سبک زندگی

خواص میوه خشک مخلوط نسبت به میوه تازه در بارداری برای کودکان

خرید فالوور از سایت اینبو

خواص میوه خشک

خواص میوه خشک مخلوط نسبت به میوه تازه در بارداری برای کودکان همگی در سرگرمی روز و خواب.امیدواریم این مطلب که حاصل تلاش تیم خواص مواد غذایی سایت است مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.

همانطور که می دانید قرآن کریم از بهشت با نام جنت نام برده است و معنی جنت باغی است که درختان میوه فراوان دارد.همچنین در این کتاب آسمانی از میوه های زیادی نام برده شده است.

امروزه با پیشرفت جوامع بشری بیماری ها هم پیشرفت زیادی کرده اند و یکی از راه های نجات انسان از بیماری های مختلف شناخت کامل طبیعت و آشنایی با خواص گیاهان و میوه ها است.

از مهمترین میوه هایی که در قرآن از آنها نام برده شده است می توانیم به انجیر و زیتون اشاره کنیم که به تازگی یک گروه تحقیقات ژاپنی پی به خواص فوق العاده مصرف یک عدد انجیر و هفت عدد زیتون شده است.

پس از اینکه یکی از قرآن پژوهان مصری اعلام کرد که خداوند در قرآن به انجیر و زیتون قسم خورده است و نام انجیر یک بار و نام زیتون هفت بار در قرآن آمده است ، رییس این گروه مسلمان شد.

آشنایی با میوه خشک

میوه خشک یا همان چیپس میوه یکی از خوراکی‌های محبوب و مغذی نسبت

به سایر مواد غذایی صنعتی است و یک مکمل سالم در رژیم غذایی به‌شمار می‌رود.

در عین حال به دلیل وزن کم و میزان قند و فیبر بالا باید به صورت کنترل شده، مصرف شود.

میوه‌‌های خشک همچنین به‌عنوان منبع ویتامین‌ و مواد معدنی مورد استفاده قرار می‌گیرند و ماندگاری زیادی دارند.

در عین حال مصرف این نوع میوه‌ها و میزان آن برای هر فرد متفاوت است.

میوه خشک سرشار از عناصر معدنی فیبر و آنتی اکسیدان بوده و بسیار مقوی است؛

بنابراین، یک وعده میوه خشک می تواند درصد زیادی از از ویتامین ها و مواد معدنی مود نیاز بدن مانند فولات، کلسیم، آهن و پتاسیم را تأمین کند.

میوه خشک به طور کلی حاوی مقدار زیادی فیبر است و منبع خوبی از آنتی اکسیدان ها، به ویژه پلی فنول ها می باشد.

همچنین میوه خشک منبع خوبی از ترکیبات گیاهی قوی از جمله آنتی اکسیدان ها است.

مصرف میوه خشک با افزایش دریافت مواد مغذی و کاهش خطر چاقی ارتباط دارد.

میوه خشک ترد و پفکی (میوه خشک فریز درایر) بر خلاف انواع میوه خشک معمولی با گرما خشک نشده است.

در این روش از خشک کردن ، رطوبت بجا مانده در میوه در حدود ۲ درصد می باشد.

درطی فرآیند تولید میوه پفکی و یا میوه خشک انجمادی (میوه خشک فریزدرایر) ،

تمام مواد مغذی و همچنین انواع ویتامین های موجود در میوه حفظ می شود.

براساس تحقیقات صورت گرفته ، این محصول بیش از ۹۰ درصد مواد مغذی خود از جمله

آنتی اکسیدان ها و ویتامین های موجود در میوه تازه را دارا می باشد.

خواص میوه خشک در طب سنتی

طبع میوه خشک در طب سنتی بستگی به میوه ای دارد که از آن میوه خشک تهیه شده است

و برای میوه های سرد حالت خشک شده هم طبع سرد دارد و برای میوه های گرم نیز همین طور خواهد بود.

در یک فنجان میوه خشک ۴۸۰ کالری موجود است.

خوردن میوه خشک می‌تواند مواد مغذی مورد نیاز بدن را به مقدار زیاد تأمین کند.

میوه خشک نسبت به میوه‌های تازه حاوی قند بیشتری است.

با وجود این، مصرف میوه خشک می‌تواند در کاهش ریسک بروز دیابت و کنترل قند خون مؤثر باشند.

مصرف انواع مختلف میوه خشک می‌تواند فواید و خواصی مانند تقویت سیستم ایمنی بدن را برای سلامتی به همراه داشته باشد.

خوردن برخی میوه‌های خشک مانند خرما، کشمش و زردآلوی خشک سوخت‌وساز بدن را افزایش می‌دهد.

با افزایش سوخت‌وساز بدن امکان کاهش وزن بیشتر خواهد بود.

برای کاهش ریسک بروز پوکی استخوان و افزایش سلامت استخوان‌ها باید ویتامین D و کلسیم مورد نیاز بدن تأمین شود.

از بین میوه‌های خشک، آلو خشک حاوی مقادیر کافی ویتامین D و کلسیم است و می‌تواند از شکستن استخوان‌ها و ضعیف شدن آن‌ها جلوگیری کند.

میوه‌های خشک در مقایسه با میوه‌های تازه حاوی مقادیر بیشتری آنتی‌اکسیدان هستند.

یکی از فواید و خواص آنتی‌اکسیدان‌ها جلوگیری از اکسیده شدن کلسترول LDL و انسداد رگ‌های خونی در بدن است.

میوه خشک‌ها می‌توانند برای سلامت پوست نیز بسیار موثر باشند.

میوه‌های خشک به دلیل فرایند خشک شدن دارای میزان زیادی از مواد غذایی نسبت به میوه‌های تازه هستند.

با مصرف انواع مختلف میوه خشک از جمله زردآلو خشک، آلو خشک و کشمش می‌توان میزان آهن

مورد نیاز بدن را تأمین کرد. به این ترتیب، ریسک بروز کم‌خونی کاهش می‌یابد.

میزان کالری میوه‌های خشک به دلیل تراکم بیشتر مواد غذایی در آن‌ها بیشتر است.

بنابراین، اگر این میوه‌ها را به عنوان میان وعده و حتی در کنار صبحانه مصرف کنید،

می‌توانید انرژی بیشتری برای بدن تأمین کرده و سرحال‌تر از قبل شوید.

خواص میوه خشک سیب

مصرف سیب خشک به دلیل وجود آهن زیاد در آن، میزان هموگلوبین خون را تنظیم کرده

و علاوه بر پیش گیری از ابتلا به کم خونی، از پیشرفت و عوارض ناشی از آن جلوگیری می کند.

یکی از خواص میوه خشک سیب حفظ سلامت لثه ها و دندان است.

خوردن یک برگه سیب خشک به کودکان کمک می کند تا دندان های سالم تری داشته باشند.

باکتری هایی که بر روی دندان ها، لثه ها و در پشت دندان ها قرار گرفته اند با مصرف این خوراکی پاک سازی می شوند.

با این کار غذاهایی که در لابه لای دندان ها باقی مانده اند، خارج شده و به این ترتیب از فاسد شدن آن ها و خراب کردن دندان و لثه جلوگیری می شود.

فیبر از خاصیت های این خوراکی است و فعالیت روده ها را زیاد می کند.

مصرف سیب خشک دم کرده هم می تواند برای درمان یبوست مفید باشد.

سیب خشک اشتهای کاذب را از بین می برد و البته در صورتی که شما در حال پیروی از رژیم غذایی برای لاغر شدن باشید،

با مصرف سیب خشک می توانید ضعف جسمانی ناشی از رعایت این رژیم را رفع یا تا حد ممکن کاهش دهید.

خواص میوه خشک کیوی

یکی از میوه های خشک که در بین کودکان و نوجوانان بسیار محبوب است و مزه ی ترشی دارد، کیوی خشک شده است.

این میوه دارای چربی و کالری کمی است ولی مقدار زیادی مواد معدنی و فیبر دارد.

از آنجایی که کیوی خشک دارای قند کمی می باشد، برای افرادی که دچار افزایش قند خون هستند، یک میان وعده غذایی ارزشمند محسوب می شود.

به دلیل این که کیوی خشک دارای طعم ترش می باشد این تضاد را ایجاد کرده تا این محصول در میوه خشک مخلوطنیز مورد استفاده قرار بگیرد.

در طب سنتی استفاده از کیوی خشک برای درمان ریزش مو، کاهش وزن و لاغری، درمان استرس، کاهش خطر ابتلا به سرطان مفید است.

این میوه خشک دارای خواص ویژه ای است که می توان از آن چیپس کیوی نیز استفاده کرد و ماندگاری بالایی نیز دارد.

این میوه دارای ویتامین های A ، E، C، D، ویتامین های گروه B، فسفر، آهن، پتاسیم، منیزیم، مس، فیبر می باشد.

از آنجایی که کیوی خشک سرشار از ویتامین E است، باعث حفظ رطوبت پوست می شود

و به بازسازی سلول های پوست کمک می کند، سبب افزایش انعطاف پذیری پوست و جوان سازی پوست می گردد.

از آنجایی که کیوی خشک دارای ویتامین E و پیش سازهای ویتامین A می باشد، به همین سبب برای تقویت سلول های دستگاه بینایی موثر می باشد.

از آنجایی که کیوی خشک سرشار از ویتامین C است، ویتامین C، یک آنتی اکسیدان قوی به حساب می آید

و به شکلی که قدرت آن در خنثی سازی رادیکال های آزاد، از کیوی یک ماده غذایی ویژه ساخته است،

آن هم ماده ای در مقابل آسیب های ناشی از پدیده پیری محافظت می کند.

خواص میوه خشک موز

از آنجایی که موز خشک حاوی فیبر می باشد، مصرف اینمیوه خشک به صورت روزانه فیبر مورد نیاز بدن را تامین می کند و سبب بهبود هضم غذا می شود.

زمانی که موز خشک را با برخی از ادویه ها همچون زردچوبه، زنجبیل و دیگر چاشنی های پخته می شوند،

می توانند به یک ماده غذایی سالم در برابر آنفولانزا، سرفه و کمک به بهبود دیگر دستگاه های تنفسی تبدیل شوند.

از آنجایی که موز خشک شده یا همان چیپس موز حاوی مقدار قابل توجهی پتاسیم می باشد،

در نتیجه پتاسیم موجود در این میوه خشکفوق العاده برای سلامتی قلب موثر است.

موز خشک علاوه بر این که سبب بهبود دستگاه هضم غذا می شود، درد معده را نیز درمان می کند.

مصرف موز خشک باعث بهبود عملکرد کلیه ها می شود.

از آنجایی که موز خشک شده ( چیپس موز ) منشا ویتامین C و آنتی اکسیدان ها می باشد،

در نتیجه این میوه خشک سبب تقویت قوای جسمانی می شود.

ماده ای همانند نشاسته در موز خشک وجود دارد که قند خون را به انرژی تبدیل می کند.

از دیگرخواص موز خشک شده می توان به داشتن آهن و فولیک اسید اشاره کرد که برای درمان کم خونی بسیار موثر است.

فیبر موجود در این میوه خشک به سهولت دفع کمک می کند و مانع از یبوست می شود.

همچنین به هضم بهتر غذا کمک می کند. قند خون را تا حدودی افزایش می دهد و بر روی فشار خون تاثیر می گذارد.

کربوهیدرات ها سرشار از انرژی های لازم بدن هستند

و مصرف تکه های موز خشکمی تواند انرژی مورد نیاز را در هنگام خستگی یا بیماری را افزایش دهد.

خواص میوه خشک پرتقال

پرتقال خشک سرشار از آنتی‌اکسیدان‌ها و مواد مغذی برای بدن است؛

مصرف این میوه خشک، برای سلامت قلب ما مفید است.

ویتامین C(آنتی‌اکسیدان) موجود در آن، از جذب رادیکال‌های آزاد در بدن و بسته شدن رگ‌ها به وسیله چربی، جلوگیری می‌کند.

پرتقال خشک، رگ‌های خون که منتقل‌کننده اکسیژن و مواد غذایی به سلول‌ها هستند را تقویت می‌کند.

همچنین پتاسیم موجود در این میوه خشک، وضعیت خون‌رسانی قلب را بهبود داده و ماهیچه‌های قلب را تقویت می‌کند.

مصرف این خشکبار فوق‌العاده نارسایی قلب را رفع و باعث خون‌رسانی بهتر به آن می‌شود.

برای خشک‌کردن پرتقال، روش خشک‌کردن در آفتاب توصیه نمی‌شود؛

زیرا این میوه زمستانه است و در این فصل گرمای کافی برای خشک شدن میوه‌ها در دسترس نداریم؛

بنابراین با فر و میوه خشک‌کن این کار را انجام می‌دهیم.

بتدا پرتقال‌ها را به‌خوبی شستشو می‌دهیم و موارد لک‌دار و بی‌کیفیت را جدا می‌کنیم.

با استفاده از یک چاقوی تیز ابتدا پرتقال‌ها را به ورقه‌های نازک برش می‌دهیم؛ دقت داشته باشید ضخامت آن‌ها بیشتر از ۱ سانتی‌متر نباشد

پرتقال‌های برش داده‌شده رابین دوپارچه تمیز نخی می‌گذاریم تا آب‌های اضافی آن گرفته شود.

هر دو طرف برش پرتقال را می‌توانیم به شکر یا شربت آغشته کنیم (برای جلوگیری از تلخ شدن پرتقال).

«برای تهیه‌ی شربت کافیست یک لیوان شکر را در دو لیوان آب حل کرده و یک قاشق غذاخوری آب‌لیمو به آن اضافه کنیم

و روی حرارت قرار دهیم تا به جوش آید و شربت غلیظی به دست آید».

پس از خشک شدن پرتقال‌ها، شکر یا شربت نه‌تنها باعث شیرین شدن می‌شود؛ بلکه باعث براق شدن ورقه‌های پرتقال نیز می‌شود.

سپس میوه‌ها را مستقیماً روی سینی توری فر قرار می‌دهیم و صبر می‌کنیم ۴ الی ۶ ساعت در فر خشک شوند.

فراموش نشود که دمای فر حداکثر ۷۰ درجه باشد و هر نیم ساعت یک‌بار آن‌ها زیرورو کنیم تا پرتقال‌ها سیاه نشوند.

زمان‌بندی فر به ضخامت برش‌های پرتقال بستگی دارد.

پس از حدود شش ساعت پرتقال‌ها آماده‌ی بیرون آمدن از فر هستند.

خشک‌کردن با دستگاه میوه خشک‌کن

طبق دستور بالا پرتقال‌ها را با چاقو برش می‌زنیم. دقت داشته باشید ضخامت برش‌ها بیشتر از یک سانتی‌متر نباشد.

اسلایس‌های پرتقال را در لایه تکی سینی قرار می‌دهیم و درون دستگاه قرار می‌دهیم؛ دمای دستگاه را روی ۵۷ درجه سانتی‌گراد قرار می‌دهیم؛ مدت‌زمان خشک شدن

پرتقال‌ها به ضخامت و آب موجود در میوه بستگی دارد اما بین ۱ الی ۲ روز طول می‌کشد تا کاملاً خشک شوند.

برای جلوگیری از خشک شدن بیش‌ازحد پرتقال‌ها می‌بایست پس از یک روز ماندن در دستگاه، هر ۸ ساعت یک‌بار آن‌ها را زیرورو کنید. زمانی که مشاهده کردید پرتقال‌ها

تغییر شکل داده و رطوبت آن کاملاً گرفته‌شده است، آن‌ها جمع‌آوری کنید.

یکی از مهمترین دلایل تلخ شدن پرتقال خشک وجود آنزیم هایی است که در پوست این میوه قرار دارد

که این آنزیم ها در زمان برش زدن پرتقال از آن جدا شده و به داخل میوه نفوذ پیدا میکند

لذا برا جلوگیری از تلخ شدن پرتقال خشک به روش ذیل عمل کنید:

۱-پرتقال ها را تمیز با آب شسته و خشک کنید.سپس با کمک یک چاقوی تیز آنها را به ورقه های نازکی با ضخامت یک سانتی متر برش دهید.

۲-برش های پرتقال را میان دستمال نخی تمیزی قرار دهید تا آب اضافه آن کاملا از بین رود.

۳-در صورت تمایل می توانید برش های پرتقال را به پودر قند و یا پودر ژلاتین آغشته کنید.

که برای این امر توجه داشته باشید که هردو طرف برش ها باید به هرکدام از مواد فوق الذکر آغشته شود.

۴-در نهایت برش های پرتقال را برروی سینی دستگاه خشک کن بچینید و با تنظیم دما صبر کنید تا پرتقال ها خشک شوند.

نکته:آغشته کردن پرتقال ها به پودر قند و یا پودر ژلاتین نه تنها موجب شیرین شدن این میوه خشک می شود.

بلکه در شکل ظاهری آن نیز تاثیر گذار بوده و موجب براق شدن آن نیز می شود.

می توانید به منظور جلوگیری از چسبیدن ورقه های پرتقال به توری از کاغذ روغنی استفاده کنید.

اما زمان خشک شدن آن طولانی تر خواهد شد.

خواص میوه خشک نارگیل

نارگیل خشک می‌تواند به بهبود و ارتقاء عملکرد سالم مغز کمک کند.

تولید مواد انتقال دهنده عصبی و همچنین میلین توسط برخی مواد شیمیایی موجود در گوشت نارگیل قابل ترویج است.

انتقال دهنده‌های عصبی لایه‌ای خارج از چربی هستند که به سلول‌های عصبی اجازه می‌دهند با قدرت بیشتری به مغز منتقل شوند.

توجه داشته باشید که در صورت آسیب دیدن میلین سلول‌های عصبی ما مشکلات عصبی گریبان گیر ما خواهد بود.

خواص میوه خشک برای کودکان

میوه‌های خشک، بهترین میان وعده برای کودکان هستند و مواد مغذی مورد نیاز بدن آن‌ها را تامین می‌کنند.

میوه‌های خشک و آجیل‌ها دارای ویتامین‌های ضروری مانند ویتامین B1،B9، ویتامین E، A و غیره هستند.

کودکانی که از شیر مادر تغذیه نمی‌کنند در معرض خطر ابتلا به کم‌خونی قرار دارند.

با افزودن میوه‌های خشک به رژیم کودک نوپای خود می‌توانیم از بروز این مشکل جلوگیری کنیم.

میوه‌های خشک دارای مقادیر زیادی آهن هستند که برای بهبود سطح هموگلوبین در بدن همه‌ی کودکان مفید است.

میوه‌های خشک و آجیل‌ها حاوی پروتئین، فیبر، آهن، روی و بسیاری از املاح معدنی ضروری دیگر هستند.

برای کودکانی که دچار یبوست هستند میوه خشک یکی از بهترین گزینه‌هاست.

چرا که میوه‌های خشک مقدار زیادی فیبر دارند و می‌توانند در درمان یبوست مفید باشند.

اکثر میوه‌های خشک و آجیل‌ها دارای پروبیوتیک و باکتری‌های مفید برای روده‌ها هستند.

پروبیوتیک به مواد غذایی موجود در دستگاه گوارش کمک می‌کند تا فرآیند هضم آن‌ها به درستی انجام شود.

خواص میوه خشک برای لاغری

میوه‌های خشک دارای مواد مغذی بوده که چربی سوز هستند؛

هم چنین دارای فیبر زیادی بوده که این فیبر باعث می‌شود ما احساس سیری کنیم

و به کاهش وزنمان کمک شایانی کند.

علاوه بر این، فیبر غذایی حرکات رودوی را منظم کرده و از یبوست جلوگیری می‌کند

خواص میوه خشک برای پوست

از هر چه بگذریم از فواید مصرف میوه خشک برای سلامتی پوست نمی‌توان گذشت.

میوه خشک‌ها می‌توانند برای سلامت پوست نیز بسیار موثر باشند.

برای مثال انبه خشک حاوی امگا ۳ و مواد مغذی دیگری است و می‌تواند برای درخشندگی و سلامت پوست مفید باشد.

کشمش نیز دارای ماده‌ای به نام رزوراترول است،

یک ترکیب شیمیایی آنتی‌اکسیدانی که بازدارنده‌ی طبیعی افزایش سن و پیری محسوب می‌شود.

با گنجاندن میوه خشک در رژیم غذایی خود می‌توانید پوستی شاداب‌تر و سالم‌تر داشته باشید

خواص میوه خشک برای معده و یبوست

اکثر میوه‌ها دارای فیبر غذایی هستند و میوه خشک نیز به دلیل فرآیند خشک کردن و از دست دادن آب، حاوی فیبر متراکم شده و بیشتری است.

فیبر غذایی برای سلامت سیستم گوارشی بدن بسیار مهم است.

روده حاوی باکتری‌های مفیدی است که این فیبر را جذب کرده و اسیدهای چرب رشته کوتاهی تولید می‌کنند که برای سلامت روده مفید هستند.

همچنین، فیبر محلول می‌تواند آب بیشتری را جذب مدفوع کرده و حجم آن را زیاد کند.

به این صورت، حرکت مدفوع در طول روده‌ی بزرگ آسان‌تر می‌شود و مشکل یبوست کاهش پیدا می‌کند.

برای مثال، آلو خشک یکی از انواع میوه خشک است که متشکل از مقادیر زیادی فیبر غذایی است و به عنوان میوه‌ای ملین شناخته می‌شود.

با مصرف این میوه می‌توان سلامت سیستم گوارشی را افزایش داده و از بروز مشکلاتی مانند یبوست جلوگیری کرد

خواص میوه خشک در بارداری و شیردهی

مصرف انواع مختلف میوه خشک می‌تواند فواید و خواصی مانند تقویت سیستم ایمنی بدن را برای سلامتی به همراه داشته باشد.

میوه خشک‌های حاوی ویتامین C به ویژه بسیار مفید هستند.

ویتامین C موجود در میوه خشک‌ها نه تنها برای تقویت سیستم ایمنی بدن،

بلکه برای بهبود کیفیت پوست و مبارزه با عفونت‌ها نیز می‌تواند مفید باشد.

این مساله بویژه برای بالا بردن ایمنی بدن مادران باردار اهمیت بالاتری پیدا می‌کند.

به همین دلیل است که مصرف انبه خشک در دوران بارداری محبوبیت زیادی دارد.

ه طور کلی دریافت ویتامین‌ها و مواد مغذی مورد نیاز روزانه‌ی بدن می‌تواند کار بسیار دشواری باشد

و به همین خاطر است که خیلی از افراد روزانه از ویتامین‌ها یا مکمل‌های دیگر استفاده می‌کنند.

میوه خشک می‌تواند با تامین سهمیه‌ی مواد مغذی روزانه‌ی بدن، به ویژه پتاسیم، به عنوان یک مکمل طبیعی عمل کند.

بسیاری از میوه‌های خشک منابع خوبی از پتاسیم هستند که ما به طور معمول مقدار کافی آن را در طول روز دریافت نمی‌کنیم.

پتاسیم نقش مهمی در انقباضات عضلانی، حفظ سطح فشار خون و تنظیم سیگنال‌های عصبی دارد.

موز خشک به ویژه منبعی غنی از پتاسیم محسوب می‌شود و ۱۰% از نیاز روزانه‌ی بدن به این ماده را تامین می‌کند.

به این ترتیب مصرف میوه خشک با تامین ویتامین‌ها و مواد مغذی مورد نیاز بدن، فواید و خواص متنوعی برای سلامتی به همراه دارد.

این موضوع آنچنان که در عنوان و در بخش‌های پیشین توضیح دادیم برای زنان باردار اهمیتی دوچندان پیدا می‌کند.

بخش عمده‌ی مصرف کنندگان میوه خشک در دنیا زنان باردار هستند

و با تکیه بر این واقعیت که منبع انواع ویتامین‌ها و مواد معدنی مورد نیاز بدن است در سبد غذایی آنها به چشم می‌خورد.

تحقیقات نشان می دهد که زردآلو نیز یک میوه خشک برای سلامتی مادران باردار و شیرده است .

چراکه می تواند به تنظیم روند گوارشی مادر و رفع یبوست کمک کند.

و انواع میوه خشک برای سلامتی و کسب انرژی بیشتر در زمان شیردهی، تاثیرگذار است.

طرز تهیه میوه خشک

شکر ۱ لیوان

آب ۲ لیوان

آب لیمو ترش ۳ قاشق غذاخوری

میوه به انتخاب خودتان

ابتدا برای تهیه شربت یک لیوان شکر را به همراه ۲ لیوان آب داخل یک قابلمه مناسب می ریزیم و روی حرارت قرار می دهیم تا آب به جوش بیاید.

سپس شکر را هم می زنیم تا به طور کامل حل شود. بعد از ۵ دقیقه جوشیدن آب آب لیمو ترش را اضافه می کنیم.

حالا قابلمه را از روی حرارت بر می داریم و کنار می گذاریم. حالا شربت را کنار می گذاریم و به سراغ میوه های می رویم.

انتخاب میوه ها سلیقه ای است و می توانید تقریبا از هر نوع میوه ای به سلیقه خود استفاده کنید.

میوه ها را با ضخامت ۳ تا ۵ میلی متر برش می زنیم و برای برش زدن میوه ها حتما از یک کارد تیز استفاده کنید تا میوه ها له نشوند.

پس از اینکه میوه ها را برش زدیم میوه هایی مثل پرتقال را داخل شربت می زنیم و داخل آبکش قرار می دهیم تا آب اضافی شان خارج شود.

البته تمام میوه ها را می توانید در شربت بزنید ولی میوه هایی مثل سیب یا موز پس از خشک شدن شیرین تر می شوند و نیاز به شربت ندارند.

در صورتی که می خواهید میوه ها را با طعم طبیعی و سالم تر خشک کنید که اصلا می توانی شربت را حذف کنید.

پس از اینکه آب میوه های به طور کامل رفت، باید انها را خشک کنیم. بهترین روش خشک کردن میوه ها استفاده از میوه خشک کن می باشد

ولی چون خیلی از افراد این وسیله را در منزل ندارند می توانیم از بخاری یا شوفاژ استفاده کنیم.

برای خشک کردن روی بخاری داخل یک سینی مناسب کاغذ روغنی قرار می دهیم و میوه ها را روی کاغذ روغنی می چینیم،

سپس روی بخاری قرار می دهیم تا خشک شوند. بهتر است هر ۲ ساعت یک بار میوه ها را بر گردانیم تا سریعتر خشک شوند.

برای خشک کردن میوه ها رو شوفاز، ابتدا روی شوفاژ را با یک فویل آلومینیومی می پوشانیم سپس میوه ها را روی فویل آلومینیومی می چینیم

و هر چند ساعت یک بار زیر و رو می کنیم تا خشک شوند. روش دیگر استفاده از فر می باشد.

فر را با حرارت ۵۰ درجه سانتیگراد روشن کنید، سپس یک کاغذ روغنی روی سینی فر قرار دهید و میوه ها را داخل سینی بچینید،

سپس در فر قرار دهید. با این روش میوه ها بین ۴ تا ۶ ساعت بسته به ضخامت شان خشک می شوند.

یکی از مهم ترین دلایلی که میوه خشک خانگی جمع می شود این است که با بخاری یا شوفاژ خشک می شود

که باعث چروک شدن و جمع شدن میوه خشک می شود.

برای اینکه میوه خشک شما به صورت یکدست و صاف خشک شود باید از دستگاه میوه خشک کن استفاده کنید.

میوه خشک برای دیابت

میوه خشک نسبت به میوه‌های تازه حاوی قند بیشتری است.

با وجود این، مصرف میوه خشک می‌تواند در کاهش ریسک بروز دیابت و کنترل قند خون مؤثر باشند.

بسیاری از میوه‌های خشک‌شده مانند کشمش، حاوی مقادیر زیادی آنتی‌اکسیدان هستند.

یکی از فواید آنتی‌اکسیدان‌ها برای سلامتی و بدن، بهبود کارکرد انسولین خون و کنترل بهتر قند خون است.

اگر میزان قند خون به نحو بهتری کنترل شود، ریسک بروز دیابت هم تا حد زیادی کاهش پیدا می‌کند.

میوه خشک برای عروس هلندی

میوه‌های خشک نیز غذای مناسبی برای عروس هلندی هستند و در صورتی که به میوه تازه دسترسی ندارید،

می‌توانید از آنها استفاده کنید. فقط مطمئن شوید که میوه خشک فاقد گوگرد است.

میوه خشک برای سگ

سگ‌ها می‌توانند میوه را به صورت تازه و هم به صورت خشک شده مصرف کنند.

میوه‌های خشک مناسب برای سگ‌ها انجیر، خرما و آلو می‌باشد که منبع طبیعی خوبی از پتاسیم هستند.

میوه‌های تازه که اغلب خوردنشان برای سگ‌ها بسیار لذت‌بخش است انواع توت‌ها و خربزه، هندوانه و طالبی می‌باشد.

نگهداری میوه خشک در فریزر

در صورتی که میوه های خشک را در یخچال نگهداری کنید به مدت یک سال و اگر در فریزر نگهداری کنید تا چند سال نیز قابل استفاده می باشند.

نکته ای که در رابطه با نگهداری میوه خشک ها در فریزر وجود دارد این است که باید ظرف آنها هیچگونه درزی برای عبور هوا نداشته باشد.

در غیر این صورت احتمال یخ زدن ظرف ها وجود دارد. ظرف مناسب برای نگهداری میوه خشک در فریزر همان ظرف شیشه ای کاملا بسته می باشد.

میوه خشک و چاقی

میوه های خشک دارای کالری زیادی هستند.

بنابراین خوردن مقادیر زیاد آن می تواند منجر به مصرف بیش از حد قند و کالری و در نتیجه چاقی شود.

میوه های خشک سرشار از قند و کالری بوده و در صورت خوردن بیش از حد می توانند باعث مشکلاتی مانند چاقی شوند.

همچنین آنها دارای مقدار زیادی کربوهیدرات هستند و مصرف آنها برای رژیم های کم کربوهیدرات مناسب نیست.

حدود ۲۲–۵۱٪ از این مقدار قند، فروکتوز است.

خوردن مقدار زیادی فروکتوز می تواند اثرات منفی بر سلامت شما داشته باشد.

این خطرات شامل افزایش وزن، ابتلا به دیابت نوع ۲ و بیماری های قلبی است.

یک فنجان کشمش ۸۴ کالری دارد که تقریباً فقط از قند تشکیل شده است.

برخی افراد برای شیرین و طعم دار کردن میوه های خشک، قبل از خشک شدن به آنها شکر یا شربت اضافه می کنند.

بررسی ها نشان می دهد که مصرف مواد غذایی با قند اضافه شده اثرات مضری بر سلامتی داشته

و خطر چاقی، بیماری های قلبی و حتی سرطان را افزایش می دهد.

به همین توصیه می شود تا حد امکان از مصرف میوه های خشک با شکر اضافه شده پرهیز کنید.

برای پیشگیری از مصرف میوه های خشک که دارای قند اضافه هستند،

پیش از خرید حتما اطلاعات تغذیه ای بر روی بسته بندی محصول را خوانده

و از خرید میوه های خشک دارای قند افزوده پرهیز کنید.

برای مثال نارگیل به دلیل دارا بودن کمی چربی گیاهی، از انواه میوه های خشک چاق کننده است؛

آناناس، کشمش، خرما و انبه نیز چنانچه کمی بیشتر از حد معمول مصرف شوند،

به دلیل دارا بودن قند، از میوه های خشک چاق کننده هستند.

فواید میوه خشک در بدنسازی

دلایل مختلفی وجود دارد که ورزشکاران باید هر روز میوه خشک مصرف کنند. برخی از آنها به شرح زیر است:

میوه‌های خشک به بهبود سطح هموگلوبین کمک می‌کنند، بنابراین به هر ورزشکاری توصیه می‌شود.

ویتامین‌ها، مواد معدنی، فسفر، فیبر و سایر مواد مغذی موجود در میوه‌های خشک به بالا نگه داشتن سطح انرژی فرد کمک می‌کند.

این یکی از مهمترین دلایلی است که باعث می‌شود میوه‌های خشک برای ورزشکاران، انرژی لازم را برای ورزش فراهم کنند.

میوه‌های خشک همچنین انعطاف‌پذیری عضلات را فراهم می‌کنند.

میوه‌های خشک به کاهش سطح کلسترول بدن کمک می‌کند. همچنین آنها به گردش خون کمک می‌کنند

خوردن روزانه میوه خشک می‌تواند به جلوگیری از سرطان کمک کند.

کشمش که از نظر محتوای آهن غنی است، برای تشکیل استخوان قابل توجه است.

علاوه بر این، این میوه‌های خشک دارای خواص اکسیدانی و حاوی ویتامین A در جلوگیری از ضعف بینایی هستند.

بهترین میوه خشک

توت فرنگی از خوشمزه‌تر‌ین و بهترین مرکبات است. آنتی اکسیدان‌ها، فیبر، آهن،

انواع آنزیم‌ها، سدیم، ویتامین ث، منیزیم، ویتامین ب و سیلیس به مقدار فراوانی در آن وجود دارد.

آلو شابلون را می‌توان با آجیل مخلوط کرد و از آن استفاده نمود. در طب ایرانی و اسلامی ‌طبع سردی دارد

بنابراین آجیل می‌تواند با گرم بودن خود طبع متعادلی را ایجاد کند.

از لحاظ ارزش غذایی، آلو سیاه مواد مغذی فراوانی دارد. حاوی مقادیر زیادی آنتی اکسیدان، ویتامین، فیبر و مواد معدنی است.

از‌ تر‌ش‌تر‌ین و بهترین میوه های خشک بوده که کالری پایینی دارد.

زردآلو با دارا بودن ویتامین آ موجب تقویت بینایی، افزایش سیستم ایمنی بدن و شادابی پوست می‌شود.

سرشار از فیبر بوده و به بهبود سیستم گوارشی کمک می‌کند.

از پرخاصیت‌تر‌ین و بهترین میوه های خشک، برگ هلو است.

طبق مطالعات صورت گرفته این میوه می‌تواند سلول‌های سرطانی را نابود کند.

آنتی اکسیدان‌های موجود در آن در درمان سرطان تأثیر به سزایی دارد.

آناناس سرشار از ویتامین‌های آ، ب و ث است.

مواد معدنی چون منگنز، کلسیم و پتاسیم به فراوانی در آن وجود دارد.

موز از پرطرفدارترین و بهترین میوه های خشک است.

یکی از انواع خشکبار مغذی بوده که می‌تواند جایگزین بسیار مناسبی برای تنقلات مضر باشد.

سیب زعفرانی طبع شیرین و گرمی ‌دارد.

این محصول توسط بهترین و با کیفیت‌تر‌ین زعفران و بدون هر گونه مواد نگهدارنده به روش صنعتی تولید شده است.

سیب قرمز ظاهر بسیار چشم گیری دارد.

این محصول با استفاده از آب لبو فرآوری شده است.

ویتامین‌های ای و ث به مقدار زیادی در گلابی وجود دارد.

وجود ویتامین ث باعث سلامت پوست می‌شود.

مصرف آن در بهبود کارکرد دستگاه گوارش و رفع یبوست بسیار مؤثر است

کیوی قند پایینی داشته و به همین دلیل مناسب برای افراد دیابتی است.

از ترش‌ترین و بهترین میوه های خشک است. به خاطر طعم ترش محبوبیت زیادی دارد.

نگهداری میوه خشک

در هنگام بسته‌بندی باید دقت کنید اگر میوه خشک تازه تولید شده است، به سرعت آن را بسته‌بندی نکنید

زیرا باعث تعریق و ایجاد رطوبت می‌شود که نتیجه آن خرابی میوه را به دنبال دارد.

ظرف استفاده شده برای بسته‌بندی آنها باید تمیز و کاملاً خشک باشد.

بهتر است زمان باز کردن بسته‌بندی به سرعت درب ظرف را ببندید؛

زیرا میوه‌های خشک زمانی که در معرض هوا قرار می‌گیرند از کیفیت آنها کاسته می‌شود.

بهترین زمان برای نگهداری میوه‌های خشک ۴ تا یکسال است.

و در این مدت باید آنها را در جای خنک و خشک نگهداری کنید تا دچار خرابی نشوند.

عوامل زیادی در زمان انقضای میوه‌های خشک تأثیر گذار است،

که مهم‌ترین عامل دما است؛ زیرا اگر دمای مناسب را انتخاب نکنید میوه‌ها به سرعت خراب می‌شوند و از بین می‌روند.

دماهای نزدیک به صفر بهترین دما برای نگهداری آنها است.

همچنین قرار گرفتن در نور آفتاب باعث خرابی و کاهش کیفیت میوه‌ها می‌شود.

یکی دیگر از عواملی که بر روی زمان نگهداری میوه‌ها تأثیر می‌گذارد، دارا بودن رطوبت است.

اگر میوه‌های خشک دارای رطوبت باشند مشخصاً خیلی زودتر خراب می‌شوند،

در نتیجه باید قبل از خریداری به این نکته توجه کنید.

مقایسه کالری میوه خشک و تازه

اگر بخواهیم از نظر ارزش غذایی میوه تازه را با میوه خشک مقایسه کنیم

باید بگوییم یک وعده میوه خشک دارای قند و کالری بسیار بیشتری نسبت به یک وعده میوه تازه است.

میوه طی خشک شدن به طور جادویی دارای قند بیشتری نمی‌شود، اما حجم خود را از دست می‌دهد

و چیزی که مهم است نحوه‌ی سنجش شما برای مقایسه‌ی میوه‌ی تازه و میوه خشک است.

خواص میوه خشک نسبت به میوه تازه

خشک کردن میوه برخی آثار منفی را در مواد مغذی آن‌ها به جای می‌گذارد

که مهم‌ترین آن، کاهش و یا حذف برخی ویتامین‌ها (از جمله ویتامین C و اسیدفولیک) است.

با این وجود، تمام تغییرات در میوه‌های خشک فقط تخریبی نبوده

و گاهی اوقات، اثرات ویژه‌ای برای حالت خشک در برخی میوه‌ها وجود دارد که در تازه‌ی آن‌ها این اثرات کمتر است.

به عنوان مثال، آلوی خشک اثر ملینی بیشتری نسبت به آلوی تازه دارد.

مشابه همین اثر را در انجیر خشک و توت خشک نیز می‌توان مثال زد.

برخی از میوه‌های خشک تا چهار برابر نوع تازه‌ی خود، آنتی‌اکسیدان‌ دارند.

میوه‌های خشک به دلیل داشتن فیبر، آهن، سلنیوم و پتاسیم بالا می‌تواند

انتخاب مناسبی برای افرادی باشد که از کمبود مواد معدنی در بدن رنج می‌برند.

آیا آلبالو خشک چاق میکند

۱۰۰ گرم از آلبالو خشک ۳۵۰ کالری انرژی دارد؛

درحالی که همان مقدار از آلبالوی به صورت تازه تنها ۶۸ کالری انرژی دارد.

درست است که کالری آن بالاست ولی باعث لاغری می شود

چرا که در آن ماده ای به نام آنتوسیانین است که باعث چربی سوزی در بدن می شود و سرشار از فیبر است

و شما را سیر نگه می دارد و کاهش دهنده اشتهای شما است.

جدول کالری میوه خشک

هر ۱۰۰ گرم آلبالو خشک شده حاوی ۳۳۳ کالری است.

هر ۱۰۰ گرم چیپس میوه آناناس حاوی ۲۶۹ کالری است.

هر ۱۰۰ گرم چیپس میوه انبه حاوی ۳۱۹ کالری است.

هر ۱۰۰ گرم چیپس میوه انجیر حاوی ۲۲۰ کالری است.

هر ۱۰۰ گرم آلو خشک شده حاوی ۲۴۰ کالری است.

هر ۱۰۰ گرم عناب خشک شده حاوی ۲۸۱ کالری است.

هر ۱۰۰ گرم توت فرنگی خشک شده حاوی ۲۴۰ کالری است.

هر ۱۰۰ گرم موز خشک شده حاوی ۲۷۵ کالری است.

مضرات میوه خشک

میوه خشک فیبر بالایی دارد. درصدی از مصرف فیبر در دستگاه گوارش باعث بهبود

و ارتقای سلامت روده می‌شود اما فیبر زیاد روده شما را آزار می‌دهد.

از آنجایی که آب میوه‌های خشک تبخیر می‌شود، غلیظ‌تر و سیرکننده‌تر هستند.

در نتیجه کالری میوه خشک نسبت به یک واحد میوه، بیشتر خواهد بود.

به همین دلیل، زمانی که میوه خشک می‌خورید، به‌طور قابل توجهی کالری بیشتری دریافت می‌کنید.

چیپس میوه دارای قند طبیعی به شکل فروکتوز است که همان قند میوه به شمار می‌رود.

در تهیه برخی از انواع میوه‌های خشک از شکر اضافی استفاده می‌شود

تا سطح رطوبت آن به حداقل رسیده و از چسبیدن میوه‌های خشک به یکدیگر جلوگیری شود.

برخی از میوه‌های خشک، به‌ویژه انواع با روکش قندی، دارای شاخص گلیسمی بالایی هستند.

از دیگر مضرات دستگاه میوه خشک کن می‌توان به عدم خشک شدن آب بافت‌های میانی اشاره نمود

زیرا درون این دستگاه‌ها تکه‌های میوه به‌طور یکسانی قرار نمی‌گیرند و همین امر ممکن است موجب کامل خش نشدن میوه‌ها گردد.

میوه‌هایی که با استفاده از این دستگاه‌ها خشک می‌شوند

به دلیل حرارت بالا به‌مرور زمان تیره شده و رنگ خود را از دست می‌دهند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا