سبک زندگی

خواص کمپوت گلابی برای یبوست و معده و رحم و سرماخوردگی

خرید فالوور از سایت اینبو

خواص کمپوت گلابی

خواص کمپوت گلابی برای یبوست و معده و رحم و سرماخوردگی همگی در سرگرمی روز و خواب.امیدواریم این مطلب که حاصل تلاش تیم خواص مواد غذایی سایت است مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.

همانطور که می دانید قرآن کریم از بهشت با نام جنت نام برده است و معنی جنت باغی است که درختان میوه فراوان دارد.همچنین در این کتاب آسمانی از میوه های زیادی نام برده شده است.

امروزه با پیشرفت جوامع بشری بیماری ها هم پیشرفت زیادی کرده اند و یکی از راه های نجات انسان از بیماری های مختلف شناخت کامل طبیعت و آشنایی با خواص گیاهان و میوه ها است.

از مهمترین میوه هایی که در قرآن از آنها نام برده شده است می توانیم به انجیر و زیتون اشاره کنیم که به تازگی یک گروه تحقیقات ژاپنی پی به خواص فوق العاده مصرف یک عدد انجیر و هفت عدد زیتون شده است.

پس از اینکه یکی از قرآن پژوهان مصری اعلام کرد که خداوند در قرآن به انجیر و زیتون قسم خورده است و نام انجیر یک بار و نام زیتون هفت بار در قرآن آمده است ، رییس این گروه مسلمان شد.

آشنایی با گلابی

گلابی را شاه میوه یا آمرود هم می نامند و به میوه پیوندی و شاداب آن شاه آمرود گویند.

گیاه گلابی بومی آسیای غربی و اروپای شرقی مخصوصاً نواحی شمال غربی ایران و کوههای قفقاز می باشد.

گلابی خود دارای خواص بسیار زیادی می باشد اما همانطور که در ادامه خواهید خواند،

عمر این میوه بسیار کوتاه است و برای همین کمپوت گلابی بهترین جایگزین برای داشتن این میوه گرانبها و استفاده موثر از آن است.

اما انواع دیگری از گلابی وجود دارند که به گلابی آسیایی معروف است که شکل آن‌ها شبیه سیب است.

در منابع آلمانی منشأ گلابی را درکوه‌های البرز ذکر کرده‌اند. انواع مختلف گونه وحشی آن در جنگل‌های گیلان و مازندارن وجود دارد

که در زبان گیلکی به خوج و سنگ خوج و در زبان مازندرانی به سِتِکا معروف‌اند.

خواص کمپوت گلابی در طب سنتی

طبع کمپوت گلابی سرد و تر است و کالری ۱۰۰ گرم از یان کمپوت ۵۰ کالری می باشد.

کمپوت گلابی برای افرادی که دچار سوءهاضمه یا ضعف در سیستم گوارشی هستند، بسیار مناسب است.

میوه گلابی فیبر بالایی دارد که بعد از پختن و کمپوت کردن هم فیبر آن حفظ می‌شود و به روده کمک می‌کند تا غذا را بهتر هضم کند.

خوردن کمپوت گلابی به کنترل کلسترول خون کمک می‌کند و مصرف آن به بیماران قلبی و عروقی توصیه می‌شود.

تحقیقات نشان می‌دهد مصرف کمپوت گلابی از تجمع چربی در رگ‌ها و کبد پیشگیری می‌کند.

خواص آنتی‌اکسیدانی میوه گلابی به مقدار زیادی در کمپوت آن هم وجود دارد و باعث ایجاد خاصیت ضدسرطانی می‌شود.

مصرف کمپوت گلابی در دوران سرماخوردگی به بهبود مشکلات تنفسی و کاهش التهاب کمک می‌کند.

در دوران بیماری و بی‌اشتهایی برای دریافت ویتامین‌ها می‌توانید از انواع کمپوت، به‌ویژه کمپوت نرم و خوش‌طعم گلابی استفاده کنید.

از مهمترین خاصیت کمپوت گلابی برای درمان یبوست ناشی از بی‌تحرکی، در دوران نقاهت و بیماری غافل نشوید.

کمپوت برای معده‌درد مفید به‌نظر می‌رسد. افرادی که سیستم گوارشی حساسی دارند و قادر به هضم غذاهای سفت نیستند،

می‌توانند کمپوت را جایگزین میوه خام کنند. میوه گلابی سرشار از فیبر محلول بوده و هضم آن به‌مراتب آسان‌تر از انواع میوه‌ها خواهد بود.

فیبر بالای کمپوت گلابی به هضم بهتر غذاهای دیگر هم کمک می‌کند و سلامت گوارش شما را تضمین می‌کند.

گلابی آب فراوانی دارد و مصرف آن باعث کاهش اسید معده می‌شود.

افرادی که سوءهاضمه دارند، معده اسیدی دارند و در بیشتر مواقع بعد از خوردن غذا دچار رفلاکس می‌شوند.

خوردن کمپوت گلابی به کاهش رفلاکس معده و تنظیم اسید آن کمک می‌کند.

البته توجه داشته باشید که مصرف کمپوت به‌تنهایی راه‌حل درمان بیماری‌های جدی مثل زخم معده نخواهد بود.

در چنین مواردی مراجعه به پزشک تنها راهکار بهبودی شما است.

پیشنهاد ما این است که به مقاله غذاهای مفید برای معده‌درد بروید

و با تغذیه سالم برای بیماری‌های گوارشی بیشتر آشنا شوید.

خواص کمپوت گلابی برای سرماخوردگی

کمپوت گلابی برطرف کننده گلودرد و آلرژی های بعد از سرماخوردگی نیز می باشد.

از این جهت به افراد دچار سرماخوردگی یا آنفولانزا خوردن گلابی

و در صورت دسترس نبودن میوه گلابی، کمپوت گلابی بسیار توصیه می شود

طرز تهیه کمپوت گلابی داخل شیشه

گلابی ۲ کیلوگرم

شکر ۲ پیمانه

آب ۸ پیمانه

زعفران نوک ق چای خوری

گلاب ۲ ق غذا خوری

لیموترش ۱ عدد

ابتدا باید گلابی ها را خوب بشورید. شما می توانید به دلخواه گلابی را با پوست و یا بدون پوست کمپوت کنید.

گلابی را پوست بگیرید و از وسط به دو نیم کنید و روی گلابی آب بگیرید و صبر کنید تا خشک شود.

یک قابلمه را روی حرارت قرار دهید و آب و شکر را اضافه کنید و بعد ذوب شدن شکر نوبت اضافه کردن گلابی ها می باشد.

بعد از ۱۰ دقیقه زعفران و گلاب و آب لیموترش تازه را به گلابی ها اضافه کنید و بعد از ۵ دقیقه از روی حرارت بردارید.

گلابی ها تهیه شده را داخل شیشه بریزید و شهد را روی آن بریزید و درب شیشه را خوب بسته

و داخل یک قابلمه به صورت سر و ته قرار دهید و آب سرد داخل قابلمه بریزید به طوری که شیشه ها تا سر داخل آب باشند

و برای ۲۰ دقیقه بگذارید تا بجوشد و به صورت سر و ته روی دستمال قرار دهید تا هوا گیری انجام شود.

کنسرو گلابی ما آماده شده است و در یخچال نگهداری کنید.

زمان پخت کمپوت گلابی

اگر ما از گلابی هایی استفاده کرده باشیم که کاملا رسیده باشند، حدود ۳۰ دقیقه زمان برای پخت شان نیاز است،

ولی اگر گلابی ها کال تر باند باید ۴۰ دقیقه روی حرارت بمانند.

طرز تهیه کمپوت گلابی درسته

گلابی یک کیلو

شکر ۱۵۰گرم

آب ۴ لیوان

زعفران دم کرده ۲ قاشق غذا خوری

گلاب ۲ قاشق غذا خوری

خلال پسته (در صورت تمایل برای تزئین ) به میزان دلخواه

آماده سازی: ۱۰ دقیقه

زمان پخت: ۲۰ دقیقه

مجموع زمان پخت: ۳۰ دقیقه

مقدار شکر را می توانید کم یا زیاد کنید. گلابی ها من شیرین نبودند، ۲۰۰ گرم شکر استفاده کردم.

در صورت تمایل می توانید به جای گلاب از هل، وانیل یا دارچین استفاده کنید.

می توانید عسل یا نبات را جایگزین شکر نمایید.

گلابی ها را پوست کنده از وسط نصف کنید.

هسته آنها را در آورید.

برای تهیه شهد، آب، شکر، زعفران و کلاب را در قابلمه ای بریزید.

روی شعله ملایم بگذارید تا شکر کاملا در آب حل شود.

سپس گلابی ها را به شهد اضافه کنید.

۱۵ دقیقه بعد با چنگال گلابی ها را امتحان کنید، اگر نرم شده شعله را خاموش کنید.

در غیر اینصورت تا زمانی که نرم شود روی حرارت بماند.

در صورت تمایل می توانید گلاب و یک قاشق آیلیمو را در جوش های آخر له کمپوت اضافه کنید.

وقتی خنک شد در یخچال بگذارید.

هنگام سرو، با خلال پسته تزیین کنید.

کمپوت گلابی را در ظرف دربسته و در یخچال نگهداری کنید.

این کمپوت خوشمزه را می توانید به تنهابی یا همراه با بستنی میل نمایید.

کمپوت گلابی برای معده و اسهال و یبوست و معده درد

کمپوت برای معده‌درد مفید به‌نظر می‌رسد. افرادی که سیستم گوارشی حساسی دارند و قادر به هضم غذاهای سفت نیستند،

می‌توانند کمپوت را جایگزین میوه خام کنند. میوه گلابی سرشار از فیبر محلول بوده و هضم آن به‌مراتب آسان‌تر از انواع میوه‌ها خواهد بود.

فیبر بالای کمپوت گلابی به هضم بهتر غذاهای دیگر هم کمک می‌کند و سلامت گوارش شما را تضمین می‌کند.

گلابی آب فراوانی دارد و مصرف آن باعث کاهش اسید معده می‌شود.

افرادی که سوءهاضمه دارند، معده اسیدی دارند و در بیشتر مواقع بعد از خوردن غذا دچار رفلاکس می‌شوند.

خوردن کمپوت گلابی به کاهش رفلاکس معده و تنظیم اسید آن کمک می‌کند.

البته توجه داشته باشید که مصرف کمپوت به‌تنهایی راه‌حل درمان بیماری‌های جدی مثل زخم معده نخواهد بود.

در چنین مواردی مراجعه به پزشک تنها راهکار بهبودی شما است.

پیشنهاد ما این است که به مقاله غذاهای مفید برای معده‌درد بروید و با تغذیه سالم برای بیماری‌های گوارشی بیشتر آشنا شوید

همچنین مصرف کمپوا گلابی برای ساهال و یوبست مفید می باشد.

کمپوت گلابی برای نوزادان و کودکان

مقادیر بالای ویتامین ها و مواد معدنی موجو در کمپوت گلابی باعث تقویت سیستم ایمنی بدن، بهبود بینایی،

رشد استخوان ها، رشد مغز و تولید سلول های قرمز خون نوزادان و کودکان می شود.

کمپوت گلابی حاوی مقادیر قابل توجه فیبر است که باعث بهبود هضم غذا شده و به درمان اسهال و یبوست در نوزادان و کودکان کمک می کند.

توجه کنید؛ می توانید میوه گلابی ارگانیک را از سن ۶-۸ ماهگی به رژیم غذایی نوزاد اضافه کنید تا احتمال آلرژی کاهش پیدا کند.

کمپوت گلابی برای کرونا

دارای املاح معدنی، ویتامین های C,B,A و فیبر است، به طوری که مصرف یک عدد گلابی رسیده

می تواند ۲۰ درصد نیاز روزانه به فیبر را تامین کند

و از این راه نقش کمکی در کاهش کلسترول خون، بهبود عملکرد دستگاه گوارش و یبوست داشته باشد.

همچنین براساس بررسی های انجام شده، ماده موثر موجود در گلابی،

می تواند در بهبود عملکرد مغز و احساس آرامش نقش داشته باشد.

به دلایل گفته شده کمپوت گلابی می تواند میوه ای مفید برای پیشگیری و درمان کرونا باشد.

کمپوت گلابی در بارداری و شیردهی

مقادیر بالای اسید فولیک موجود در میوه گلابی باعث افزایش سطح اسید فولیک بدن زنان باردار شده و از نقایص لوله عصبی در جنین پیشگیری می کند.

گلابی یک منبع عالی ویتامین C است که باعث تقویت سیستم ایمنی زنان باردار می شود و جذب آهن در دوران بارداری را افزایش می دهد.

فیبر موجود در گلابی برای پیشگیری و درمان یبوست در دوران بارداری مفید است.

گلابی یکی از میوه های کم کالری و حاوی مقادیر بالای فیبر است که از افزایش وزن بیش از حد زنان باردار جلوگیری می کند.

گفته شده که خوردن گلابی توسط پدر قبل از اقدام به بارداری باعث زیبایی جنین می شود.

گلابی حاوی مقادیر زیادی مواد مغذی و الیاف است که باعث سیری کاذب و کنترل گرسنگی در افراد دیابتی می‌شود. چیزی بیش از میوه کم قند نیست.

زنان باردار با نظر پزشک از کمپوت گلابی استفاده کنند.

فوت و فن کمپوت گلابی

برای سفید ماندن گلابی باید پس از پوست کندن گلابی را سریع درون کاسه آب سرد مخلوط با کمی سرکه بریزید؛

بهتر است به‌جای آبلیمو از ۱ قاشق رنده پوست لیموترش استفاده کنید.

در صورت تمایل می‌توانید پیش از پخت گلابی‌ها را به ۴ قسمت برش بزنید

طرز تهیه کمپوت گلابی کنسروی

گلابی ۱٫۵ کیلوگرم

آب ۸ پیمانه

لیمو ترش ۱ عدد

شکر ۱٫۵ پیمانه

زعفران دم رکده ۱ قاشق غذاخوری

وانیل ¼ قاشق چایخوری

برای تهیه کمپوت گلابی خوشمزه ابتدا باید از گلابی های مناسب برای تهیه کمپوت استفاده کنیم،

گلابی هایی که استفاده می کنیم در عین اینکه باید کاملا رسیده باشند،

نباید دارای خرابی و زدگی باشند تا ظاهر کمپوت زیباتر جلوه کند.

در این مرحله گلابی ها را پوست می گیریم، سپس از وسط نصف می کنیم و هسته های درون گلابی ها را خارج می کنیم.

در ادامه ۸ لیوان آب را داخل یک قابلمه مناسب می ریزیم و روی حرارت متوسط قرار می دهیم تا آب جوش بیاید.

پس از اینکه آب به نقطه جوش رسید، شکر را به همراه زعفران دم کرده و وانیل به آب جوش اضافه می کنیم

و اجازه می دهیم شکر به طور کامل حل شود، سپس گلابی ها را به آرامی داخل آب جوش قرار می دهیم تا بپزند.

زمان پخت گلابی ها نسبت به نوع گلابی ها کمی متفاوت است. اگر ما از گلابی هایی استفاده کرده باشیم که کاملا رسیده باشند،

حدود ۳۰ دقیقه زمان برای پخت شان نیاز است، ولی اگر گلابی ها کال تر باند باید ۴۰ دقیقه روی حرارت بمانند.

در ۵ دقیقه پایانی پخت گلابی ها، آب لیمو ترش را اضافه می کنیم و چند دقیقه صبر می کنیم تا پخت کمپوت به پایان برسد.

پس از اینکه پخت گلابی ها کامل شد، قابلمه را از روی حرارت کنار می گذاریم و اجازه می دهیم از حرارت بیفتد و به دمای محیط برسد.

در این مرحله اجازه می دهیم گلابی ها به مدت ۸ ساعت در شهد بمانند.

در ادامه گلابی ها را داخل ظروف شیشه ای درب دار می ریزیم و تا روی آن از شربت پر می کنیم.

سپس شیشه ها را در یخچال نگهداری می کنیم.

مضرات کمپوت گلابی

گلابی از میوه هایی محسوب می شود که در دوران بارداری و شیردهی مفید است

البته باید به اندازه مصرف شود چون ممکن است زیان هایی برای مادر یا جنین داشته باشد.

به همین جهت اگر در دوران بارداری یا شیردهی هستید برای گرفتن رژیم غذایی مناسب حتما با پزشک متخصص مشورت کنید.

گلابی حاوی قندهایی مانند فروکتوز و سوربیتول است که در افرادی که دارای حساسیت به این قندها هستند

ممکن است مشکلات گوارشی از قبیل نفخ شکم و معده ، ایجاد گاز در معده ، دل درد شدید و اسهال ایجاد کنند.

مصرف گلابی یا آب گلابی برای کودکان ممکن است همراه با برخی مشکلات گوارشی باشد.

از مشکلاتی که ممکن است با مصرف گلابی یا آب آن برای کودکان رخ دهد می توان به مشکلات گوارشی مثل دل درد و اسهال مزمن اشاره کرد.

اگر دچار دیابت هستید بیش از حد گلابی مصرف نکنید.

اگر از گاز معده رنج می برید از مصرف بیش از حد گلابی اجتناب کنید و همچنین به یاد داشته باشید

که میوه های که دارای فیبر سخت هستند، باعث ناراحتی های شکم و منجر به استفراغ یا اسهال میشوند.

اسراف در خوردن گلابی برای سرد مزاجان و اشخاصی که معده ضعیف دارند

موجب نفخ معده می شود و این گونه اشخاص باید آنرا با مربای زنجبیل بخورند.

گلابی حاوی سوربیتول و فروکتوز است.

این قندها می‌توانند در افراد حساس باعث ایجاد مشکلاتی از قبیل نفخ، باد معده، اسهال و دل درد شوند.

هضم پوست گلابی کمی مشکل است، از این رو کسانی که معده ضعیفی دارند آن را با پوست نخورند یا آن را بصورت کمپوت مصرف کنند.

بهتر است گلابی کاملاً رسیده را مصرف کنید تا خواص آن بیشتر و هضم آن راحت تر باشد.

بهتر است پس از خوردن گلابی آب سرد ننوشید، زیرا در افراد حساس ایجاد نفخ می کند.

کمپوت گلابی چندان برای افراد دیابتی توصیه نمی شود.

گلابی کال برای سرماخوردگی مضر است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا