آشپزی

راز خوشمزگی خورشت باقلا قاتق + ترفندهای ویژه در سال ۱۴۰۳

خرید فالوور از سایت اینبو

در این مطلب از سایت سرگرمی روز قصد داریم نکات و راز خوشمزگی خورشت باقلا قاتق را به شما بگوییم. پیشنهاد می کنیم در ادامه مطلب همراه ما باشید.

راز طعم خورش لوبیا قطاق

راز خورش باقالی خوشمزه قطاق و نکاتی برای درست کردن خورش باقالی خوشمزه قطاق سایت سرگرمی روزامیدواریم این مقاله مورد توجه شما قرار گیرد.

باغلاقاتاق یا باغلاکاتوق که به گل در چمن نیز معروف است، یکی از دلچسب ترین و قدیمی ترین غذاهای سنتی در منطقه سرسبز شمال کشور است. در این منطقه مردم تجربه زیادی در تهیه این خورش دارند. مواد اصلی این خورش حبوبات، سیر، رازیانه تازه یا خشک، تخم مرغ، روغن، نمک و ادویه است. باغالقاتوق یک غذای مقوی و مقوی است که با وسایل ساده و کمترین زمان قابل تهیه است. این خورش معمولا برای شام یا ناهار سرو می شود. همچنین از آنجایی که این میوه سرشار از نمک و پروتئین است، روزه داران در ماه مبارک رمضان می توانند با خیال راحت آن را در وعده های سحری و افطار خود جایگزین کنند. باگالقاتوق را معمولا با برنج ایرانی می خورند که بهترین نوع کتلت است. همچنین در برخی از رستوران ها این خورش به عنوان یکی از غذاهای اصلی پذیرفته شده و سر سفره میهمانان سرو می شود. از این رو اگر به منطقه شمالی سفر کردید می توانید باگالقاتوق را در بهترین رستوران ها نوش جان کنید و بهترین طعم های این منطقه را بچشید.

مواد لازم برای تهیه لوبیا قطاق

300 گرم رب لوبیا

3 عدد تخم مرغ

4 قاشق غذاخوری رازیانه خشک

50 گرم کره یا روغن زیتون

سیر 4 حبه

آب 1 لیتر

زردچوبه 1 قاشق چایخوری

نمک و فلفل به میزان لازم

دارچین به میزان دلخواه

طرز پخت لوبیا قطاق

برای تهیه بوبا قاتک ابتدا پوست آن را بگیرید و در تابه یا قابلمه مناسبی با کمی روغن یا کره سرخ کنید.

سپس سیر را پوست بگیرید و تمیز کنید. سیر را رنده می کنیم و به حبوبات اضافه می کنیم تا طعم سیر به مواد بخورد.

رازیانه خشک را کم کم به لوبیاها اضافه کنید و هم بزنید تا کاملا ترکیب شوند.

زردچوبه و نمک را حتما به مواد باقلا قاتاق اضافه کنید و هم بزنید تا خوب برشته شود.

در صورت تمایل می توانید فلفل سیاه و دارچین را به مواد اضافه کنید و بپزید. انتخاب استفاده از دارچین به شما بستگی دارد و می توانید آن را کنار بگذارید.

سپس یک لیتر آب به مواد اضافه کنید تا حبوبات نیم پز شده و آب بجوشد.

وقتی آب حبوبات به جوش آمد، تخم مرغ ها را به مواد اضافه کنید. تخم‌مرغ‌ها باید کاملاً پخته و با غذا مخلوط شوند، نه اینکه روی سطح غذا قرار بگیرند.

نکاتی برای پخت لوبیا قطاق

می توانید لوبیا خشک را از فروشگاه های مواد غذایی خریداری کنید.

پاچ باخالا دو نوع مختلف دارد: یکی پاچ باخالای محلی است که بعد از پختن شکل اولیه خود را حفظ می کند و دیگری پاچ باخالای پرورشی است که به سرعت پخته می شود و اگر زیاد پخته شود حالت خمیری پیدا می کند.

توجه داشته باشید که نباید تخم مرغ را داخل غذا هم بزنید. زیرا این عمل در صورت افزایش مقدار تخم مرغ می تواند طعم تلخی به غذا بدهد.

همچنین اگر مقدار رازیانه زیاد باشد می تواند طعم تلخی به غذا بدهد.

اگر از حبوبات محلی تازه استفاده می کنید، نیازی به خیس کردن آن ها از قبل نیست. اما اگر از نوع خشک لوبیا استفاده می کنید، حتماً از شب قبل آن را خیس کنید تا پوست آن به راحتی جدا شود.

همچنین توجه داشته باشید که از لوبیا مازندرانی به عنوان ماده اولیه برای تهیه حبوبات وابیج استفاده نکنید.

این غذا با ماهی شور، زیتون، سیر ترشی، ماست و خیار سرو می شود.

راز طعم لوبیا قطاق

یکی از روش های شیک برای افزایش طعم خورش باقالاقاتاق استفاده از شوید تازه است. توجه داشته باشید که اگر می خواهید از رازیانه تازه در آشپزی استفاده کنید باید در نظر بگیرید که حجم آن دو برابر رازیانه خشک است.

در صورت تمایل می توانید تکه های مرغ را به خورش خود اضافه کنید و به جای آب از آب مرغ استفاده کنید. برای این کار مرغ را جداگانه با پیاز، نمک، زردچوبه، فلفل و روغن تفت می دهیم و آب آن را به خورش اضافه می کنیم، سپس اجازه می دهیم مرغ و خورش به همین ترتیب بپزند.

برای حفظ ید موجود در نمک، بهتر است در مرحله آخر آن را به خورش اضافه کنید.

مانند بسیاری از غذاهای منطقه سرسبز شمال، سیر نیز عنصر جدایی ناپذیر باغالاقاتاق است. استفاده از سیر تازه در آشپزی عطر و طعم آن را دو چندان می کند.

اگر هنگام پخت باقالگاتاق به جای لوبیا سبز از لوبیا مزرعه یا نخود گاوی استفاده می کنید، بهتر است از شب قبل خیس کنید و آب آن را چند بار عوض کنید تا پف آن کاهش یابد و زمان پخت کوتاه شود.

از لوبیا سبز برای تهیه لوبیا استفاده نکنید. در واقع نوع اصلی این غذا از حبوبات مزرعه یا حبوبات به عنوان مواد اصلی تهیه می شود که طعم مطبوع تری به خورش می دهد.

اگر می‌خواهید طعم کره حیوانی یا کره محلی را بچشید، می‌توانید هنگام پخت باگالکاتاک به جای کره از آنها استفاده کنید.

اگر نمی خواهید از مرغ در پخت باقالاتاق استفاده کنید، می توانید یک دانه عصاره مرغ اضافه کنید تا طعم خوبی به غذا بدهد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا