آشپزی

راز خوشمزگی حلوای اوماج + ترفندهای ویژه در سال ۱۴۰۳

خرید فالوور از سایت اینبو

در این مطلب از سایت سرگرمی روز قصد داریم نکات و راز خوشمزگی حلوای اوماج را به شما بگوییم. پیشنهاد می کنیم در ادامه مطلب همراه ما باشید.

راز طعم حلوای اومایی

راز طعم حلوای اومایی و طرفدار حلوای خوشمزه و خانگی اومایی سایت سرگرمی روزامیدواریم این مقاله برای شما عزیزان جالب باشد.

حلوای اردبیلی که در زبان ترکی به «اوماج حلواسی» معروف است، یکی از خوشمزه ترین حلواهای منطقه اردبیل کشورمان است که عمدتاً در ماه رمضان یا برای نذری پخته می شود. این حلوا در استان های آذربایجان شرقی و غربی نیز پخش می شود و توسط اهالی تبریز، زنجان، گرگان و ارومیه تهیه می شود. دستور العمل حلوا اوماج بسیار ساده است. این حلوا به طور سنتی با زردچوبه تهیه می شود که طعم و اصالت آن را بر عهده دارد اما می توانید به جای زردچوبه از زعفران هم استفاده کنید.

مواد لازم برای تهیه حلوای اومایی

2 لیوان آرد

2 فنجان شیر کامل

روغن 1 لیوان

زردچوبه 1 قاشق غذاخوری

مواد اولیه تهیه شربت حلوا اومائی

2 لیوان آب

2 فنجان شکر

راز طعم حلوای اومایی

ابتدا شکر و آب را در ظرفی مخلوط کنید و روی اجاق بگذارید تا شکر کاملا حل شود. توجه داشته باشید که لازم نیست شربت را بجوشانید یا غلیظ کنید زیرا باعث خشک شدن حلوا می شود.

آرد را با زردچوبه مخلوط کرده و در تابه بریزید. سپس شیر را در آبپاش بریزید و آرد بپاشید تا آرد گلوله های کوچکی به خود بگیرد (این شکل گلوله های آرد معروف به “اماج” است). سپس تابه را به مدت 30 دقیقه در بیرون قرار دهید تا خشک شود، سپس آن را در غذاساز یا آسیاب بریزید و خوب آسیاب کنید.

در قابلمه ای روغن بریزید و روی آتش بگذارید تا داغ شود. سپس مخلوط آرد را اضافه کرده و حدود 10 دقیقه تفت دهید. مراقب باشید آرد زیاد سرخ نشود. کافی است بوی خامی آن از بین برود. سپس شربت را اضافه کرده و مخلوط کنید. در این مرحله حرارت را کم کنید تا حلوا کمی جمع شود.

وقتی حلوا جمع شد، یک بخارپز را روی قابلمه بگذارید و بگذارید یک ساعت بپزد. در این مدت چند بار حلوا را هم بزنید تا به ته نچسبد. پس از سرد شدن حلوا را در بشقاب بچینید و به دلخواه تزئین کنید.

هنر و تکنیک امای حلوا

بعد از آماده شدن حلوای اوماج می توانید آن را به راحتی در قالب ها بریزید.

اگر حلوای اوماج خیلی سفت است، می توانید با اضافه کردن مقداری آب جوش، آن را نرم کنید.

در حین تفت دادن آرد مراقب باشید زیاد سرخ نشود چون ممکن است حلوا سفت شود.

برای رنگ بیشتر می توانید از مقداری زعفران آب پز غلیظ استفاده کنید.

همچنین هنگام تهیه این حلوا می توانید از آب انگور به عنوان جایگزین استفاده کنید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا