در این تاریخ آسمان ایران شهابباران میشود؛ گذر ۷۵ شهاب در هر ساعت!
یکی از پربارترین بارش های شهابی در آخر هفته آینده به اوج خود می رسد. تخمین زده می شود که در عصر یکشنبه و اوایل دوشنبه (11 تا 12 اوت) تا 75 شهاب در ساعت در آسمان دیده شود.
اگرچه انتظار میرود که شهابهای درخشان در آسمان پخش شوند، اما ممکن است نور ماه بر این صفحه نمایش دیدنی سایه افکند. به گفته انجمن هواشناسی آمریکا، ماه امسال درست زمانی که فعالیت شدید سیارک آغاز می شود، غروب خواهد کرد. بهترین زمان تماشا بعد از ساعت 1 بامداد به وقت محلی دوشنبه 12 اوت خواهد بود.
شهابسنگها با ورود به جو زمین گرم شده و تبخیر میشوند و انرژی را به صورت رگههایی از نور در آسمان شب آزاد میکنند. کرم های شب تاب با سرعت 60 کیلومتر در ثانیه حرکت می کنند و معمولاً بین 50 تا 75 در ساعت در تاریکی شب، تقریباً یک در دقیقه دیده می شوند، اگرچه برای دیدن اعداد قابل ملاحظه باید تا حد امکان از آلودگی نوری دور باشید.
دوربین دوچشمی و تلسکوپ برای مشاهده این بارش شهابی توصیه نمی شود.
به گفته ناسا، دنباله دار 109 P/Swift-Tuttle عامل اصلی بارش شهابی است. آخرین بار در سال 1992 وارد منظومه شمسی شد و در سال 2125 دوباره وارد منظومه شمسی خواهد شد.
بارش شهابی بورسوشی به خاطر شهاب های سریع و درخشانش معروف است. به نظر می رسد شهاب ها از صورت فلکی برسی سرچشمه می گیرند و نام خود را از آن گرفته اند. این صورت فلکی در ساعات بعد از نیمه شب در آسمان شمال غربی نیمکره شمالی طلوع خواهد کرد، زمانی که می توانید انتظار مشاهده بیشترین شهاب ها را در آسمان داشته باشید. علاوه بر این، در این منطقه از آسمان، کهکشان آندرومدا در بالای پرسئوس و پلیادها در بالای مریخ و مشتری قابل مشاهده هستند.
اگرچه اوج آخر هفته آینده بیشترین فراوانی شهاب ها را ارائه خواهد کرد، بارش شهابی بساروشی از 14 جولای تا 1 سپتامبر 2024 فعال است.
منبع: سرگرمی روز