راز خوشمزگی حمص + ترفندهای ویژه در سال ۱۴۰۳
در این مطلب از سایت سرگرمی روز قصد داریم نکات و راز خوشمزگی حمص را به شما بگوییم. پیشنهاد می کنیم در ادامه مطلب همراه ما باشید.
راز طعم هوموس
راز حمص خوشمزه و نکاتی برای تهیه حمص عربی خوشمزه و خانگی سایت سرگرمی روزامیدواریم این مقاله مورد توجه شما قرار گیرد.
هوموس یک دیپ یا اسپری خوشمزه است که از ترکیب نخود، ارزن، لیمو و ادویه تهیه می شود. معمولاً در خاورمیانه و مناطق مدیترانه مصرف می شود. این هوموس لبنانی یکی از معروف ترین پیش غذاها و خورش های لذیذ لبنانی است که بسیاری از افراد پس از امتحان به سراغ آن می روند. هوموس به عنوان یک غذای مقوی و پر انرژی با ترکیبی از نخود و نخود شناخته می شود و یکی از محبوب ترین غذاهای خاورمیانه به شمار می رود.
مواد لازم برای حمص
نخود اساس هوموس را تشکیل می دهد و نخود نرم شده به صورت خمیری صاف تهیه می شود. در دستور پخت ما می توانید از نخود کنسرو شده یا خانگی استفاده کنید. من از این دو نوع نخود به جای هم استفاده می کنم و نخود خانگی تفاوت چندانی با هم ندارند.
ارده حاصل آسیاب کنجد است و طعم این دیپ بسیار واقعی و لذیذ است. می توانید یکی از بهترین آرادهای تهیه شده از کنجد بو داده محلی را در مغازه های محلی تهیه کنید. برای درست کردن این دیپ از ابتدا از آرد کنجد سوخاری استفاده می کنیم.
استفاده از آب لیموترش تازه برای حمص بسیار مهم است و آب لیموی بطری شده طعم خوبی ندارد. می توانید سیر تازه را به عنوان ادویه سبک به هوموس اضافه کنید. من معمولاً کمی حبه اضافه میکنم و همچنین میتوانید هوموس را با سیر تفت داده شده ادویه کنید. زیره و نمک آسیاب شده به طعم شگفت انگیز آن می افزایند و زیره آسیاب شده کمی طعم و ارزش غذایی بیشتری می بخشد.
روغن زیتون بافت هوموس را مجلل می کند و همچنین می توانید هنگام سرو کمی روغن زیتون روی هوموس اضافه کنید. من واقعاً ترجیح میدهم از روغنهای زیتون میوهای و با طعم ملایم هنگام تهیه هوموس استفاده کنم. همچنین می توانید مواد دیگری را به هوموس خود اضافه کنید. من دوست دارم فلفل قرمز تفت داده شده را به هوموسم اضافه کنم.
راز طعم هوموس
پوست انداختن نخود یکی از مراحل حیاتی در تهیه هوموس است. اگر راه درست انجام این کار را نمی دانید، این مرحله ممکن است کمی طول بکشد. با استفاده از روش جوشاندن می توان این فرآیند را به راحتی و به سرعت انجام داد.
هوموس یک غذای محبوب در خاورمیانه است و قرن هاست که در این منطقه استفاده می شود. هوموس به عنوان پیش غذا یا غذای اصلی سرو می شود و معمولا با نان پیتای گرم و زیتون سرو می شود. همچنین این غذا در کنار فلافل تازه سرخ شده و غذای دیگری به نام فول مادام در یک غذای ترکیبی به نام هوموس فول سرو می شود.
