سبک زندگی

خواص برگ شنبلیله تازه و خشک برای مو و دیابت و رحم و طریقه مصرف

خرید فالوور از سایت اینبو

خواص برگ شنبلیله

خواص برگ شنبلیله تازه و خشک برای مو و دیابت و رحم و طریقه مصرف همگی در سرگرمی روز و خواب.امیدواریم این مطلب که حاصل تلاش تیم خواص مواد غذایی سایت است مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.

همانطور که می دانید قرآن کریم از بهشت با نام جنت نام برده است و معنی جنت باغی است که درختان میوه فراوان دارد.همچنین در این کتاب آسمانی از میوه های زیادی نام برده شده است.َ

امروزه با پیشرفت جوامع بشری بیماری ها هم پیشرفت زیادی کرده اند و یکی از راه های نجات انسان از بیماری های مختلف شناخت کامل طبیعت و آشنایی با خواص گیاهان و میوه ها است.

از مهمترین میوه هایی که در قرآن از آنها نام برده شده است می توانیم به انجیر و زیتون اشاره کنیم که به تازگی یک گروه تحقیقات ژاپنی پی به خواص فوق العاده مصرف یک عدد انجیر و هفت عدد زیتون شده است.

پس از اینکه یکی از قرآن پژوهان مصری اعلام کرد که خداوند در قرآن به انجیر و زیتون قسم خورده است و نام انجیر یک بار و نام زیتون هفت بار در قرآن آمده است ، رییس این گروه مسلمان شد.

آشنایی با برگ شنبلیله

شنبلیله که با نام شینبل هم شناخته می شود

گیاهی علفی است که در شرایط مناسب می تواند بیش از ۵۰ سانتی متر رشد کند.

دانه‌ گیاه شنبلیله یکی از مهم ترین ادویه‌ها در آشپزی و طب سنتی است.

شنبلیله به همراه گیاهان شناخته شده ای مانند ماش ، شیرین بیان ، سویا ، بادام زمینی و لوبیا چیتی در راسته باقلاسانان دسته بندی می شود.

در طی هزاران سال، از شنبلیله به عنوان یک داروی جایگزین در بسیاری از دردها و بیماری‌ها استفاده می‌شده است.

مواد مغذی موجود در این گیاه شامل آهن، منگنز، مس، منیزیم، فسفر و ویتامین B6 می‌شود.

خواص برگ شنبلیله در طب سنتی

طبع شنبلیله گرم و خشک است.

اسفناج، خرفه، کاسنی، انیسون و سکنجبین مصلح و بهبود دهنده خواص و مزاج شنبلیله هستند.

یک قاشق غذاخوری تخم شنبلیله ۳۵ کالری انرژی دارد و شامل مواد مغذی زیر است:

فیبر: ۳ گرم؛ پروتئین: ۳ گرم؛ کربوهیدرات: ۶ گرم؛ چربی: یک گرم؛ آهن: ۲۰ درصد نیاز روزانه‌ی هر فرد؛

منگنز: ۷ درصد از نیاز روزانه‌ی هر فرد؛ منیزیم: ۵ درصد از نیاز روزانه‌ی هر فرد.

شوید و ریحان و شنبلیله از انواع سبزیجات پرمصرف در بین خانواده های ایرانی هستند که این سبزیجات هر کدام دارای خواص دارویی و درمانی فراوانی می باشند.

شیخ ابوعلی سینا شنبلیله را برای تقویت مو، زیبایی صورت، خوشبویی دهان و ترک های ناشی از سرما مفید و مؤثر می دانستند

و برای رفع ورم های سخت و انواع جوش، شوره سر و همچنین صاف کننده صدا و مسکن سرفه و … مورد تجویز قرار می دادند.

شنبلیله از گیاهان دارویی محسوب می شود که برای تقویت و سلامت مغز بسیار مناسب است.

شنبلیله می تواند مانع از پوکی استخوان در زنان شود.

زیرا شنبلیله نیز مانند رازیانه و تخم کتان سرشار از استروژن است که بر تراکم استخوانی تاثیر دارد.

البته به دلیل همین ویژگی سبب کاهش علائم یائسگی و بهبود درد های قاعدگی نیز می شود.

مطالعات نشان می دهد که مصرف شنبلیله به کاهش کلسترول کمک می کند

و علاوه بر این شنبلیله با کاهش سطح چگالی لیپوپروتئین LDL از بیماری هایی نظیر تصلب شرایین و حمله قلبی و سکته مغزی جلوگیری می کند.

شنبلیله علاوه بر اینکه به سلامت مغز کمک می کند برای افزایش یادگیری و تقویت حافظه نیز یک گزینه بسیار مناسب محسوب می شود.

شنبلیله برای بهبود قند خون از قدیم‌الایام شناخته شده است.

در طب سنتی چین نیز از شنبلیله برای درمان ناراحتی های پوستی و بسیاری از بیماری‌های دیگر استفاده می‌شود.

مشکلاتی مثل فتق، طاسی و اختلالات نعوذ را می توانید به کمک شنبلیله درمان کنید.

شنبلیله همچنین منبع غنی از فیبر است که کلسترول اضافی را از شریان ها و رگ های خونی از بین می برد.

کاهش میزان کلسترول در جریان خون باعث جلوگیری از لخته شدن خون می شود.

استفاده از ماسک شنبلیله می تواند چربی پوست را کاهش دهد و از بروز بیماری هایی مانند آکنه جلوگیری کند.

می توانید برای درمان بیماری پوستی دانه شنبلیله را با آب داغ مخلوط کنید و سطح آسیب دیده پوست خود را با کمک این مخلوط به خوبی شستشو دهید.

گیاه شنبلیله به عنوان یک گیاه تب بر شناسایی شده است.

شنبلیله حاوی مس، آنتی اکسیدان، کولین، تریگونلین، یاموجنین، سارسا ساپوجنین، و دیوسگنین است،

وجود همین مواد شیمیایی باعث شده است که شنبلیله یک گیاه پرخاصیت دارویی باشد.

مطالعات نشان می‌دهد که شنبلیله حاوی ساپونین، جینسینگ و فیبر است که می‌تواند در درمان بسیاری از بیماری‌ها مؤثر باشد.

شنبلیله دارای خواص ضد التهابی قوی می باشد و به همین دلیل می تواند به کاهش دردهای مفاصل کمک کند.

از دیگر خواص شنبلیله می توان به تقویت ریشه مو اشاره کرد که همین خاصیت شنبلیله یک درمان طبیعی برای ریزش مو مکرر است.

دفع کننده بلغم و اخلاط سرد لزج از سینه است و از این طریق در بسیاری از مشکلات تنفسی از جمله تنگی نفس و گرفتگی مجاری تنفسی مفید است.

شنبلیله تقویت کننده لوزالمعده است و با برخورداری از مواد فسفردار، آهن و ازت برای جلوگیری از لاغری مفرط مفید می باشد.

شنبلیله سابقه طولانی برای درمان بیماری‌های مربوط به ناباروری دارد؛

زیرا سرشار از هورمون‌های زنانه می‌باشد.

فیتوکمیکال‌های موجود در شنبلیله در بدن تبدیل به پیش ساز هورمون‌های جنسی مانند DHEA می‌شوند

و عدم تعادل هورمونی در خانم‌ها را برطرف می‌کنند.

در نتیجه مشکلات ناباروری که مرتبط با هورمون‌های جنسی زنانه می‌باشند را مرتفع می‌نمایند.

علاوه بر این، مواد شیمیایی موجود در شنبلیله باعث افزایش میل جنسی نیز می‌گردد.

خواص دمنوش برگ شنبلیله

برای تهیه دمنوش شنبلیله، ابتدا دانه های شنبلیله را به صورت کاملا تمیز شسته و بکوبید. سپس دانه های کوبیده شده را همراه با چای سیاه و برگ های شنبلیله در ۵ فنجان آب جوش بریزید و اجازه دهید تا ۳ الی ۵ دقیقه دم بکشد.
محتویات دم کشیده را از صافی عبور دهید و در یک فنجان بریزید. می توانید از مقداری شکر یا عسل به عنوان شیرین کننده برای این دمنوش استفاده کنید. دمنوش شنبلیله را به هر دو صورت سرد و گرم می توانید بنوشید.
از دمنوش شنبلیله به صورت خوراکی برای سلامتی بدن و به صورت موضعی برای تقویت و افزایش رشد موها می توانید استفاده کنید.

خواص دمنوش شنبلیله

رفع کلسترول بالا

تنظیم فشار خون

جلوگیری از ابتلا به سرطان

رفع عفونت های باکتریایی، قارچی و ویروسی

رفع مشکلات گوارشی نظیر یبوست و ورم معده

کاهش اشتها و کمک به لاغری

تسکین علائم یائسگی

جلوگیری از ابتلا به آرتروز

رفع مشکلات تنفسی

کمک به بهبود زخم ها

کاهش خطر ابتلا به دیابت

افزایش شیر مادران شیرده و بهبود روند تولید شیر مادر

کمک به بهود سلامت قلب

جلوگیری از سخت شدن شریان ها

کمک به هضم بهتر غذا

کاهش مصرف چربی

تقویت قوای جنسی مردان

افزایش تولید هورمون های جنسی

رفع شوره سر

کاهش التهابات

تقویت معده و رفع سوزش سر دل

تسکین انواع دردها

درمان جوش صورت و آکنه

بهبود سلامت کلیه ها

درمان طبیعی تب

پیشگیری از ریزش موهای سر

تقویت مغز و افزایش حافظه

خواص برگ شنبلیله برای مو

شنبلیله خاصیت ضد التهابی، ضد باکتریایی و آنتی اکسیدانی دارد و باعث تسکین التهاب پوست سر می شود

و می تواند شوره سر را درمان کند، مو را تقویت و از ریزش آن جلوگیری کند.

در طب سنتی از بذر شنبلیله برای درمان سفیدی مو استفاده می شود چرا که از سفید شدن موها جلوگیری می کند.

از شنبلیله در درمان ریزش مو، شوره سر، برطرف کردن خشکی پوست سر و موها، طاسی و کم پشتی مو استفاده می شود.

لسیتین موجود در شنبلیله، موها را آبرسانی کرده و ریشه ها یا فولیکول های مو را تقویت می کند.

دانه ها همچنین به مرطوب سازی مو و بازگرداندن درخشش و براقیت مو کمک می کنند.

حتی اگر موها رنگ شده و دچار آسیب شده نیز می توانید از خواص درمانی شنبلیله برای احیا و رشد موهای سالم استفاده کنید.

این درمان هیچ آسیبی به موها نمی رساند و از درمان های طبیعی و ارزان قیمت است.

خواص برگ شنبلیله برای دیابت

به‌نظر می‌رسد، شنبلیله بر دیابت نوع ۱ و دیابت نوع ۲ تأثیر مثبتی دارد و موجب بهبود سطح کربوهیدرات خون می‌شود.

در کاری پژوهشی از افراد مبتلا به دیابت نوع ۱ خواسته شد تا به‌مدت ۱۰ روز، به‌همراه وعده‌ی غذایی ناهار و شام در حدود ۵۰ گرم شنبلیله مصرف کنند.

نتیجه‌ی کار بسیار جالب بود. در ۵۴ درصد از شرکت‌کنندگان باعث کاهش میزان قند خون موجود در ادرار و همچنین کاهش کلسترول LDL شده است.

در تحقیق دیگری نیز از افراد سالم که مبتلا به دیابت نبودند خواسته شد شنبلیله بخورند

که نتایج پژوهش نشان داد که میزان قند خون این افراد چهار ساعت بعد از مصرف در حدود ۱۳/۴ درصد کاهش یافته است.

درواقع باید گفت مصرف شنبلیله موجب بهبود عملکرد انسولین می‌شود.

به‌عبارت دیگر بخشی از خواص و فواید استفاده از پودر یا تخم شنبلیله مربوط به فیبر موجود در این گیاه است.

در برگ این گیاه گالاکتومانان وجود دارد که جذب گلوکز در خون را کاهش داده و اسیدآمینه موجود در آن باعث افزایش تولید انسولین در بدن می شود

به همین دلیل می‌باشد که این گیاه برای کاهش قند خون در افراد مبتلا به بیماری دیابت مؤثر است.

خواص برگ شنبلیله برای رحم

ترکیبات موجود در گیاه شنبلیله از علائم پیش از قاعدگی و نشانه‌های مختلف یائسگی مانند گر گرفتگی و نوسانات خلق و خو پیشگیری می کند.

بذر شنبلیله به دلیل داشتن خاصیت ضد التهابی و ضد درد قوی می‌تواند گرفتگی عضلانی و سایر اختلالات قاعدگی را کاهش داده

و پودر بذر شنبلیله باعث بهبود تهوع ، سردرد و خستگی می شود.

شنبلیله می تواند مانع از پوکی استخوان در زنان شود.

زیرا شنبلیله نیز مانند رازیانه و تخم کتان سرشار از استروژن است که بر تراکم استخوانی تاثیر دارد.

البته به دلیل همین ویژگی سبب کاهش علائم یائسگی و بهبود درد های قاعدگی نیز می شود.

شنبلیله یکی از انواع گیاهان مفید برای درمان بیماری های ناباروری در زنان است این گیاه حاوی مقدار زیادی از هورمون های زنانه می باشد.

فیتوکمیکال های موجود در شنبلیله در بدن زنان تبدیل به پیش ساز هورمون جنسی زنانه می شوند

و از این رو مصرف شنبلیله عدم تعادل هورمونی در زنان را می تواند رفع کند.

و در نتیجه مصرف شنبلیله می تواند مشکلات ناباروری در خانم ها که مرتبط به هورمون های جنسی است را درمان نماید.

یکی از روش‌های طب سنتی برای درمان عفونت واژن استفاده از گیاه شنبلیله است.

-دو قاشق غذاخوری تخم شنبلیله را در یک لیوان آب خیس کنید.

بگذارید تا به مدت یک شبانه‌روز بماند.

سپس روز بعد به‌صورت ناشتا مصرف کنید.

در طب سنتی یکی از خواصی که برای شنلیله ذکر می کنند رفع چسبندگی های رحم است.

اما با قطعیت نمی توان گفت که با این روش چسبندگی رحم شما برطرف خواهد شد.

شنبلیله سابقه طولانی برای درمان بیماری‌های مربوط به ناباروری دارد؛

زیرا سرشار از هورمون‌های زنانه می‌باشد.

فیتوکمیکال‌های موجود در شنبلیله در بدن تبدیل به پیش ساز هورمون‌های جنسی مانند DHEA می‌شوند

و عدم تعادل هورمونی در خانم‌ها را برطرف می‌کنند.

در نتیجه مشکلات ناباروری که مرتبط با هورمون‌های جنسی زنانه می‌باشند را مرتفع می‌نمایند.

علاوه بر این، مواد شیمیایی موجود در شنبلیله باعث افزایش میل جنسی نیز می‌گردد.

طریقه مصرف برگ شنبلیله

برای بزرگ‌شدن سینه‌ها می‌توانید این گیاه دارویی را به روش‌های زیر مصرف کنید:

مصرف نوشیدنی این گیاه دارویی: در این روش باید دانه‌ها را به مدت چند ساعت در آب خیس کنید، سپس از صافی رد کنید و مایع حاصل را بنوشید.

مصرف موضعی روغن شنبلیله‌ و ماساژدادن آن روی سینه‌ها

مصرف قرص شنبلیله

۱۰ گرم شنبلیله‌ را به مدت یک شب در یک لیوان آب داغ خیس کنید و اول صبح با معده خالی بنوشید. این روش برای افراد مبتلا به دیابت معجزه می‌کند.

خواص برگ شنبلیله برای لاغری

اگرچه تحقیقات در مورد اثرات کاهش وزن دانه شنبلیله محدود است اما چندین مطالعه از طریق چند مکانیزم مختلف، شنبلیله را به کاهش وزن پیوند داده است؛

اول به نظر می رسد که شنبلیله ممکن است به شما در کاهش چربی و کالری دریافتی در رژیم غذایی کمک کند.

یک مطالعه ۱۴ روزه بر روی ۱۲ مرد سالم نشان داده که مصرف ۱٫۲ گرم عصاره دانه شنبلیله میزان کالری دریافتی آن ها را تقریبا ۱۲ درصد کاهش می دهد.

در حالی که مکانیسم پیشنهادی ناشناخته است، مردان همچنین میزان مصرف چربی روزانه خود را تا ۱۷٪ کاهش دادند.

دوم اینکه نشان داده شده است که فیبر شنبلیله با تقویت سیری به کاهش وزن کمک می کند.

مطالعه روی ۱۸ فرد سالم مبتلا به چاقی نشان داد که مصرف ۸ گرم فیبر شنبلیله همراه با صبحانه میزان سیری را به میزان قابل توجهی افزایش می دهد.

به علاوه شرکت کنندگان در وعده بعدی خود کمتر غذا خوردند. سوم یک مطالعه بر روی ۹ زن سالم با اضافه وزن اثر دمنوش شنبلیله را بر کنترل اشتها بررسی کرد.

نوشیدن دمنوش شنبلیله باعث کاهش اشتها می شود.

گفته می شود این مطالعه هیچ تفاوتی در مصرف غذا پس از نوشیدن دمنوش مشاهده نکرده است.

در حالی که تحقیقات فعلی امیدوار کننده هستند، برای تایید مزایای بالقوه کاهش وزن شنبلیله مطالعات قوی تری در مورد انسان لازم است.

خواص برگ شنبلیله برای چاقی و چاقی صورت

اگر می‌خواهید که به‌صورت طبیعی چاق شوید، تخم شنبلیله را امتحان کنید.

تخم شنبلیله سرشار از ویتامین‌ها و آنتی‌اکسیدان بوده و به چاق شدن طبیعی شما کمک بسیاری می‌کند.

برای این منظور کافی است ۱ قاشق چای‌خوری پودر تخم شنبلیله را با آب مخلوط کنید تا ترکیب حاصل به شکل خمیر درآید.

سپس این خمیر را به‌صورت و گونه‌های خود بمالید و ماساژ دهید.

بعد از ۱۰ تا ۱۵ دقیقه صورت خود را با آب گرم بشویید.

تخم شنبلیله دارای خواص دارویی بسیاری است و به چاق شدن طبیعی شما کمک بسیاری می‌کند.

خواص برگ شنبلیله در روایات

پیامبر اکرم (ص) در خصوص شنبلیله می فرماید:

«با شنبلیله درمان کنید. اگر امت من بدانند که در شنبلیله چه خاصیتی وجود دارد،

خود را با شنبلیله درمان می کردند، حتی اگر معادل وزنش طلا می دادنند.»

شیخ کلینی از بَکر بن صالح روایت می کند که امام کاظم (ع) فرمود:

“کسانی که کل بدنشان درد می کند و درگیر است

(بعضی اوقات کل بدن را درد فرا می گیرد به طوری که فرد نمی تواند حتی خودش و زانوهایش را خم کند،

از این درد که کل بدن را به شکل شبکه ای درگیر می کند، تحت عنوان درد شبکه ای نام برده می شود.)

و کسانی که بلغم نارس و سردی مفاصل دارند، یک کف شنبلیله و یک کف انجیر را داخل قابلمه ای بریزند،

سپس آب روی آن بریزند، به طوری که آب روی آنها را بپوشاند.

سپس آنها را بپزند، صاف کنند و اجازه بدهند که سرد شود و یک روز در میان از آب آن استفاده کنند،

به طوری که از این آب، به اندازه یک قابلمه مصرف کنند.

[در مدت چند روز که از این آب استفاده می شود، باید به اندازه یک قابلمه، یعنی حداقل ۵ لیوان شود”.

توجه اول: بهتر است، هر روزی که می خواهند آب انجیر و شنبلیله را مصرف کنند،

همان روز درست کنند و یکباره برای چند روز درست نکنند.

توجه دوم: این داروی خوبی است برای:

کسانی که التهاب و دردهایی در بدن دارند،

کسانی که مشکل زانو درد و سردی مفاصل دارند

و کسانی که حتی رماتیسم مفصلی دارند، می توانند از این دارو استفاده کنند.

خواص برگ شنبلیله در بدنسازی

یک آزمایش در مورد ورزشکاران انجام شد و به عده ای شنبلیله دادند و به عده ای نه.

حقیقت این است در افرادی که شنبلیله دریافت کردند، مقدار افزایش قدرت بیشتری مشاهده شد

و ترکیب بدنشان نسبت به گروهی که ماده بی اثر دریافت کرده بودند ارتقاء یافت.

ولی تعجب اینجاست که این یافته ها نتیجه تغییرات هورمونی نبوده.

از این رو تحقیقات بیشتری بر این مکمل قدرتمند مورد نیاز است

برای اینکه مکانیزم اثر عصاره شنبلیله بر ارتقاء کارایی ورزشی و ترکیب بدنی مشخص شود.

خواص برگ شنبلیله و انجیر

طرز تهیه یک دارو برای التهابات مفاصل یا همان رماتیسم در مفاصل :

یک کف دست انجیر + یک کف دست شنبلیله در آب بپزید سپس صاف کرده، بعد آن را سرد کنید. یک روز در میان ۲ الی ۳ لیوان پر(تا زمان بهبودی) از آن میل نمایید.

مضرات برگ شنبلیله

مصرف شنبلیله در دوران بارداری توصیه نمی شود چون می تواند باعث تحریک زایمان شود.

سمیت‌کبدی، درماتیت‌تماسی، گرگرفتگی، خس‌خس، چشمان اشک آلود، خواب رفتگی، آنژیو ادم و نفخ شکمی، اسهال، خونریزی و کبودی از عوارض جانبی مصرف این گیاه هستند.

افراد مبتلا به بیماری های کبدی، زخم های پپتیک، کاهش فشار خون شدید به دلیل وجود نیکوتینیک اسید باید از مصرف شنبلیله پرهیز کنند.

در صورت حساسیت پوستی به این گیاه، از درمان‌های موضعی بر روی پوست اجتناب کنید؛ زیرا منجر به التهاب و راش‌های پوستی می‌شود.

درباره مضرات شنبلیله برای سرماخوردگی اطلاعات زیادی در دسترس نیست.

افراد مبتلا به بیماری‌های کبدی، زخم‌های پپتیک (زخم معده و دوازدهه) و کاهش فشار خون باید از مصرف شنبلیله پرهیز کنند.

مصرف زیاد شنبلیله باعث ایجاد گاز معده، نفخ و اسهال می شود پس بهتر است در مصرف آن احتیاط کنید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا