خواص شگفتانگیز کنگر در درمان سرطان پوست
رضا غفرزادگان، رئیس پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی، مهمترین ارزش غذایی کنگر را مربوط به کم کالری بودن آن میداند.
به گزارش فارس، غفارزادگان افزود: به دلیل اینکه کنگر حاوی کربوهیدرات های پیچیده غیرقابل هضم مشابه نان اینولین است، خاصیت ملین دارد. از سوی دیگر، اینولین موجود در کنگر باعث افزایش باکتری های مفید و کاهش باکتری های مضر در مدفوع می شود. مقدار بالای فیبر غذایی و وجود کربوهیدرات پیچیده ای به نام اینولین باعث شده است که این سبزی بهاری برای حفظ سلامت دستگاه گوارش به ویژه روده مفید باشد. در واقع، روده ها را سالم نگه می دارد و احتمالاً خطر ابتلا به سرطان روده کوچک را کاهش می دهد. همچنین آنتی اکسیدان موجود در کنگر فرنگی از پوست در برابر سرطان محافظت می کند.
وی گفت: کم سدیم بودن و پتاسیم بالای کنگر به علاوه وجود ماده موثر سینارین که در کاهش کلسترول و تری گلیسیرید خون به اثبات رسیده است، این سبزی بهاره را به غذایی مناسب برای پیشگیری یا کنترل بیماری های قلبی عروقی تبدیل کرده است.
این عضو هیئت علمی گفت: در طب سنتی از خواص کنگر فرنگی در کاهش چربی خون به ویژه کلسترول مفید دانسته شده است. تحقیقات نشان داده است که عصاره متانولی اندام های هوایی و دانه های این گیاه دارای خواص آنتی اکسیدانی قابل توجهی است و میزان پلی فنل دانه های گیاه بیشتر از اندام های هوایی آن است که در نتیجه خواص آنتی اکسیدانی دانه ها بیشتر از قسمت های دیگر .
وی خاطرنشان کرد: نتایج تحقیقات در مورد اثرات حفاظتی سلول های کبدی و اثر مفید آنها در درمان بیماری های کبدی تایید شده است. البته غلظت بالای عصاره هیدروالکلی این گیاه بر روی کبد اثر سمی دارد.
وی با بیان اینکه کنگر ضدعفونی کننده، اشتها آور، تب بر و هضم کننده غذا است استفاده از آن را تقویت کننده دستگاه گوارش دانست و گفت: عصاره برگ و ریشه کنگر فرنگی در جلوگیری از رسوب چربی دیواره سیاهرگ ها و در درمان یرقان، سوء هاضمه، ناراحتی معده، نفخ شکم مفید است. ، بی اشتهایی، حالت تهوع، اسهال یا یبوست خفیف، نارسایی کبد، دفع مزمن آلبومین و کم خونی بعد از جراحی موثر بوده و کبد را از سموم شیمیایی محافظت می کند.
غفرزادگان در پایان تاکید می کند: بهتر است زنان باردار، کودکان و بیماران مبتلا به بیماری های شدید کبدی یا کلیوی از مصرف برگ کنگر پرهیز کنند. زیرا برگ های کنگر انقباض کیسه صفرا را تحریک می کنند. افرادی که سنگ کیسه صفرا دارند نباید آن را مصرف کنند. زیرا افزایش انقباض کیسه صفرا منجر به انسداد مجاری و حتی پارگی کیسه صفرا می شود. همچنین افرادی که به کنگر فرنگی یا خواص سینارین حساسیت دارند از مصرف این گیاه خودداری کنند.