در کشورهای غربی، هوموس را به عنوان پیش غذا و به عنوان مکمل غذای اصلی می خورند و معمولا با سبزیجات ترشی، چیپس و نان پیتا سرو می شود. در گذشته حمص آنچنان پرطرفدار نبود، اما در سال های اخیر، خواربارفروشی ها در کشورهای مختلف، نسخه های آماده هوموس را با طعم های مختلف در دسترس دارند. این نسخه های آماده هوموس در طعم هایی مانند فلفل بوداده، هالاپینو، ریحان و موارد دیگر عرضه می شوند. در ایران معمولا این نسخه ها موجود نیست اما در کشورهای دیگر به وفور یافت می شود. بنابراین با یادگیری طرز تهیه هوموس اصلی، می توانید نسخه های طعم دار مانند هوموس آووکادو گشنیز یا هوموس با طعم فندق را درست کنید. هنگامی که اصول اولیه ساخت هوموس را یاد گرفتید، می توانید آزادانه طعم های مختلف را انتخاب کنید.
عناصر
سه و نیم فنجان نخود کنسرو شده یا خیس خورده و پخته؛
یک قاشق غذاخوری جوش شیرین برای از بین بردن پوست نخود؛
1/3 فنجان رب آرد یا تاهین؛
هشت حبه سیر کبابی یا بیشتر (اگر طعم سیر می خواهید، می توانید از یک تا سه حبه سیر خام استفاده کنید).
یک چهارم فنجان آب لیموی تازه یا بیشتر برای طعم دادن به هوموس؛
یک قاشق غذاخوری روغن زیتون خالص و کمی بیشتر برای تزئین؛
سه چهارم قاشق چای خوری زیره؛
نصف قاشق چایخوری (یا بیشتر) نمک؛
کمی فلفل تند؛
فلفل قرمز و جعفری خرد شده برای تزئین (اختیاری).
طرز تهیه هوموس
اگر از نخود فرنگی کنسرو شده استفاده می کنید، ابتدا باید آب قوطی را تخلیه کرده و نخود را با آب بشویید. بعد از پختن نخود، آب آن را دور بریزید و اجازه دهید تا در دمای اتاق خنک شود. برای یکدست شدن هوموس می توانید نخود را نیز پوست بگیرید. البته پوست نخود اختیاری است اما اگر حمص بهتری می خواهید پوست نخود را با قرار دادن در قابلمه و اضافه کردن یک قاشق غذاخوری جوش شیرین جدا کنید. سعی کنید تمام نخودها را با جوش شیرین بپوشانید. حرارت زیر قابلمه باید کم باشد و با دو تا سه دقیقه جوش شیرین و نخود، پوست نخودها کنده شود.
نخودها را در یک کاسه بزرگ بریزید و روی آن را با آب سرد بپوشانید تا پوسته های نخود به راحتی جدا شوند. از این روش برای پوست کندن نخود فرنگی نیز استفاده می شود. راه دیگری برای جدا کردن پوسته از نخود وجود دارد که هر نخود را با دست از پوست جدا کنید. این کار زمان زیادی می برد، اما نتیجه این می شود که بافت هوموس یکنواخت تر می شود.
حدود پانزده تا بیست نخود را کنار بگذارید تا برای تزیین استفاده کنید. سپس غذاساز را آماده کرده و تیغه مخلوط کن را داخل آن قرار دهید. سپس نخود، رب آرد، سیر تفت داده شده، آبلیمو، قاشق غذاخوری روغن زیتون، نمک، زیره و فلفل چیلی را به غذاساز اضافه کنید. همه مواد را در غذاساز مخلوط کنید تا یکدست و یکدست شود.
طعم به دست آمده را بررسی کنید و در صورت لزوم نمک یا فلفل و آبلیمو را برای بهتر شدن طعم، بنا به ذائقه خود اضافه کنید. برای ترکیب بهتر مواد، دوباره آنها را مخلوط کنید. اگر فکر می کنید مخلوط خیلی غلیظ و سفت است، بهتر است کمی آب گرم اضافه کنید.
هوموس را در یک ظرف صاف بریزید و وسط آن را با قاشق یک چاه درست کنید. حالا می توانید با نخود رزرو شده، کمی روغن زیتون، فلفل قرمز و جعفری خرد شده تزیین کنید. هوموس با نان پیتا، رول های ترد و سبزیجات تازه بسیار خوشمزه خواهد بود.