دانه چیا در طب سنتی و طبع دانه چیا در طب سنتی چیست
دانه چیا در طب سنتی
دانه چیا در طب سنتی ؛ طبع دانه چیا در طب سنتی چیست همگی در سرگرمی روز و خواب.امیدواریم این مطلب که حاصل تلاش تیم خواص مواد غذایی سایت است مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.
همانطور که می دانید قرآن کریم از بهشت با نام جنت نام برده است و معنی جنت باغی است که درختان میوه فراوان دارد.همچنین در این کتاب آسمانی از میوه های زیادی نام برده شده است.
امروزه با پیشرفت جوامع بشری بیماری ها هم پیشرفت زیادی کرده اند و یکی از راه های نجات انسان از بیماری های مختلف شناخت کامل طبیعت و آشنایی با خواص گیاهان و میوه ها است.
از مهمترین میوه هایی که در قرآن از آنها نام برده شده است می توانیم به انجیر و زیتون اشاره کنیم که به تازگی یک گروه تحقیقات ژاپنی پی به خواص فوق العاده مصرف یک عدد انجیر و هفت عدد زیتون شده است.
پس از اینکه یکی از قرآن پژوهان مصری اعلام کرد که خداوند در قرآن به انجیر و زیتون قسم خورده است و نام انجیر یک بار و نام زیتون هفت بار در قرآن آمده است ، رییس این گروه مسلمان شد.
دانه چیا در طب سنتی
از نظر طب سنتی چیا سید دارای طبع سرد و تر است.
دو قاشق از دانه چیا ۱۳۸ کالری انرژی دارد.
چیا سید دارای خواص ضد التهابی بوده و به درمان آکنه و جوش صورت کمک می کند و قرمزی پوست ناشی از جوش را درمان می کند.
روغن چیا باعث افزایش هیدراتاسیون پوست شده و به عنوان مرطوب کننده طبیعی خشکی پوست آرنج ها و پاشنه پا را درمان می کند.
روغن چیا جاوی سطوح بالای آنتی اکسیدان و فیتونوتیت هاست که چین و چروک پوست را کاهش داده و باعث جوانسازی پوست صورت می شود.
دانه های چیا منبع خوب پروتئین، مس، روی و اسید آلفا لینولئیک هستند که باعث تقویت و افزایش رشد مو می شوند.
دانه های چیا منبع عالی آهن هستند، مقادیر بالای آهن باعث بهبود گردش خون در سر شده و به جلوگیری از ریزش مو کمک می کند.
چیا سید یکی از دانه های دارای مقادیر بالای فیبر می باشد که باعث افزایش هورمون لپتین در بدنشده،
هورمون لپتین باعث کاهش اشتها می شود و با کاهش پرخوری به لاغری و کاهش وزن کمک می کند.
اسیدهای چرب امگا ۳ موجود در دانه چیا برای رشد مغز جنین در دوران بارداری ضروری است.
تحقیقات نشان داده که مصرف دانه چیا که مقادیر بالایی فیبر دارد باعث کاهش کلسترول و فشار خون بالا می شود
و به این ترتیب خطر ابتلا به بیماری های التهابی مانند بیماری های قلبی عروقی و آترواسکلروز را کاهش می دهد.
رژیم های غذایی حاوی مقادیر بالای فیبر خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را کاهش داده و با کاهش حساسیت به انسولین در افراد دیابتی قند خون را ثابت نگه می دارد.
علت دقیق بیماری دیورتیکولی مشخص نیست، اما به نظر می رسد که با رژیم غذایی کم فیبر در ارتباط باشد.
دانه چیا حاوی مقادیر بالایی فیبر است باعث بهبود حرکت روده شده و دیورتیکولوزیس را درمان می کند.
مقادیر بالای فیبر موجود در دانه های چیا به بهبود هضم غذا کمک می کند و برای سلامت معده، روده و دستگاه گوارش مفید می باشد.
دانه چیا حاوی مقادیر بالای فیبر می باشد که به حرکت منظم روده ها کمک می کند و مانع از یبوست می شود.
مطالعات نشان داده که مقادیر بالای پروتئین در دانه های چیا باعث افزایش انرژی
و عضله سازی در ورزشکاران و بدنسازان می شود و عملکرد ورزشی را بهبود می بخشد.
دانه های چیا غنی از اسید آلفا لیپوئیک هستند که به درمان تومور و سرطان به ویژه سرطان سینه کمک می کنند.
دانه های چیا حاوی مقادیر بالایی کلسیم، فسفر، ویتامین A و روی هستند که برای سلامت دهان و دندان مفید بوده
و با از بین بردن باکتری های موجود بر روی دندان احتمال پوسیدگی دندان را کاهش می دهند.
مصلح چیا سید مواد غذایی با طبع گرم مانند عسل هستند.
آشنایی با دیگر خواص دانه چیا
برای اینکه شما سروران گرامی با دیگر خواص دانه چیا آشنا شوید این بخش را برای شما تهیه نموده ایم.
آشنایی با دانه چیا
دانه چیا که به نام های تخم چیا یا چیا سید هم شناخته می شود، دانه ای خوراکی سرشار از پروتئین است
که به سلامت قلب کمک می کند، دیابت نوع ۲ را درمان می کند،
فشار خون بالا را کاهش داده و افسردگی را بهبود می بخشد.
دانه چیا که نام دیگر آن چیا سید می باشد، دانه ای خوراکی از خانواده نعناعیان است.
دانه چیا یکی از بهترین و مفیدترین دانه های خوراکی است. این دانه های سیاه و سفید آب دوست هستند
و می توانند تا ۱۲ برابر وزن خود را آب جذب کنند. شباهت زیاد این دانه به تخم شربتی
یا تخم ریحان باعث شده تا خیلی از افراد آن ها را با یکدیگر اشتباه بگیرند.
خواص دانه چیا برای لاغری
چیا سید یکی از دانه های دارای مقادیر بالای فیبر می باشد که باعث افزایش هورمون لپتین در بدنشده،
هورمون لپتین باعث کاهش اشتها می شود و با کاهش پرخوری به لاغری و کاهش وزن کمک می کند.
مقادیر بالای پروتئین موجود در دانه های چیا باعث افزایش چربی سوزی و کاهش چربی شکم می شود.
علاوه بر این دانه چیا مقادیر بالای اسید های چرب امگا ۳ و اسید آلفا لینولئیک دارد که برای کاهش وزن مفید هستند.
حال نوبت آن است که تاثیر دانه چیا برای لاغری را بررسی کنیم.
یکی از مهمترین دلایلی که صرف نظر از مواد مغذی موجود در آن، به کاهش وزن سریع افراد کمک میکند؛
بهترین زمان مصرف دانه چیا برای لاغری زمانی است که افزایش حجم آنها بر اثر جذب آب است که حالت ژلهای غلیظ پیدا میکند.
به همین دلیل با مصرف دانه چیا برای لاغری میتوان حجم زیادی از معده را پر کرد و به همین دلیل میل افراد برای مصرف غذا کاهش پیدا میکند
و به همین دلیل دانه چیا برای لاغری شکم و پهلو مناسب است؛ بنابراین با مصرف روزانه آن میتوانید تاثیر این دانهها را در لاغری مشاهده کنید.
دانه چیا سرشار از فیبر است، بهترین زمان مصرف دانه چیا برای لاغری میتواند بهطوری که تنها دو قاشق غذاخوری از این دانههای مغذی،
میتواند ۴۰ درصد از نیاز روزانه بدن به فیبر را برطرف کند. مصرف فیبر کافی برای بهبود عملکرد روده و دستگاه گوارش اهمیت بسیاری دارد
و در کاهش وزن موثر است؛ همچنین سبب ایجاد احساس سیری در افراد میشود و به همین سبب تاثیر دانه چیا برای چاقی اعمال میگردد.
برای استفاده از فواید دانه چیا برای چاقی و کاهش وزن، بهترین راهکار این است که ۲۰ گرم دانه چیا را در آب خیس کنید و پیش از نهار، میل نمایید
و ۲۰ گرم از آن را نیز پیش از شام مصرف کنید. برای استفاده از دانه چیا برای لاغری، میتوانید آن را پس از آنکه خیس کردید و به حداکثر افزایش حجم خود رسید،
در تهیه نوشیدنیها، اسموتی، سس سالاد، ماست، سوپ، کیک، انواع دسر و… استفاده کنید تا دانه چیا برای کودکان نیز قابل مصرف شود؛
زیرا این دانهها نهتنها بیمزه هستند، بلکه حالت ژلهای و غلیظ دارند و ممکن است قورت دادن آنها برای کودکان سخت باشد.
اگر میخواهید از خواص دانه چیا برای لاغری بهره ببرید، بهتر است دانه چیا را با معده خالی یا به عنوان بخشی از صبحانه خود مصرف کنید.
زیرا به حس سیری و بهبود هضم کمک میکند. در صبح، سوخت و ساز بدن ما نیز در اوج خود قرار دارد تا بتوانیم هر چیزی را به راحتی هضم کنیم.
