آشپزی

راز خوشمزگی حبوبات + ترفندهای ویژه در سال ۱۴۰۳

خرید فالوور از سایت اینبو

در این مطلب از سایت سرگرمی روز قصد داریم نکات و راز خوشمزگی حبوبات را به شما بگوییم. پیشنهاد می کنیم در ادامه مطلب همراه ما باشید.

راز طعم لوبیا

راز طعم لوبیا و نکاتی در مورد پخت حبوبات و سریعترین روش پخت لوبیا سایت سرگرمی روزامیدواریم این مقاله مورد توجه شما قرار گیرد.

پخت و پز حبوباتی مانند نخود، لوبیا، عدس و ماش به دلیل ارزش غذایی بالا و طعم خوب آن بسیار محبوب است. در زیر به چند نکته مهم در پخت حبوبات اشاره می کنیم:

آب جوش برای جوشاندن حبوبات مناسب است. آب جوش به سرعت حبوبات را می پزد و قدرت جذب آنها را افزایش می دهد.

قبل از جوشاندن حبوبات، خوب است آنها را بشویید و حداقل چند ساعت در آب خیس کنید. این کار زمان پخت لوبیا را کوتاه می کند و از مواد مغذی بیشتری استفاده می کند.

همچنین قبل از جوشاندن حبوبات، مناسب است آنها را مدتی در آب نمک قرار دهید تا کاملا آب را جذب کنند.

هنگام پخت حبوبات از قابلمه یا تابه ای با ضخامت مناسب استفاده کنید تا حبوبات به راحتی وارد شوند و در حین پخت خوب مخلوط شوند.

برای پخت حبوبات از حرارت کم استفاده کنید تا نسوزند.

حبوبات آب پز شده باید نرم و روان باشد و فرقی نمی کند در هنگام پخت پوست آن جدا شود یا نه.

برای افزایش طعم و عطر حبوبات می توانید از ادویه های مختلف مانند زردچوبه، زنجبیل، دارچین و … استفاده کنید.

روش سریع پخت حبوبات

می توانید از روش خیساندن برای پخت سریع حبوبات مانند لوبیا و نخود استفاده کنید. برای این کار قبل از پختن حبوبات، آنها را حداقل چند ساعت قبل از پخت خیس کنید تا زمان پخت حبوبات کاهش یابد. همچنین بهتر است نوک سینه ها را چندین بار با آب تمیز بشویید و سپس آب آن را عوض کنید تا تورم نوک سینه ها کاهش یابد.

اگر نمی توانید حبوبات را برای مدت طولانی خیس کنید، می توانید از روش آب پز کردن حبوبات استفاده کنید. برای این کار حبوبات را در آب جوش بریزید و بعد از جوش آمدن به مدت یک ساعت در آب داغ نگه دارید تا خوب خیس بخورند. سپس حبوبات را از آب خارج کرده و در قابلمه بریزید. همچنین قبل از ریختن آب جوش روی حبوبات، قابلمه را از روی حرارت بردارید تا آب جوش از داخل حبوبات عبور کند و زمان پخت حبوبات را کاهش دهید. بهتر است هرگز روی حبوبات را با آب سرد نپوشانید زیرا این کار باعث افزایش زمان پخت لوبیا می شود.

روش های دیگر پخت سریع لوبیا

برای پخت سریع حبوبات دقت کنید در ابتدای پخت حبوبات به هیچ وجه نمک نزنید. زیرا آماده سازی آنها زمان زیادی می برد. بهتر است در ساعت آخر پخت به غذا نمک اضافه کنید تا حبوبات سریع و با طعم مناسب بپزند.

راه های مختلفی برای پخت سریع لوبیا وجود دارد. از جمله اینکه می توانید لوبیا را در قابلمه بجوشانید و سپس آب آن را خالی کنید. به این ترتیب نفخ حبوبات به خوبی جذب می شود و نیازی به گذاشتن آن ها به مدت یک ساعت در قابلمه نیست.

یکی دیگر از راه های سریع پخت لوبیا اضافه کردن یک خیار تازه به یک قابلمه آب جوش است. در این صورت حبوبات کنار هم می پزند. همچنین می توانید یک کیسه پارچه ای را با زیره پر کنید و در حین پختن لوبیا در آن را ببندید. در این صورت زیره به عنوان یک ماده ضد تورم می تواند به پخت سریع حبوبات کمک کند و همچنین تورم حبوبات را از بین ببرد.

دانش پخت حبوبات

برای پخت سریع لوبیا بهتر است قبل از شروع پخت آن را چند ساعت خیس کنید تا زودتر بپزد. حبوبات را در یک قابلمه بزرگ بریزید و کاملاً با آب بپوشانید. در مرحله بعد، قابلمه را روی حرارت زیاد قرار دهید و پس از به جوش آمدن آب، حرارت را کم کنید و در قابلمه را ببندید. برای کاهش پف لوبیا، به یاد داشته باشید که در حین پخت، کف سفید روی آنها را جدا کنید. همچنین می توانید یک قاشق چای خوری سرکه را به آب برای پختن لوبیا اضافه کنید تا تورم آن کاهش یابد. در آخر بعد از جوشاندن حبوبات، آن ها را چند دقیقه در آب سرد قرار دهید و سپس آبکش کنید تا حبوبات جدا شده و تورم آن ها کم شود.

لوبیا چقدر باید خیس بخورد؟

نخود: برای بهترین نتیجه در هنگام خیساندن نخود، توصیه می شود 8 تا 10 ساعت برای این فرآیند وقت بگذارید. همچنین می توانید 60 تا 90 دقیقه برای پختن نخود زمان بگذارید.

لوبیا چیتی: بهترین روش برای پخت لوبیا چیتی این است که آن ها را به مدت 8 تا 12 ساعت خیس کنید. زمان پخت لوبیا چیتی بین 70 تا 90 دقیقه خواهد بود.

لوبیا قرمز: برای بهترین نتیجه هنگام خیس کردن لوبیا قرمز، آنها را به مدت 10 تا 12 ساعت خیس کنید و به مدت 45 تا 50 دقیقه بپزید.

چند روش جالب برای تهیه انواع حبوبات

لوبیا چشم بلبلی: برای بهترین نتایج آشپزی توصیه می شود لوبیا چشم بلبلی را به مدت 10 تا 12 ساعت قبل از پختن در آب خیس کنید. سپس می توانید آن را در آب جوش به مدت 45 تا 50 دقیقه بجوشانید.

لوبیا سفید: برای بهترین نتیجه در هنگام پخت لوبیا سفید، باید آنها را به مدت 10 تا 12 ساعت قبل از پخت در آب خیس کنید. سپس می توانید آن را به مدت 70 تا 90 دقیقه در آب جوش بجوشانید.

لوبیا سیاه: برای بهترین نتیجه پخت، لوبیا سیاه را به مدت 8 تا 12 ساعت قبل از پختن در آب خیس کنید. سپس می توانید آن را به مدت 55 تا 60 دقیقه در آب جوش بجوشانید.

راز طعم آرد لوبیا برای حبوبات دیرپز.  پخت لوبیا با بیکینگ پودر، ادویه جات، لوبیا سفید، لوبیا سریع پز بدون خیساندن

لپه: نیازی نیست لپه ها را از قبل خیس کنید و می توانید به مدت 40 تا 45 دقیقه در آب جوش بپزید.

حبوبات: برای پخت لوبیا باید 8 تا 12 ساعت قبل از پخت آن را در آب خیس کنید. سپس می توانید آن را به مدت 90 دقیقه در آب جوش بجوشانید.

حبوبات مخصوص باقالاقاتق: برای خیساندن حبوبات مخصوص باقالاقات باید 8 تا 12 ساعت خیس کنید و زمان پخت آن حدود 45 تا 50 دقیقه است.

نخود سبز خشک: برای خیساندن نخود سبز خشک بهتر است 8 تا 12 ساعت خیس بخورد و زمان پخت حدود 1 ساعت تا 90 دقیقه است.

فرنی: در مورد ماش نیازی به خیس کردن آن از قبل نیست و فقط باید 30 تا 40 دقیقه خیس کنید و 30 تا 40 دقیقه بپزید.

عدس: برای پختن سریع عدس، نیازی به خیس کردن آن نیست، کافی است 30 تا 40 دقیقه با حرارت زیاد بجوشانید.

عدس دال: برای پختن عدس دال نیازی به خیس کردن آن نیست و فقط باید 15 تا 30 دقیقه آن را بپزید.

راه های کاهش تورم لوبیا ساده است

قبل از پخت، حبوبات را به مدت 8 تا 48 ساعت در آب گرم خیس کنید و هر 2 ساعت یکبار آب خیساندن آن را عوض کنید.
لوبیاهای خیس شده را در پارچه نخی بریزید و کمی بمالید تا پوسته آن جدا شود، زیرا برداشتن پوسته از روی لوبیا باعث کاهش تورم آنها می شود.
در حین پخت، هویج، پیاز، رزماری و کرفس را به حبوبات خود اضافه کنید و از ادویه های گرم و خشک مانند زیره، زنجبیل و دارچین یا مقداری میخک خشک استفاده کنید.
حبوبات را حداقل 8 تا 10 ساعت بجوشانید.
از مصرف حبوبات همزمان با گازهای دیگر مانند سیب زمینی پخته خودداری کنید.
2-3 ساعت قبل از مصرف حبوبات از مصرف میوه ها خودداری کنید زیرا خود میوه ها باعث تورم می شوند و مصرف حبوبات بلافاصله بعد از مصرف میوه باعث افزایش تورم می شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا