راز خوشمزگی خورشت قیمه ترکی + ترفندهای ویژه در سال ۱۴۰۳

در این مطلب از سایت سرگرمی روز قصد داریم نکات و راز خوشمزگی خورشت قیمه ترکی را به شما بگوییم. پیشنهاد می کنیم در ادامه مطلب همراه ما باشید.
راز خوشمزه خورش قیمه ترکی
راز طعم شگفت انگیز خورش قیمه ترکی و قیمه تبریز چیست؟ نکاتی در مورد خورش قیمه ترکی در سایت سرگرمی روزامیدواریم این مقاله مورد توجه شما قرار گیرد.
برای تهیه قیمه تبریزی نیازی به استفاده از رب گوجه فرنگی نیست. قیمه تبریزی ادویه مخصوص به خود را دارد و رنگ و طعم آن از زعفران و سایر ادویه های به کار رفته در آن است. در زیر طرز تهیه قیمه تبریزی را برای شما شرح می دهیم.
مواد لازم برای خورش قیمه تبریزی
خورش بره نیم کیلو
پیاز ساتوری سه عدد
یک چهارم فنجان لپه
چهار عدد سیب زمینی ورقه شده
سه عدد لیمو عمانی
یک قاشق چای خوری پوست لیمو
زعفران ساییده شده یک قاشق چایخوری
ادویه برای فیلینگ: (دارچین، فلفل سیاه و میخک به نسبت یک، نصف و یک چهارم) یک قاشق چایخوری.
روغن به میزان لازم
نمک به میزان لازم
آموزش آشپزی قیمه تبریزی
لپه یا لوبیا چشم بلبلی را که از قبل خیس کرده اید به همراه یک فنجان آب و کمی نمک روی اجاق بگذارید و بگذارید بجوشد. وقتی لپه جوش آمد، پایه را خالی کنید و دوباره آب بریزید و لپه را به مدت نیم ساعت روی اجاق بگذارید تا نیمه تمام شود. سپس لیمو را به آن اضافه کنید.
در تابه ای کمی روغن بریزید و پیاز را خوب تفت دهید. وقتی پیاز طلایی شد گوشت را اضافه کنید و تفت دهید. وقتی آب گوشت جدا شد حرارت را کم کنید و دو ساعت صبر کنید تا گوشت نیمه تمام شود. سپس مقداری نمک، زعفران و پودر لیمو را اضافه کرده و لپه را به قابلمه اضافه کنید. سپس یک ساعت دیگر صبر کنید تا خورش جا بیفتد و آماده شود.
سیب زمینی ها را سرخ کنید و کنار بگذارید. قبل از آماده شدن خورش، ادویه ها را به آن اضافه کنید. سپس گوشت ها را در یک ظرف و لپه ها را در ظرفی دیگر به ترتیب درست بچینید.
برای پوره سیب زمینی هم بهتر است خیلی ریز خرد شود تا به صورت چیپس سرخ شود. هنگام سرو غذا بعد از تهیه خورش، سیب زمینی را روی آن می ریزند تا خیس نشود و ترد و خشک بماند.
راز طعم قیمه به طور کلی
رنگ های مورد استفاده در خورش قیمه شامل رب گوجه فرنگی و زعفران است. با افزودن زعفران بیشتر به خورش، رنگ آن روشن تر می شود. خورش های نذری معمولا از زعفران زیاد استفاده می کنند تا خورش بسیار روشن و خوش رنگ شود.
نکته دیگر مربوط به رنگ خورش قیمه، تفت دادن رب گوجه فرنگی است. اگر رب گوجه فرنگی را خوب تفت دهید در طعم خورش تاثیر مثبت می گذارد و رنگ خورش را روشن می کند.
برای تهیه خورش قیمه توصیه می شود به جای لیموترش از لیمو عمانی استفاده کنید زیرا استفاده مستقیم از لیمو باعث از بین رفتن رنگ خورش می شود. همچنین برای پخت خورش های سنتی ظروف مسی و ظروف الکلی بهترین گزینه هستند. برای به دست آوردن یک خورش خوب، توصیه می شود به آرامی روی حرارت کم بپزید. اضافه کردن کمی گلاب نیز طعم فوق العاده ای به خورش می دهد. برای جلوگیری از له شدن لپه می توانید آن را با گوشت سرخ کنید. اگرچه برای تهیه خورش بهتر است از گوشت گوسفندی خام استفاده شود، اما برخی افراد بنا به ذائقه خود از گوشت گاو نیز استفاده می کنند.
در خورش قیمه نذری بهتر است از افزودن دارچین خودداری کنید و فقط زعفران پخته را اضافه کنید زیرا دارچین رنگ خورش را تیره می کند.
برای ترکیب ادویه های خورش قیمه می توانید مقداری زنجبیل تازه یا نصف قاشق چایخوری پودر زنجبیل به خورش اضافه کنید. این طعم تند و خوبی به خورش قیمه زعفران مجلسی می دهد.
همچنین افزودن رزماری به خورش قیمه نذری عطر فوق العاده ای به آن می دهد. بهتر است در 20 دقیقه آخر پخت خورش، رزماری را به همراه هل و چوب دارچین اضافه کنید.
برای تهیه خورش قیمه با زعفران و نذری مجلسی از لیمو عمانی تند استفاده کنید تا خورش بهتر جلوه کند.
در تهیه قیمه مشهد مانند قیمه نذری از دارچین پرهیز می شود و برای حفظ رنگ روشن از لیمو عمانی استفاده می شود.
در زمان های قدیم به گوشت چرخ کرده ای که به صورت مورچه بریده می شد «موری قیمه» می گفتند. برای بدست آوردن خورش لذیذتر و غلیظ تر با قیمه، گوشت ها را چرخ کنید.
اگر برای تهیه قیمه نذری و مجلسی به جای آب از آب گوشت استفاده کنید طعم آن بهتر و لذیذتر می شود.
برای خوش طعم شدن خورش قیمه توصیه می شود فلفل دلمه ای را زیاد تهیه کنید و در پایان پخت خورش استفاده کنید.