خوراکیهای سفیدی که نباید خورد
از برنج گرفته تا شکر، رژیم غذایی روزانه ما به خصوص ایرانی ها حول بسیاری از مواد غذایی سفید رنگ مانند شکر، نمک، برنج و ماکارونی می چرخد و بسیاری از ما نمی دانیم که مصرف زیاد این غذاهای سفید در واقع سلامت و زندگی ما را به خطر می اندازد. . بله، درست خواندید، غذاهای سفید رنگی وجود دارند که علت اصلی بسیاری از مشکلات سلامتی از جمله افزایش وزن، چاقی، دیابت، فشار خون بالا و غیره هستند. به گفته متخصصان تغذیه، حذف رنگ سفید و جایگزینی آن با رنگ های دیگر می تواند شما را برای یک رژیم غذایی مغذی تر آماده کند که باعث کاهش وزن و بازیابی تعادل قند خون می شود. در این مقاله به غذاهای رایج سفید رنگ اشاره کرده ایم که باید از آنها اجتناب کنید.
نان سفید
به گزارش سرگرمی روز، نان سفید از آرد تصفیه شده تهیه می شود، سبوس آن حذف شده و مقدار زیادی فیبر، ویتامین و مواد معدنی نیز در این فرآیند از بین رفته و در نتیجه غذایی غنی از کربوهیدرات است که فاقد بسیاری از مواد مغذی ضروری برای ارگانیسم است. .
جایگزین سالم: نان سبوس دار
ماکارونی سفید
مانند نان سفید، ماکارونی سفید با آرد تصفیه شده تهیه می شود که فیبر بسیار کمی دارد، فاقد سایر مواد مغذی ضروری است و اغلب هضم آن دشوار است.
جایگزین سالم: ماکارونی غلات کامل
برنج سفید
برنج یکی از پرمصرف ترین غلات در کشور ما، هند، پاکستان و کشورهای جنوب شرق آسیا است. این غذای سفید محبوب نیز به عنوان غلات تصفیه شده طبقه بندی می شود. کمبود فیبر و پروتئین باعث می شود که خوردن برنج سفید بسیار آسان باشد، که می تواند به افزایش وزن یا عدم تعادل قند خون کمک کند.
جایگزین سالم: برنج قهوه ای
شکر سفید
شکر سفید یک شیرین کننده رایج با فواید کمی برای سلامتی است. جدا از کالری، ارزش غذایی بسیار کمی دارند و همچنین خطر ابتلا به دیابت و سایر مشکلات سلامتی را افزایش می دهند. آنها به عنوان یکی از عوامل اصلی افزایش وزن ناخواسته و افزایش خطر بیماری قلبی شناخته می شوند.
جایگزین سالم: میوه های طبیعی
نمک سفید
در حالی که نمک برای بدن انسان ضروری است، این ماده مغذی سفید اغلب بسیار تصفیه شده و بدون مواد معدنی طبیعی است، سکته مغزی مرتبط است. ترجیحاً نمک های کمتر فرآوری شده یا جایگزین های غنی از مواد معدنی را انتخاب کنید.
جایگزین سالم: نمک صورتی و مخلوط گیاهان
سیب زمینی سفید
سیب زمینی سفید فواید سلامتی کمتری نسبت به عوارض جانبی دارد که می تواند باعث مشکلات جدی سلامتی مانند افزایش وزن، دیابت و غیره شود. سیب زمینی سفید هنگام پختن بیشتر مواد مغذی خود را از دست می دهد، بنابراین باید از مصرف آن اجتناب کرد.
جایگزین سالم: سیب زمینی شیرین
چربی های حیوانی
چربی های حیوانی چربی های جامد هستند که بیشتر آنها چربی های اشباع شده هستند و می توانند کلسترول را افزایش داده و خطر بیماری قلبی را در برخی افراد افزایش دهند. بنابراین باید از مصرف زیاد این نوع چربی ها خودداری کرد.
جایگزین های سالم: چربی های گیاهی (زیتون، آجیل، دانه ها و آووکادو)
چرا دیابتی ها باید از این غذاها پرهیز کنند؟
مصرف بیش از حد این غذاهای سفید می تواند منجر به افزایش سطح قند خون، مقاومت به انسولین، افزایش وزن و افزایش خطر ابتلا به دیابت نوع 2 شود. علاوه بر این، چنین غذاهایی اغلب دارای فیبر کم و مواد مغذی ضروری هستند که منجر به سلامت گوارشی ضعیف، یبوست و کمبود مواد مغذی