راز خوشمزگی آش بلگ بختیاری + ترفندهای ویژه در سال ۱۴۰۳

در این مطلب از سایت سرگرمی روز قصد داریم نکات و راز خوشمزگی آش بلگ بختیاری را به شما بگوییم. پیشنهاد می کنیم در ادامه مطلب همراه ما باشید.
راز طعم آش بلگ بختیاری
راز خوشمزه آش بلاگ بختیاری و نکات آشپزی بلاگ بختیاری خوشمزه در سایت سرگرمی روزامیدواریم این مقاله مورد توجه شما قرار گیرد.
در اینجا می خواهیم مواد مورد نیاز برای تهیه آش بلاگ بختیاری را به شما معرفی کنیم تا با مطالعه طرز تهیه این غذای محبوب و محلی را به راحتی بپزید و لذت ببرید.
مقدار مواد لازم برای تهیه آش بلگ برای دو نفر ارائه شده است. به لطف آن، می توانید نسبت دقیق بین مواد لازم را مشاهده کنید که به طعم و کیفیت بهتر غذا کمک می کند. اگر قصد دارید این غذا را برای افراد بیشتری درست کنید، باید مقدار آنها را کاهش یا افزایش دهید و نسبت های ذکر شده بین مواد را رعایت کنید تا طعم بهتری داشته باشید. در زیر طرز تهیه آش بلغ بختیاری را به شما آموزش می دهیم.
عناصر
4/3 فنجان آرد رشته فرنگی
نمک و فلفل به میزان لازم
فلفل قرمز و پیازچه به میزان لازم
نصف فنجان پنیر دلمه غلیظ
سبزیجات خرد شده و آب پز 1 قاشق غذاخوری (اختیاری)
4 تا 5 فنجان آب
نصف فنجان را پوره کنید
4 تا 5 قاشق غذاخوری آب رشته
نمک رشته در صورت نیاز
آموزش آشپزی بلاگ بختیاری
برای تهیه آش بلاگ بختیاری ابتدا باید یک قابلمه بزرگ را روی شعله گاز قرار دهید و مقداری آب و ماش در آن بریزید و ماش را بجوشانید.
بعد از جوشاندن فرنی می توانید رشته ها را آماده کنید. برای این کار آرد را در ظرفی بریزید و وسط آرد را سوراخ کنید. سپس مقداری نمک و آب به آرد اضافه کنید و کم کم مخلوط کنید تا خمیری به دست آید. سپس خمیر را با دست مالیده و ورز دهید تا دستتان نچسبد.
پس از آماده شدن خمیر روی سطح صافی مقداری آرد بپاشید و خمیر را روی آن پهن کنید و با وردنه آن را پهن کنید تا به ضخامت حدود ۲ میلی متر برسد. سپس مقداری آرد روی آن بپاشید و خمیر را تازه کنید.
سپس با استفاده از چاقو خمیر را به رشته های نازک برش دهید و رشته های بریده شده را در ظرفی قرار دهید و 10 دقیقه استراحت دهید تا کاملا ورزیده شود.
وقتی ماش پخت، مقداری پنیر و سبزی به آن اضافه کنید و در 10 دقیقه آخر پخت آش بلغ، رشته های آماده را داخل قابلمه بریزید.
در صورت تمایل می توانید به جای رشته، یک قاشق غذاخوری آرد تفت داده شده تهیه کنید و در سوپ بریزید. سپس سوپ را در ظرف دلخواه سرو کنید و از مقداری پیاز داغ و نعناع داغ برای تزیین استفاده کنید تا از این آش بختیاری لذت ببرید.
30 دقیقه برای آماده شدن مواد و حدود 3 ساعت زمان لازم است تا سوپ بپزد و سفت شود. این غذا را می توانید به عنوان غذای اصلی ناهار یا شام و همچنین افطار در ماه مبارک رمضان تهیه کنید.
راز طعم آش بلگ بختیاری
در صورت تمایل می توانید به جای آش آش یک قاشق غذاخوری آرد به آش بلاگ اضافه کنید.
میزان سبزیجات آش بلگ بسیار کم و کشک بسیار زیاد است. این باعث می شود رنگ خاکستر تقریباً سفید باشد.
برای تهیه بهترین آش بلگ بختیاری استفاده از کشک محلی چرب و ترش توصیه می شود.
بهترین و بدترین غذاها برای پیشگیری و درمان پوکی استخوان را ببینید.
در صورت تمایل می توانید سبزیجات را از سوپ خارج کرده و سوپ بلگ را بدون سبزی درست کنید.
معمولاً پیاز داغ در آش بلگ استفاده نمی شود. اما در صورت تمایل می توانید مقداری فلفل قرمز نیز به سوپ اضافه کنید.
افزودن سیر داغ یا سیر تازه به آش بلگ می تواند به طعم آن بیافزاید.
در صورت تمایل می توانید مقدار سبزی را بنا به ذائقه شخصی خود تغییر دهید و آش بلیگ را با سبزیجات بیشتری تهیه کنید.
به جای پختن رشته و یا اضافه کردن آرد به رشته، می توانید مقداری رشته فرنگی آماده به رشته اضافه کنید.
برای ترکیب سبزیجات در آش بلگ می توانید از ترکیب گشنیز، جعفری، تره فرنگی و نعناع خرد شده استفاده کنید.
اگر به دنبال راهی برای تهیه آش بدون لوبیا یا با حداقل استفاده از لوبیا هستید، حتما Ash Belg را امتحان کنید.
آش بلگ یک غذای محلی بختیاری است که در ماه رمضان نیز برای افطار میل می شود.
پخت آش بلغ بختیاری معمولا در فصل بهار انجام می شود و در ابتدای این فصل بختیاری ها آن را با سبزی کوهی تهیه می کنند.
از انواع سبزی های کوهی مانند بوسور و ترب نیز در روش سنتی تهیه بلگ شفاف استفاده می شود.
به طور سنتی از انار دون در تهیه ساده و خوشمزه آش بلاگ نیز استفاده می شود. نار دون دانه های خشک میوه انار است و افزودن آن به آش بلغ باعث ترش و شیرین شدن سوپ می شود.
لازم به ذکر است که نوع ماشی مورد استفاده در دستور پخت محلی آش بلاگ با ماشی موجود در مغازه ها متفاوت است. این نوع فرنی کوچکتر است و به سرعت پخته می شود. اگر به ماش محلی دسترسی ندارید می توانید از نوع معمولی ماش برای تهیه این سوپ خوشمزه استفاده کنید.
اگر گیاهخوار هستید یا به دلایل دیگری گوشت نمی خورید و به دنبال راهی برای تهیه سوپ بدون گوشت هستید، بهتر است حداقل یک بار آش بلگ را امتحان کنید.
دلیل نامگذاری این سوپ چیست؟
آش بلاگ نوعی آش رشته محلی است که در منطقه بختیاری معروف است و به آن آش برگ نیز می گویند. این سوپ در زبان محلی با نام «بلگ» تلفظ می شود.