آشپزی

راز خوشمزگی آبگوشت کشک و بادمجان + ترفندهای ویژه در سال ۱۴۰۳

خرید فالوور از سایت اینبو

در این مطلب از سایت سرگرمی روز قصد داریم نکات و راز خوشمزگی آبگوشت کشک و بادمجان را به شما بگوییم. پیشنهاد می کنیم در ادامه مطلب همراه ما باشید.

راز لذیذ آبگوشت پنیر و بادمجان

راز یک آبگوشت خوشمزه پنیر دلمه و بادمجان و نکاتی برای پخت پنیر دلمه و آب بادمجان سایت سرگرمی روزامیدواریم این مقاله مورد توجه شما قرار گیرد.

آش کشک بادمجان یکی از غذاهای گرم تابستانی به شمار می رود اما در استان لرستان به آش کشک لری معروف است. این غذا در بین طرفدارانش جایگاه ویژه ای دارد و با توجه به خواص غذایی فراوان و طعم مطبوعش گزینه مناسبی در فصول سرد سال به شمار می رود.

عناصر

یک فنجان نخود

یک عدد پیاز

نیم کیلو گوشت مغز استخوان

دم 50 گرم

دو عدد سیب زمینی

چهار عدد بادمجان

روغن مایع برای سرخ کردن به مقدار لازم

پنج حبه سیر

زردچوبه یک قاشق چایخوری

نمک و فلفل به میزان لازم

یک لیوان پنیر دلمه

نعناع به میزان لازم

طرز تهیه آبگوشت پنیر و بادمجان

نخود خیس خورده و آبکش شده را با کمی آب در قابلمه ای بریزید و روی حرارت بگذارید تا بجوشد. پس از جوش آمدن حرارت را کم کنید و مواد را به مدت سه ساعت و نیم در قابلمه بپزید. (از یک کفگیر سوراخ دار برای خراش دادن کف تابه برای اندازه گیری زمان پخت استفاده کنید)

در ساعت آخر پخت، سیب زمینی ها را به آب گوشت اضافه کنید و مواد را ادامه دهید.

بادمجان ها را در تابه ای که دو طرف آن روغن داغ شده سرخ کنید، سپس روی حوله قرار دهید تا چربی اضافی آن گرفته شود.

سیر و زردچوبه را در تابه ای با روغن تفت دهید و در 30 دقیقه آخر پخت نیمی از آن را اضافه کنید و بادمجان و مقداری فلفل سیاه را به مایه اضافه کنید و تفت دهید.

در یک کاسه، پنیر دلمه را با دو فنجان آب رقیق کرده و در 20 دقیقه آخر پخت به مایه اضافه کنید.

در آخر نمک را به مزه اضافه کنید و پس از جوش آمدن آب گوشت را در ظرفی منتقل کنید. گوشت را از استخوان جدا کرده و با چرخ گوشت به همراه محتویات باقیمانده آب گوشت چرخ کنید.

سپس به ظرف سرو منتقل می شود و با سیر داغ و جوجن داغ تزیین می شود.

مواد لازم پنیر دلمه و آب بادمجان لرستانی

300 گرم گوشت گوسفند

1 فنجان نخود

1 فنجان لوبیا سفید

1 عدد پیاز متوسط

سیر 3 حبه

1 عدد بادمجان بزرگ

پنیر کوتاژ 1 فنجان

نعنا خشک به میزان لازم

زردچوبه 1 قاشق چایخوری

نمک و فلفل به میزان لازم

روغن به میزان لازم

تهیه مواد اولیه

در طرز تهیه آبگوشت کشک بادمجان هم مانند طرز تهیه کشک بادمجان ابتدا پوست بادمجان ها را جدا کنید. سپس برای کاهش طعم تلخ بادمجان ها، آن ها را از وسط نصف کرده و در آب حل کنید، کمی نمک تلخ اضافه کنید و بعد از نیم ساعت بادمجان ها را از آب خارج کرده و روی دستمال کاغذی قرار دهید تا آب آن گرفته شود. آب مضر همدیگر را جذب می کنند. سپس بادمجان ها را خشک کنید و در کمی روغن سرخ کنید تا طلایی شوند. سرخ شدن کامل بادمجان ها مهم نیست.

روش دوم پخت بادمجان آب پز است. البته روش اول آبگوشت را خوشمزه تر می کند اما اگر می خواهید از غذای کم چرب و کم کالری استفاده کنید روش دوم برای شما مناسب تر است.

همچنین نخود و لوبیا را از شب قبل خیس کنید تا لوبیا بپزد.

در روغنی که برای سرخ کردن بادمجان استفاده می شود، جوجن خشک را اضافه کنید و جوجن داغ درست کنید.

طرز تهیه آبگوشت لرستانی و بادمجان

در مرحله اولیه درست کردن آبگوشت پنیر و بادمجان یک لیتر آب در قابلمه بریزید و روی شعله گاز قرار دهید تا بجوشد.

پس از غلیظ شدن آب، گوشت، نخود و لوبیا سفید را به قابلمه اضافه کنید و حرارت را کم کنید.

وقتی گوشت را اضافه کنید و چند دقیقه بپزید، ممکن است کف ایجاد شود. این کف را با قاشق از مواد آبگوشت جدا کنید.

پس از انتقال کف، پیاز را ریز خرد کرده و با چند حبه سیر به آب گوشت اضافه کنید. اگر بوی سیر آزارتان می دهد می توانید سیر را جداگانه در روغن تفت دهید و سپس به آبگوشت اضافه کنید.

زردچوبه را به آبگوشت اضافه کنید زیرا این رنگ از زردچوبه و کشک می آید. می توانید زردچوبه را جداگانه با سیر در تابه تفت دهید و سپس به آب گوشت اضافه کنید.

بعد از حدود 2 ساعت از پخت، بادمجان ها را به مواد اضافه کنید و اجازه دهید تا آب گوشت نیم ساعت دیگر دم بکشد.

در ده دقیقه آخر پخت، کشک را اضافه کنید و صبر کنید تا کشک با حرارت ملایم بجوشد. وقتی کشک اضافه شد و آب دوباره به جوش آمد، درب قابلمه را ببندید و اجازه دهید کشک چند دقیقه بجوشد.

اکنون موجودی شما آماده خدمت است. مواد آبگوشت را از آب جدا کرده و با چرخ گوشت چرخ کرده و با نعنا داغ تزیین کنید. همچنین می توانید نعناع را به مواد اصلی اضافه کنید یا بسته به ذائقه خود آن را جداگانه سرو کنید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا