آشپزی

راز خوشمزگی باقلا قاتق + ترفندهای ویژه در سال ۱۴۰۳

خرید فالوور از سایت اینبو

در این مطلب از سایت سرگرمی روز قصد داریم نکات و راز خوشمزگی باقلا قاتق را به شما بگوییم. پیشنهاد می کنیم در ادامه مطلب همراه ما باشید.

راز طعم لوبیا قطاق

راز طعم لوبیا قطاق و هنر درست کردن لوبیا قطاق خوشمزه و خانگی سایت سرگرمی روزامیدواریم این مقاله برای شما عزیزان جالب باشد.

باقلاقاتوق که به آن گل در علف نیز می گویند یکی از غذاهای محبوب و سنتی مناطق شمالی کشور است. این خورش سنتی با دقت و مهارت فراوان توسط شمالی های مجرب تهیه می شود. در مواد اصلی این خورش مواردی مانند لوبیا سبز یا لوبیا سبز، سیر، رازیانه تازه یا خشک، تخم مرغ، روغن، نمک و ادویه مورد نیاز است. باقالاتوق به عنوان یک غذای سالم و مقوی شناخته می شود که می توان آن را با استفاده از وسایل ساده آشپزخانه و در کمترین زمان تهیه کرد. این خورش عمدتاً برای ناهار یا شام سرو می شود و به دلیل داشتن نمک و پروتئین زیاد، گزینه مناسبی برای روزه داران در ماه مبارک رمضان به شمار می رود. باقالقاتوق معمولا با برنج کته ایرانی همراه است و به عنوان یکی از غذاهای اصلی که در برخی رستوران ها سرو می شود به مشتریان عرضه می شود. بنابراین اگر قصد سفر به مناطق شمالی را دارید، پیشنهاد می شود این خورش معطر و خوشمزه را در بهترین رستوران ها امتحان کنید و از طعم های بی نظیر این منطقه لذت ببرید.

مواد لازم برای تهیه لوبیا قطاق

300 گرم رب لوبیا

3 عدد تخم مرغ

4 قاشق غذاخوری رازیانه خشک

50 گرم کره یا روغن زیتون

سیر 4 حبه

آب 1 لیتر

زردچوبه 1 قاشق چایخوری

نمک و فلفل به میزان لازم

دارچین به میزان دلخواه

آموزش پخت حبوبات قطاق

در ابتدای تهیه باقالقاتوق، اولین مرحله این است که پوست حبوبات را جدا کرده و در ظرف یا تابه مناسب در روغن یا کره سرخ کنید.

بعد از اینکه سیر را پوست گرفته و تمیز کردید، آن را رنده کرده و به حبوبات پخته اضافه می‌کنید تا طعم سیر گرفته شود.

رازیانه خشک را به تدریج به مخلوط لوبیا اضافه کنید و خوب هم بزنید تا یکدست شود.

مهم است که زردچوبه و نمک را به مخلوط لوبیا اضافه کنید و بگذارید مواد خوب با هم بپزند.

برای بهبود طعم، می توان فلفل سیاه و دارچین را به مخلوط اضافه کرد، اما استفاده از دارچین به ذائقه شخصی بستگی دارد و می توان آن را حذف کرد.

سپس یک چهارم آب به مواد اضافه کنید تا حبوبات تا حدودی پخته شده و آب به نقطه جوش برسد.

در این مرحله تخم مرغ ها را به مواد در حال جوش اضافه کنید تا کاملا در خورش بپزند و به مواد اضافه شوند تا به خوبی با بافت نهایی خورش یکدست شوند.

نکاتی برای پخت لوبیا قطاق

می توانید لوبیا خشک را از فروشگاه های مواد غذایی خریداری کنید.

دو نوع رب لوبیا وجود دارد: اولی رب لوبیا طبیعی که بعد از پختن شکل اولیه خود را حفظ می کند و دومی رب لوبیا صنعتی که به سرعت پخته می شود و با پخت بیش از حد به خمیر تبدیل می شود.

هنگام اضافه کردن تخم مرغ به خورش، آنها را با غذا مخلوط نکنید، زیرا با افزایش تعداد تخم مرغ، طعم تلخی در غذا ایجاد می شود.

باید مراقب باشید که از شوید زیاد استفاده نکنید زیرا می تواند طعم تلخی به غذا بدهد.

استفاده از لوبیا محلی تازه نیازی به خیس کردن ندارد، اما اگر از لوبیا خشک استفاده می کنید باید آن را از شب قبل در آب خیس کنید تا به راحتی پوست آن جدا شود.

مراقب باشید برای تهیه این غذا از حبوبات مخصوص مازندران استفاده نکنید.

این غذا معمولا با ماهی شور، زیتون، سیر ترشی، ماست و ترشی سرو می شود.

راز طعم لوبیا قطاق

یکی از راه های افزایش طعم خورش باقالاقاتاق استفاده از شوید تازه است. هنگام استفاده از رازیانه تازه، مقدار رازیانه خشک را در دستور غذا دو برابر کنید.

برای غنی سازی خورش می توانید تکه های مرغ را به خورش اضافه کنید و به جای آب ساده از آب مرغ استفاده کنید. مرغ را با ادویه و روغن تفت دهید و با آب به دست آمده خورش را اضافه کنید و اجازه دهید مرغ و خورش کاملا بپزند.

برای حفظ ید موجود در نمک توصیه می شود در مراحل آخر پخت به خورش نمک اضافه کنید.

در غذاهای سنتی مناطق شمالی سیر یکی از اجزای اصلی باقالاتاق است و استفاده از سیر تازه طعم و عطر بی نظیری به این خورش می دهد.

اگر به جای لوبیا سبز ترجیح می دهید از لوبیا سبز یا لوبیا سبز استفاده کنید، آن ها را از شب قبل خیس کنید و چند بار آب آن را عوض کنید تا تورم کاهش یابد و زمان پخت کاهش یابد.

توصیه می شود از لوبیا سبز برای تهیه باگالکاتاق استفاده نکنید زیرا نوع اصلی این خورش از لوبیا کلفت یا لوبیا سبز تهیه می شود که طعم بهتری به خورش می دهد.

برای افزودن طعم روغن حیوانی یا روغن محلی به خورش، می توانید هنگام تهیه باقالاتاق به جای روغن نباتی از آنها استفاده کنید.

اگر ترجیح می دهید بدون افزودن مرغ به خورش طعم آن را بهتر کنید، توصیه می شود یک دانه آب مرغ به غذا اضافه کنید تا عطر و طعم مطبوعی به آن بدهد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا