خواص ریشه جوز هندی برای چه غذاهایی استفاده میشود و خواص و مضرات
خواص ریشه جوز هندی
خواص ریشه جوز هندی برای چه غذاهایی استفاده میشود و خواص و مضرات همگی در سرگرمی روز و خواب.امیدواریم این مطلب که حاصل تلاش تیم خواص مواد غذایی سایت است مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.
همانطور که می دانید قرآن کریم از بهشت با نام جنت نام بشرده است و معنی جنت باغی است که درختان میوه فراوان دارد.همچنین در این کتاب آسمانی از میوه های زیادی نام برده شده است.َ
امروزه با پیشرفت جوامع بشری بیماری ها هم پیشرفت زیادی کرده اند و یکی از راه های نجات انسان از بیماری های مختلف شناخت کامل طبیعت و آشنایی با خواص گیاهان و میوه ها است.
از مهمترین میوه هایی که در قرآن از آنها نام بردهش شده است می توانیم به انجیر و زیتون اشاره کنیم که به تازگی یک گروه تحقیقات ژاپنی پی به خواص فوق العاده مصرف یک عدد انجیر و هفت عدد زیتون شده است.
پس از اینکه یکی از قرآن پژوهان مصری اعلام کرد که خداوند در قرآن به انجیر و زیتون قسم خورده است و نام انجیر یک بار و نام زیتون هفت بار در قرآن آمده است ، رییس این گروه مسلمان شد.
آشنایی با ریشه جوز هندی
ریشه جوز هندی بخشی از گیاه جوز هندی و از تیره زنجبیل است، این گیاه در مناطق گرمسیری در کشورهایی همچون هند، مالزی و اندونزی کشت میشود و در نهایت آن را به شکل پودر ریشه جوز هندی در آورده و به صورت ادویه استفاده میکنند. خسرو دار نام دیگر این گیاه است که گاهی به اشتباه آن را خسرو داد میخوانند.
ریشه جوز هندی علاوه بر کاربردهای مختلف در صنعت غذا و آشپزی خصوصا به عنوان ادویهجات، مصارف گیاه درمانی بیشماری دارد. پودر ریشه جوز هندی، ادویه خسرو دار یا ادویه ریشه جوز طبعی گرم دارد و مثل گیاه جوز بسیار انرژی زا است.
مصرف ریشه خسرو دار در زمستان برای جلوگیری از سرماخوردگی توصیه میشود. پودر خسرو دار را در ترکیب با عسل برای افزایش قوای جسمی و جنسی بدنی میتوان استفاده کرد. پودر ریشه جوز هندی برای درمان ناراحتیهای گوارشی مفید است.
تحقیقات علمی ثابت کرده این گیاه دارای خواص آنتی باکتریال است و از آن برای رفع عفونتهای دندان و دهان استفاده میشود. برای تسکین برخی دردهای مفصلی حاصل از سرما خوردگی، پودر ریشه جوز هندی را با آرد و آب به صورت خمیر میسازند و بر محل مورد نظر ضماد میکنند.
خواص ریشه جوز هندی در طب سنتی
از نظر طب سنتی ریشه جوز هندی دارای طبع گرم می باشد و کالری ۱۰۰ گرم ریشه جوز هندی ، ۳۰۴ کالری است.
ریشه جوز دارای فیبر بالایی است و می تواند انرژی بسیاری در بدن ایجاد نماید. از این ادویه عموما برای درمان انواع پوکی استخوان و درد مفاصل استفاده می شود. با توجه به اینکه در ریشه فوق میزان کلسیم زیاد است، می توان از آن برای رشد کودکان نیز بهره برد.
ادویه مذکور دارای آنتی اکسیدان های بسیار است. به همین دلیل از آن به عنوان ضد سرطان استفاده می شود. افرادی که دارای طبع سرد هستند؛ با استفاده از این ادویه می توانند اشتها بیشتری به غذاها به دست آورند.
در طب سنتی از ریشه جوز به عنوان تقویت کننده قوای جنسی نام برده می شود. علاوه بر خاصیت های فوق، سمزدایی، سلامت مغز، بهبود خواب، کاهش درد، بهبود فعالیت گوارش و تقویت سیستم ایمنی از دیگر خاصیت های این ادویه است.
مصرف ریشه جوز هندی در زمستان برای جلوگیری از سرماخوردگی بسیار توصیه می شود.
پودر ریشه خسرودار را بصورت ترکیب با عسل برای افزایش قوای جنسی و جسمی و بدنی می توان استفاده کرد.
پودر آن برای درمان ناراحتی های گوارشی بسیار مفید می باشد.
تحقیقات علمی ثابت کرده این گیاه دارای خواص آنتی باکتریال می باشد و از آن می توان برای رفع عفونت های دهان و دندان استفاده نمود.
برای تسکین برخی درد های مفصلی ناشی از سرما خوردگی، می توان پودر ریشه جوز هندی را با آب و آرد به صورت خمیر مخلوط کرده و بر محل مورد نظر ضماد کرد.
برای بهبود بیماری های گوارشی و ناراحتی معده مقدار کمی پودر خسرو دار را بر روی وعده های غذایی خود به ویژه صبحانه افزوده و میل کنید. با این کار از ایجاد نفخ و سوء هاضمه جلوگیری خواهید کرد.
فرق ریشه جوز با جوز هندی
جوز هندی ادویه ای محبوب و خوش عطر است که از درخت همیشه سبز جوز بویا به دست می آید.
این ادویه در واقع از دانه سخت و عطرآگین این درخت گلدار تهیه می شود و به صورت آسیاب شده مورد استفاده قرار می گیرد.
ریشه جوز یا خسرو دار بخش ریزوم یا ریشه ی گیاه جوز هندی یا همان جوز بویا میباشد . که دارای استفاده هم
بعنوان ادویه خوراکی در ترکیب ادویه و نیز بصورت دمنوش جهت بهرمندی از خواص درمانیش میباشد .
خواص ریشه جوز هندی برای سرماخوردگی
بیشترین خاصیت ریشه جوز . تقویت سیستم ایمنی بدن میباشد و مصرف دمنوش آن خصوصا در فصول سرد سال توصیه میشود . مصرف این دمنوش میتواند با بالا بردن سطح ایمنی . از بدن در مقابل سرماخوردگی محافظت کند .
ریشه جوز هندی برای مردان
بخاطر طبع قوی و گرمش برای تقویت نیروی جنسی آقایان نیز استفاده میشود . برای این منظور پودر خسرودار را با عسل ترکیب نموده میل نمایید .
بهترین زمان مصرف و اندازه ی مناسب . دو قاشق چایخوری مخلوط عسل با این پودر بعد از وعده صبحانه میباشد .
خواص ریشه جوز هندی برای معده
برای درمان و بهبود ناراحتی های گوارشی همانند نفخ . اندازه ی یک قاشق چایخوری از پودر این ریشه را داخل یک استکان عرق نعناع ریخته و ۲۰ دقیقه بعد از ناهار و شام میل نمایید .
خواص ریشه جوز هندی برای دهان و دندان
این ریشه خاصیت آنتی باکتریال و مسکنی دارد و برای دندان درد و نیز بهبود آفت های دندانی مفید است .
برای این منظور از این ریشه جوشانده ی غلیظ تهیه کنید و دهان را با این جوشانده غرغره نمایید .
تا هم دهان شما ضدعفونی شود و باکتریهای مضر دهان پاک شوند .
خواص ریشه جوز هندی برای مفاصل
برای بهبود دردهای مفصلی و موضعی مقداری پودر خسرودار را با روغن زیتون مخلوط نموده و نواحی درد را به آرامی مالش دهید .
مضرات ریشه جوز هندی
مصرف در دوران بارداری ممنوع است و در دوران شیردهی تحت نظر پزشک مصرف شود .
افراد دارای فشارخون بالا با احتیاط فراوان مصرف کنند .