راز خوشمزگی خورشت اسفناج + ترفندهای ویژه در سال ۱۴۰۳
در این مطلب از سایت سرگرمی روز قصد داریم نکات و راز خوشمزگی خورشت اسفناج را به شما بگوییم. پیشنهاد می کنیم در ادامه مطلب همراه ما باشید.
راز خوشمزه خورش اسفناج
راز خوشمزه خورش اسفناج نکاتی برای تهیه خورش اسفناج حرفه ای ج سایت سرگرمی روزامیدواریم این مقاله مورد توجه شما قرار گیرد.
خورش آلو اسفناج یکی از غذاهای لذیذ و اصیل ایرانی است که طرفداران زیادی در سراسر ایران و جهان دارد. بسیاری از ما علاقه مند هستیم که این غذا را در لیست غذاهای هفتگی خود قرار دهیم. خورش در واقع به گروهی از غذاهای آبدار اطلاق می شود که شامل سبزیجات سرخ شده، لوبیا آب پز و گوشت یا مرغ است. جالب اینجاست که واژه «خورشت» از کلمه «خورش» که در زبان فارسی به معنای خوردن به کار می رود، گرفته شده است. اصطلاح «نان خورش» از اینجا می آید که در گذشته نقطه قوت اصلی ایرانیان نان بود. امروزه معمولا خورش ها را با برنج سرو می کنند. با خوردن خورش اسفناج می توانید از خواص اسفناج بهره مند شوید.
عناصر
وقتی با موادتان برای درست کردن خورش آلو و اسفناج آماده شدید، حدود 15 دقیقه طول می کشد تا درست شود. این ظرف برای ناهار و شام مناسب است. برای تهیه خورش آلو و اسفناج زمان پخت و انتظار حدود ۲ ساعت می باشد.
برای تهیه خورش اسفناج با آلو به مواد زیر نیاز دارید:
گوشت گوسفند: 300 گرم
آلو خورش: 200 گرم
اسفناج: 500 گرم
آب: 3 لیوان
پیاز متوسط: 2 عدد
سیر: 2 حبه
تره فرنگی: 200 گرم
روغن مایع: به میزان لازم
نمک، زردچوبه و فلفل سیاه: به میزان لازم
طرز پخت خورش اسفناج آلو
بعد از تهیه مواد اولیه می توانید اسفناج آلوچه را به صورت زیر تهیه کنید:
پیاز پوست کنده شده و با دقت شسته می شود. سپس یک عدد پیاز را به صورت خلالی خرد کنید.
ظرف مناسبی را روی اجاق بگذارید و کمی روغن داخل آن بریزید. اجازه دهید روغن روی حرارت ملایم گرم شود. سپس پیاز خرد شده را به تابه اضافه کرده و تفت دهید. پس از نرم شدن پیاز، مقداری زردچوبه به آن اضافه کنید و خوب مخلوط کنید. کمی دیگر به پخت ادامه دهید.
گوشت گوسفند را تمیز کرده و بشویید. روی تخته آشپزخانه، گوشت را به قطعات مناسب برش بزنید و با پیاز و روغن به قابلمه اضافه کنید. گوشت را تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند. سپس 3 فنجان آب به آن اضافه کنید. در قابلمه را ببندید و بگذارید با حرارت ملایم بپزد.
سیر را پوست بگیرید و تمیز کنید. سیر را به همراه یک پیاز خرد شده دیگر به شکل نگینی خرد کنید.
یک تابه مناسب انتخاب کنید و داخل آن روغن بریزید. تابه را روی حرارت ملایم قرار دهید و صبر کنید تا روغن داغ شود. سیر و پیاز خرد شده را به تابه اضافه کنید و تفت دهید تا نرم شوند.
آلوهای خورشتی را بشویید و به قطعات مناسب برش دهید.
طرز تهیه سبزیجات
اسفناج و تره فرنگی را با شستن و تمیز کردن آماده کنید. سپس آنها را خرد کرده و در سینی روی تخته آشپزخانه قرار دهید. سپس آنها را به ماهیتابه اضافه کنید و تفت دهید تا خوب سرخ شوند. توجه به این نکته را فراموش نکنید که حرارت تابه مناسب است تا سبزیجات به خوبی سرخ شوند، اما از بین نرود و خاصیت خود را از دست ندهند.
سپس بررسی کنید که گوشت کاملا پخته شده باشد. اگر گوشت هنوز نیم پز بود سبزی را به قابلمه اضافه کنید و خوب هم بزنید. سپس قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید و آرام آرام بپزید تا خورش شما پخته شود.
در این مدت آلوها را حداقل نیم ساعت در آب خیس کنید تا آماده شوند. در 20 دقیقه آخر پخت خورش، آلوها را به قابلمه اضافه کنید و همه چیز را هم بزنید. در نهایت می توانید با اضافه کردن یک قاشق غذاخوری آبلیمو یا آب تازه خورش خود را بهتر و خوشمزه تر کنید. حالا خورش شما آماده است. لذت ببرید!
یک خورش اسفناج خوشمزه بپزید
یکی از غذاهای مقوی و خاص خورش اسفناج است. اما برای حفظ خواص سبزیجات موجود در آن، باید در پخت و پز بسیار مراقب باشید. برای حفظ مواد معدنی موجود در اسفناج باید از پختن بیش از حد اسفناج خودداری کنید. بنابراین سعی کنید اسفناج را به اندازه ای سرخ کنید که خاصیت آن از بین نرود. امکان تهیه خورش آلو بدون اسفناج نیز وجود دارد.
برای تهیه خورش اسفناج با آلو می توانید از مرغ یا بوقلمون نیز استفاده کنید. این گزینه برای افرادی که گوشت قرمز دوست ندارند یا مشکل فشار خون دارند مفید است. به جای گوشت بره می توانید از 500 تا 700 گرم گوشت مرغ یا بوقلمون استفاده کنید.
در برخی از شهرهای کشور به ویژه در مناطق شمالی خورش آلو و اسفناج را با رب انار و گردو میمالند. استفاده از رب انار در این غذا کاملا لذیذ است اما برای گرم شدن طعم آن از گردو استفاده کنید.
اگر رژیم گیاهخواری دارید می توانید این خورش را بدون گوشت تهیه کنید. برای این کار تمام مراحل پخت را مشابه دستور اصلی انجام دهید و به جای گوشت از مقداری قارچ درشت خرد شده استفاده کنید.
همچنین برای افزایش طعم خورش می توانید از یک قاشق غذاخوری زعفران آب پز استفاده کنید. این کار را در مرحله آخر و هنگام سرو خورش انجام دهید.
دستور تهیه شده در این مقاله برای 4 نفر است، اما شما می توانید نسبت مواد را به اندازه دلخواه تغییر دهید.
راز خوشمزه خورش اسفناج
اگر موردی دارید که از گوشت قرمز لذت نمی برید یا مشکل فشار خون دارید، می توانید از گوشت سفید مانند مرغ یا بوقلمون استفاده کنید. برای این کار به جای گوشت گوسفندی می توانید از 500 تا 700 گرم مرغ یا بوقلمون استفاده کنید و سایر دستورات بالا را رعایت کنید.
در مناطق شمالی کشور به ویژه گیلان در تهیه خورش اسفناج با آلو از رب انار و گردوی آسیاب شده استفاده می شود. استفاده از رب انار در این غذا بستگی به ذائقه شما دارد اما استفاده از گردو بسیار توصیه می شود. گردو به دلیل طبع گرمش انتخاب خوبی برای متعادل کردن طبیعت خنک این خورش است.