دو عامل چاقی که دور از ذهن هستند
دانشیار گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: فعالیت کم، دریافت کالری زیاد، استرس زیاد و خواب ناکافی در افزایش وزن موثر است، بنابراین باید با افزایش فعالیت های ورزشی و تکنیک های تمدد اعصاب، میزان مصرف غذا را کنترل کرد. .
به گزارش ایرنا، ناهید آریاییان افزود: چاقی خطر ابتلا به بسیاری از بیماری ها را افزایش می دهد، بنابراین با «کاهش میزان کالری» و «افزایش فعالیت های بدنی» می توان از بروز چاقی و بیماری های مرتبط با آن پیشگیری کرد.
وی بیان کرد: شیوع چاقی در سال های اخیر افزایش یافته و از سال 1980 تعداد افراد چاق در سراسر جهان دو برابر شده است. در ایران تقریبا نیمی از مردم دارای اضافه وزن یا چاق هستند.
آریاییان با اشاره به افزایش کودکان مبتلا به چاقی گفت: چاقی عامل بسیاری از بیماری های شایع مانند بیماری های قلبی عروقی، فشار خون و چربی خون، دیابت، انواع سرطان، برخی بیماری های زنانه و ناباروری، کبد (مانند چربی) است. کبد)، کلیه، مفاصل و خودایمنی، تنفسی، خواب، اختلالات روانی و روانی و غیره. علاوه بر این چاقی قدرت سیستم ایمنی بدن را کاهش می دهد و خطر ابتلا به بیماری های عفونی را افزایش می دهد.
این متخصص تغذیه ادامه داد: بررسی ها نشان می دهد به ازای هر 10 درصد کاهش وزن، خطر مرگ و میر ناشی از چاقی بین 20 تا 25 درصد کاهش می یابد. در واقع چاقی عامل اصلی بسیاری از بیماری های مزمن است و با کاهش حتی 10 درصدی وزن می توان به میزان قابل توجهی از بیماری های متابولیک و غیرواگیر پیشگیری کرد.
وی افزود: چاقی افزایش درصد چربی بدن است و چاقی دوران کودکی باعث افزایش بروز بسیاری از بیماری های مزمن در بزرگسالی می شود.
آریایان با اشاره به شاخص توده بدنی خاطرنشان کرد: هر چه BMI (وزن بر حسب کیلوگرم تقسیم بر مجذور قد بر حسب متر) بیشتر باشد، میزان مرگ و میر نیز بیشتر می شود. BMI بالای 25 تا 29.9 به عنوان اضافه وزن و بالای 30 به عنوان چاق تعریف می شود.
وی افزود: علت چاقی افزایش انرژی دریافتی بیش از مصرف انرژی است. بنابراین برای جلوگیری از اضافه وزن باید میزان کالری دریافتی را کنترل کنیم.
به گفته وی یکی از دلایل کاهش مصرف انرژی کاهش فعالیت بدنی است و خود چاقی دلیل کم تحرکی است.
این متخصص تغذیه با تاکید بر افزایش فعالیت بدنی تصریح کرد: برخی افراد از رژیم غذایی نامناسب پیروی می کنند و از مواد غذایی خاصی استفاده می کنند و یا گروه های غذایی خاصی را حذف می کنند. اما باید توجه داشت که استفاده از تمام گروه های غذا به مقدار لازم و گروه سبزیجات (دارای فیبر بالایی هستند و مصرف آنها به صورت خام و پخته به احساس سیری کمک می کند)، میوه ها، غلات کامل، محصولات لبنی کم چرب، گوشتی مانند گوشت بدون چربی یا کم چرب، لوبیا و تخم مرغ را در برنامه روزانه خود بگنجانید.
وی تاکید کرد: همچنین باید مصرف غذاهای پرکالری و کم ارزش مانند فست فود، سرخ کردنی ها، شیرینی ها و چربی های اشباع شده را کاهش داد و از روغن های سالم مانند روغن زیتون و روغن کلزا به میزان لازم استفاده کرد. آب کافی مصرف کنید
به گزارش آریاییان، از نشستن طولانی مدت، غذا خوردن هنگام تماشای تلویزیون، خوردن فست فود و مصرف غذاهای شیرین و چرب خودداری کنید و در عوض سبک زندگی خود را تغییر دهید، به طور منظم پیاده روی کنید، ورزش های هوازی (برای کاهش چربی) و غیرهوازی انجام دهید. برای افزایش متابولیسم بدن) و توجه به مصرف غذا بر حسب نیاز.
وی افزود: همچنین برای کنترل اشتهای خود در بین وعده های غذایی اصلی می توانید از میان وعده های مغذی مناسب مانند میوه ها (به میزان لازم)، سبزیجات و آجیل های بدون نمک (به مقدار کم) استفاده کنید. به یاد داشته باشید که هیچ وعده غذایی را نباید حذف کرد، به خصوص صبحانه.
آریاییان تصریح کرد: فواید فیزیولوژیکی وزن مناسب بسیار زیاد است و زمانی که در وزن ایده آل قرار می گیریم علاوه بر حفظ سلامت بدن، روحیه و روحیه بهتری نیز داریم و سیستم دفاعی بدن نیز قوی تر می شود، در نتیجه ما کمتر دچار بیماری های جسمی و روانی می شویم.