوشت خیر نیز شناخته می شود بسیار خوشمزه است و به دلیل فواید سلامتی و تغذیه ای آن شناخته شده است.
خواص بلدرچین و تخم مرغ بسیار زیاد و مشابه است. آنها بسیار مغذی هستند و حاوی کلسیم، پروتئین، آهن، روی و کلسیم هستند. تخم بلدرچین سرشار از کلسیم، پروتئین، ویتامینهای A، B، K و D است. مضرات بلدرچین به حدی محدود است که جز در موارد خاص، میتوان با خیال راحت از آن استفاده کرد.
ارزش غذایی گوشت بلدرچین
در 100 گرم گوشت بلدرچین آب پز شده مقادیر زیر وجود دارد:
کالری: 227 کالری
چربی کل: 4.2 گرم
چربی اشباع شده: 1.2 گرم
کلسترول: 64 میلی گرم
سدیم: 47 میلی گرم
کل کربوهیدرات: 0 گرم
پروتئین: 20 گرم
کلسیم: 12 میلی گرم
آهن: 4.2 میلی گرم
پتاسیم: 218 میلی گرم
طعم گوشت بلدرچین تقریبا شبیه اردک های کوچک است. بر خلاف سایر طیور مانند بوقلمون و مرغ که دارای گوشت سفید هستند، بلدرچین ها دارای گوشت سینه تیره هستند.
بلدرچین ملایم تر از اردک و مرغ است. به طور کلی بلدرچین ها طعم خوبی دارند، حتی اگر به روش های مختلف تهیه شوند.
گوشت بلدرچین از گوشت مرغ و اردک نیز خوشمزه تر است، اگرچه طعم آن از نوعی بلدرچین به نوع دیگر متفاوت است. بلدرچین باب سفید بهترین و خوشمزه ترین گوشت را در بین همه گونه های بلدرچین دارد.
خواص بلدرچین برای سلامتی
گوشت لذیذ بلدرچین برای چشم ها و همچنین پوست، استخوان ها و بافت های بدن مفید است. این گوشت به تقویت سیستم ایمنی بدن شما کمک می کند و برای سلامت قلب مفید است.
همچنین مشکلات گوارشی و تنفسی را برطرف می کند. از مهمترین مزایای گوشت بلدرچین می توان به موارد زیر اشاره کرد:
سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند
مصرف مکرر بلدرچین باعث بهبود سیستم ایمنی بدن می شود. این محرک ایمنی انگل ها و باکتری هایی را که وارد بدن ما می شوند از بین می برد و در نتیجه به محافظت از بدن در برابر عفونت های خارجی کمک می کند.
بینایی را بهبود می بخشد
بلدرچین سرشار از ویتامین A است که فواید زیادی برای مشکلات چشمی دارد. وجود لوتئین و زآگزانتین به تقویت شبکیه کمک می کند و از چشم در برابر نور آبی محافظت می کند.
سرشار از پروتئین است
گوشت بلدرچین سرشار از پروتئین است و برای افرادی که به بدنسازی و عضله سازی علاقه دارند بسیار مفید است. از این گوشت می توان برای افزایش حجم و پوشش پروتئین مورد نیاز روزانه استفاده کرد. همچنین تولید آنزیم ها و هورمون ها را در بدن ما افزایش می دهد.
سلامت پوست را بهبود می بخشد
بلدرچین سرشار از ویتامین E است که به جلوگیری از پیری زودرس و بازسازی پوست کمک می کند.
استخوان ها را تقویت می کند
گوشت بلدرچین سرشار از کلسیم و فسفر است که برای تضمین سلامت استخوانها مفید است. همچنین نقش مهمی در درمان پوکی استخوان، کمبود ناشی از فسفات و کلسیم دارد.
برای بیماران دیابتی مفید است
بلدرچین به کنترل سطح قند خون در بیماران دیابتی با تغییرات مکرر در سطح قند خون کمک می کند.
مشکلات تنفسی را برطرف می کند
مصرف بلدرچین به رفع مشکلات تنفسی مانند آسم، سل و دیستروفی عروقی کمک می کند.
مراقب قلبت باش
پزشکان خوردن بلدرچین را دو بار در هفته برای حفظ سلامت قلب توصیه می کنند. محتوای پروتئین بالا در بلدرچین به کاهش سطح کلسترول در بدن ما کمک می کند.
کم خونی را درمان می کند
محتوای بالای آهن در بلدرچین می تواند به درمان هیپوگلیسمی یا کم خونی کمک کند. همچنین هموگلوبین و گلبول های قرمز را در بدن ما تولید می کند.
مشکلات گوارشی را حل می کند
گوشت بلدرچین از سوء هاضمه، التهاب معده، جوش بیضه ها و زخم معده جلوگیری می کند.
باعث کاهش وزن می شود
برای کاهش وزن، باید غذاهای پر پروتئین و کم چربی اشباع شده مصرف کنیم. یکی از بهترین گوشت ها برای کاهش وزن، گوشت بلدرچین است، زیرا حدود 50 درصد پروتئین مورد نیاز روزانه را با تنها 13 درصد از میزان قابل قبول چربی اشباع شده تامین می کند.
با توجه به این آمار، بلدرچین برای رژیم غذایی مناسب تر از مرغ است.
سیستم عصبی را تقویت می کند
متأسفانه، با افزایش سن، در برابر بیماری های سیستم عصبی ناشی از اثرات تخریب سلولی آسیب پذیرتر می شویم. این مشکلات می تواند از از دست دادن حافظه کوتاه مدت تا آلزایمر و زوال عقل متغیر باشد. با این حال، علائم و علل همه این بیماری های عصبی وجود دارد، دانستن اینکه کدام یک می تواند با اثرات پیری مبارزه کند.
به عنوان مثال، مصرف مقدار مناسب مواد معدنی و ویتامین ها باعث تقویت سلول های عصبی و بازیابی آنها می شود. بلدرچین دارای بسیاری از مواد مغذی مفید از جمله سلنیوم، روی، منیزیم، ویتامین B1، B6 و B12 است. همه این عناصر نقش زیادی در ارتقای رشد ذهنی، بهبود حافظه و عملکرد بهتر سیستم عصبی دارند.
از سلامت جنین حمایت می کند
به منظور بهبود سلامت و اطمینان از رشد مناسب جنین، مادر باید ویتامین ها و مواد معدنی کافی مصرف کند. مصرف گوشت بلدرچین در دوران بارداری به دلیل محتوای بالای ویتامین B به بهبود خلق و خوی مادر باردار کمک می کند.
علاوه بر این، گوشت بلدرچین بسیار کم کالری و به راحتی قابل هضم است. در دوران بارداری بلدرچین بهتر است به صورت آب پز یا بخارپز مصرف شود تا هیچ یک از مواد مغذی آن از بین نرود.
سایر خواص گوشت بلدرچین
به تولید انرژی کمک می کند.
تولید تستوسترون را تحریک می کند.
اضطراب را کاهش می دهد.
سطح قند خون را تنظیم می کند.
ماهیچه های قلب را تقویت می کند.
متابولیسم را بهبود می بخشد.
هضم غذا را بهبود می بخشد.
به پیشگیری از کم خونی کمک می کند.
ساختار استخوان را تقویت می کند و از پوکی استخوان محافظت می کند.
فشار خون را تنظیم می کند.
سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند.
عملکرد سیستم تنفسی را بهبود می بخشد و آن را تثبیت می کند.
مضرات بلدرچین
بلدرچین اسیدهای اشباع کمی دارد. بنابراین تاثیر مثبت کمتری بر روی سیستم عصبی نسبت به سایر انواع چربی دارد.
گاهی افراد نسبت به گوشت بلدرچین عدم تحمل دارند. در این گونه موارد مصرف بلدرچین باید قطع شود.
گوشت بلدرچین کالری بسیار کمی دارد و علیرغم ارزش غذایی بالا، برای جبران ذخایر انرژی کافی نیست.
توصیه می شود قبل از سفر به مناطق سردسیر از خوردن غذاهای بلدرچین خودداری کنید.
هشدار برای مصرف گوشت بلدرچین
گوشت بلدرچین فواید متعددی برای سلامتی دارد. اما اگر بیش از حد آن را مصرف کنیم، می تواند به بدن ما آسیب برساند. مصرف زیاد پروتئین برای سلامتی مفید نیست. اگر می خواهید اغلب بلدرچین مصرف کنید، همیشه با پزشک مشورت کنید.
کسانی که از ناراحتی یا التهاب مفصل زانو یا درد مفاصل رنج می برند نباید بلدرچین مصرف کنند.
مصرف بی رویه بلدرچین خطرات متعددی را به همراه دارد، از جمله:
کلسترول بالا
درماتومیوزیت
آسیب به سیستم متابولیک
کاهش فشار خون
باعث بیماری یا سنگ کلیه شود
جلوگیری از جذب مواد مغذی
چگونه گوشت بلدرچین بپزیم؟
گوشت بلدرچین در خواربارفروشی بیشتر به صورت منجمد به فروش می رسد. قبل از پختن بلدرچین باید ساق ها، گردن و نوک بال ها را بردارید، زیرا این قسمت ها ارزش غذایی ندارند، اما می توانید آبگوشت خوبی از آنها درست کنید.
مرحله بعدی این است که بلدرچین را با استخوان بجوشانید و سپس جدا کنید. ممکن است پرهای نازکی شبیه کرک فرش روی بدن بلدرچین باقی بماند. آنها را می توان با استفاده از گشتاور گاز حذف کرد.
نگهداری گوشت بلدرچین
بلدرچین را می توان مانند مرغ در سردترین قسمت یخچال تا 3 روز نگهداری کرد. با این حال، گوشت بلدرچین بسیار ترد است و بهتر است به محض خرید آن را بپزید.
اگر می خواهید مدت زمان بیشتری آن را نگهداری کنید، می توانید بلدرچین را با قرار دادن آن در کیسه فریزر به مدت 3 ماه منجمد کنید. برای محدود کردن خطر آلودگی، بهترین راه برای آب کردن بلدرچین منجمد، نگهداری یک شبه در یخچال است.
همچنین مطمئن شوید که چند سوراخ در کیسه فریزر ایجاد کرده اید تا مایع خارج شود. برای انجام سریعتر این کار در عرض 1 ساعت، میتوانید بلدرچینهای منجمد را با قرار دادن آنها در آب سرد با 1 قاشق غذاخوری سرکه ذوب کنید.
به یاد داشته باشید که گوشت بلدرچین را بعد از آب شدن نمی توانید منجمد کنید و بهتر است ظرف 24 ساعت آن را مصرف کنید.
5 تفاوت بین گوشت بلدرچین و گوشت مرغ
گوشت مرغ به راحتی در بازار موجود است در حالی که بلدرچین به دلیل کمیاب بودن این پرنده به سختی یافت می شود و فروش آن در برخی نقاط ممنوع است.
ارزش غذایی گوشت بلدرچین چهار برابر گوشت مرغ است.
بلدرچین سرشار از ویتامین ها، مواد معدنی و آهن است در حالی که مرغ از این نظر کمبود دارد.
بلدرچین نقش فعالی در پیشگیری از برخی بیماری ها دارد.
از نظر طعم هر دو خوب هستند اما گوشت بلدرچین با طعم بی نظیرش پیروز می شود.
آنچه از مقاله گوشت بلدرچین آموختیم:
گوشت بلدرچین یکی از بهترین گوشت های طیور برای مصرف است. آنها ارزش غذایی زیادی دارند که با خوردن سایر طیور نمی توانید به آنها دست پیدا کنید. علاوه بر این، آسیب بلدرچین، بر خلاف برخی از پرندگان، آنقدر کم است که می توان از آن چشم پوشی کرد، حتی کمتر از پرندگان بسیار بزرگتر مانند بوقلمون و مرغ. خواص بلدرچین آنقدر زیاد است که نمی توان از آنها چشم پوشی کرد. بلدرچین یک غذای مقوی برای دوستداران طیور است.