با این حال، شما همچنین میتوانید آن را در طول روز و بهعنوان بخشی از وعدههای غذایی خود مصرف کنید تا از مزایای تغذیهای کامل آن برخوردار شوید.
بهمنظور استفاده از دانه چیا و لاغری دستورالعمل زیر را به کار بگیرید. مواد تشکیلدهنده:
یک قاشق سوپخوری دانۀ چیا (۵ گرم)؛
یک فنجان آب گرم (۲۰۰ گرم)؛
لیمو (۱۰۰ گرم).
طریقه مصرف دانه چیا برای لاغری
ابتدا آب را در دو فنجان تقسیم کنید و دانۀ چیا را در یکی از آنها خیس کنید.
اجازه دهید دانهها حداقل ۴۰ دقیقه خیس بخورند (این ترکیب باید بهطور قابلتوجهی متراکمتر شود).
پس از ۴۰ دقیقه آب لیمو را بگیرید و آن را در فنجان آب دیگر بریزید.
هر دو مایع را با هم مخلوط کنید تا یکدست شوند.
برای بهرهوری از خواص دانه چیا، شربتی برای لاغری، سعی کنید این دستورالعمل را با معدۀ خالی بنوشید.
خواص دانه چیا برای پوست
به لطف آنتیاکسیدانهای موجود در دانۀ چیا، این دانهها باعث تسریع ترمیم پوست میشوند و به کاهش احتمال آسیب بیشتر کمک میکنند.
دانۀ چیا با رادیکالهای آزاد مبارزه میکند، به همین دلیل است که باید آنها را مصرف کنید تا به کاهش روند پیری سلولی و پاکسازی بدن کمک کند.
بیشتر مشکلات پوستی ناشی از نوعی التهاب در پوست هستند. دانۀ چیا خواص خنککننده دارد که میتواند به تسکین التهاب و حفظ سلامت و آرامش کمک کند.
داشتن سد پوستی قوی برای محافظت از پوست در برابر عوامل خارجی و به حداقل رساندن احتمال بروز آکنه و آسیب UV بسیار مهم است.
دانۀ چیا سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳ است که به تقویت این سد و محافظت از آن در برابر آسیبهای محیطی کمک میکند.
یکی از مهمترین خواص دانۀ چیا برای پوست خاصیت درخشانکنندگی آن است. دانۀ چیا سرشار از مواد مغذی مانند ویتامین A، ویتامین C، آهن و پتاسیم است
و مصرف منظم آن میتواند به افزایش درخشندگی و کشسانی پوست کمک کند و باعث درخشش تمام پوست شود.
همان طور که در قسمت بالا ذکر شد، دانۀ چیا میتواند مقدار زیادی آب را در خود نگه دارد و بنابراین میتواند یک غذای بسیار آبرسان را به رژیم غذاییتان اضافه کند.
آبرسانی کلیدِ حفظ سلامت پوست است و دانۀ چیا میتواند برای آن بسیار مفید باشد.
یکی از سادهترین روشها، مصرف دانههای چیا به شکل خشک است. این دانههای ترد، سفت نیستند و بهراحتی میتوان همراه داشت و با انواع غذا و سالاد میل کرد.
خواص دانه چیا برای کودکان
حتما می دانید که دانه چیا سرشار از امگا ۳ است که در رشد کودک نقش موثری دارد.
همچنین این دانه های فوق العاده منبع خوبی از اسیدهای چرب سالم هستند.
افزودن دانه چیا به غذای کودکان بهترین روش جذب امگا ۳ برای آنهاست. لازم به ذکر است
که کلسیم موجود در این دانه به رشد دندان ها و استخوان های کودکتان کمک شایانی می کند.
مدیکال نیوز تودی اعلام کرده است که دانه های چیا مواد مغذی بسیار بیشتری دارند از جمله آهن که به گردش خون کمک کرده
و آنتی اکسیدان ها که از مغز کودک محافظت می کنند.
اگر کودک شما دچار یبوست است خوشحال باشید که این دانه معجزه گر به دلیل داشتن فیبر محلول باعث حرکت غذا در سیستم گوارشی فرزندتان می شود.
دادن دانه چیا به نوزادان از هفت تا هشت ماهگی کاملا مناسب است. البته در نظر داشته باشید که اصلا به صورت خشک مدنظر نیست
چرا که احتمال خفگی وجود دارد. همیشه در ابتدا لازم است که دانه های چیا به خوبی خیس بخورند.
در ادامه یک صبحانه بسیار عالی برای کودک وشما آموزش می دهیم.
جو را از شب قبل آماده کنید.
مواد لازم :
نصف فنجان جو دو سر عاری از گلوتن
نصف فنجان شیر بادام شیرین نشده
نصف فنجان ماست یونانی
۱ قاشق سوپ خوری دانه چیا
یک قاشق چای خوری عسل
۴ توت فرنگی بزرگ، خرد شده و با ضخامت کم.
محصول پیشنهادی: جو دو سر
محصول پیشنهادی: دانه چیا
تمام مواد اولیه را با هم مخلوط کنید تا به طور کامل ترکیب شود. در یک ظرف در بسته برای حداقل ۶ ساعت و تا حداکثر ۲۴ ساعت در یخچال نگهداری کنید.
۳۳۴ کالری، ۹.۶ گرم چربی (۰٫۵ گرم چربی ساختار یافته)، ۴۸.۶ گرم کربوهیدرات (۱۱.۳ گرم فیبر، ۱۵٫۲ گرم شکر)، ۲۰٫۵ گرم پروتئین، ۱۴۹ میلی گرم سدیم، ۵ میلی گرم کلسترول می باشد.
خواص دانه چیا برای معده و یبوست
دانه چیا حاوی مقادیر بالایی فیبر است باعث بهبود حرکت روده شده و دیورتیکولوزیس را درمان می کند.
مقادیر بالای فیبر موجود در دانه های چیا به بهبود هضم غذا کمک می کند و برای سلامت معده، روده و دستگاه گوارش مفید می باشد.
دانه چیا حاوی مقادیر بالای فیبر می باشد که به حرکت منظم روده ها کمک می کند و مانع از یبوست می شود.
بهطور کلی، دانههای چیا برای سیستم گوارش انسان مفید هستند، زیرا فیبر زیادی دارند، اما مصرف بیشازحد آن ممکن است معده شما را ناراحت کند.
مصرف بیشازحد فیبر یا مصرف فیبر غلیظ میتواند در برخی موارد علائمی مانند نفخ، درد شکم، اسهال، یبوست یا گاز معده ایجاد کند.
اگر به بیماری کرون یا سندرم روده تحریکپذیر مبتلا هستید، ممکن است لازم باشد تا مصرف دانه چیا را به شدت محدود کنید.
اگر درمورد هر یک از این عوارض جانبی نگران هستید، ابتدا با یک متخصص تغذیه مشورت کرده و کمکم شروع به مصرف دانه چیا کنید.
یک وعده دانه چیا تقریباً دو قاشق غذاخوری است، اما اگر درمورد واکنش بدنتان به آن مطمئن نیستید،
توصیه میشود مصرف آن را با نصف قاشق غذاخوری یا کمتر شروع کنید.
خواص دانه چیا برای کبد
امپراتوری مایا ها و آزتک ها از دانه چیا در رژیم غذایی خود استفاده می کردند.
امروزه این دانه چیا یکی از محبوب ترین و سالمترین دانه ها در جهان شناخته شده است
و تقریباً بیشتر مردم جهان از آن استفاده می کنند. قرار دادن دانه چیا در رژیم غذایی می تواند تا حدودی بیماری قلبی و کبدی را کاهش دهد
زیرا دارای فیبر، امگا ۳ و مواد معدنی مانند کلسیم، منگنز، منیزیم و فسفر است.
خواص دانه چیا برای مو
اگر میخواهید موهای درخشان و پرپشتی داشته باشید، حتماً این دانهها را به برنامۀ غذایی خود اضافه کنید.
اگر تازه شروع به مصرف دانۀ چیا میکنید، سعی کنید از مقدار کم شروع کنید و کمکم مقدار مصرفی آن را افزایش دهید.
حال نگاهی به فواید دانۀ چیا برای سلامت مو میاندازیم.
دانۀ چیا به این شناخته میشود که سرشار از زینک است. این مادۀ مغذی نقش مهمی
در بهبود توانایی تارهای مو برای محافظت از خود در برابر آسیبهای محیطی (بهویژه قرارگرفتن در معرض اشعۀ UV) ایفا میکند.
همچنین میتواند منجربه تولید سلولهای جدید و سالم مو با بافت بهبودیافته و درخشندگی زیاد شود.
دانۀ چیا علاوه بر ویتامینها و مواد معدنی، سرشار از پروتئین (l-lysine) و فسفر است
که هر دوی آنها باعث تقویت و مستحکمکردن رشتههای مو میشود و احتمال شکستگی و ریزش مو را کاهش میدهد.
سطوح بالای اسیدهای آمینۀ ضروری به افزایش سلامت پوست سر از داخل، جلوگیری از ریزش مو و افزایش رشد مو کمک میکند.
هنگام افزودن دانههای مرطوب چیا به ماسک مو یا سایر درمانهای خانگی، بافت ژل مانند آنها باعث میشود
که به یک مادۀ نرمکنندۀ عالی تبدیل شوند. این دانهها میتواند به افزایش کشسانی مو کمک کرده و موهای خشن و خشک را ابریشمی و صاف کند.
یکی دیگر از مواد مغذی ضروری که به وفور در دانۀ چیا یافت میشود مس است.
این ماده بهخاطر خاصیتی که در افزایش گردش خون در پوست سر و جلوگیری از نازکشدن موها دارد شناخته میشود.
خواص دانه چیا برای مردان
یک اونس (۲۸ گرم) دانه چیا ۹٫۷۵ گرم فیبر فراهم میکند که به ترتیب ۲۵٪ و ۳۹٪ از نیاز روزانهی مردان و زنان به فیبر است.
دانه های چیا یکی از منابع غذایی طبیعی خوب اسیدهای چرب امگا ۳ هستند
و این نوع چربی خاص ممکن است از جهات مختلف به سلامت جنسی و تولید مثل مردان کمک کند.
این چربی ها ممکن است در موارد زیر نقش داشته باشند:
مقاومت در برابر عفونت های مختلف که ممکن است بدن را تحت تاثیر قرار دهد، که ممکن است سلامت جنسی مردان را بهبود بخشد.
تعداد اسپرم ها را افزایش دهید و توانایی حرکت آنها را بهبود بخشید.
افزایش احتمال ابتلا به سرطان پروستات، زیرا چیا حاوی اسید آلفا لینولنیک است
که اعتقاد بر این است که بیش از حد مصرف می شود که ممکن است شانس ابتلا به این نوع سرطان را افزایش دهد.
خواص دانه چیا در بدنسازی
در میان فواید بالقوه دانه چیا برای مردان و زنان، خوردن آنها در رژیم غذایی ممکن است کمک کند:
افزایش انرژی بدن بدون ایجاد جهش ناسالم در سطح قند خون، که می تواند به ویژه برای ورزشکاران مفید باشد.
تقویت و ساخت ماهیچه ها و افزایش توانایی عضلات برای بازیابی از آسیب و صدمات.
اشتها را برای مدت طولانیتری مهار کنید و توانایی بدن برای کاهش وزن اضافی را افزایش دهید.
فواید بالقوه دانه های چیا در این زمینه به محتوای این دانه ها از برخی مواد مغذی مهم
برای افزایش انرژی بدن و تقویت ماهیچه ها مانند: اسیدهای امگا ۳ و فیبر رژیمی نسبت داده می شود.
خواص دانه چیا در بارداری و شیردهی
دانه های چیا با تمام خوبی که دارند، یک رژیم غذایی عالی برای خانم های باردار محسوب می شوند.
بارداری می تواند موارد بسیاری از جمله کمبود ویتامین و مواد معدنی، خستگی و قند خون بالا را ایجاد کند.
از آنجا که دانه های چیا از نظر بسیاری شاملویتامین ها و مواد معدنی ضروری هستند،
مصرف یک وعده کوچک این دانه ها هر روز می تواند از بروز کمبودهای کلسیم، فسفر و منیزیم جلوگیری کند.
همچنین باعث تقویت انرژی می شود، زیرا روند تبدیل کربوهیدرات ها و قندها را کند می کند.
دانه های چیا ماده ای مانند ژلاتین را درون معده ایجاد می کند که هضم را کند می کند.
این اطمینان حاصل می کند که سطح قند خون پایدار است و نوسان ندارد.
اگر این فواید کافی نبودند، در عوض دانه های چیا، غنی از اسیدهای چرب امگا ۳ می باشند که رشد مغزی در جنین را امکان پذیر می کنند.
در حالی که ماهی همچنین منبع خوبی از امگا ۳ است، میزان جیوه در ماهی می تواند تأثیر منفی بر روی جنین داشته باشد،
به همین دلیل دانه های چیا جایگزین بسیار خوبی هستند.
همچنین مصرف دانه چیا باعث درمان دیابت بارداری و وزن گیری نوزاد می شود.
توجه داشته باشید که اطلاعاتی در مورد عوارص منفی این دانه برای جنین در بعضی منابع وجود دارد و بهتر است که این دانه را فقط با تایید پزشک مصرف کنید.