راز خوشمزگی خورشت لپه + ترفندهای ویژه در سال ۱۴۰۳

در این مطلب از سایت سرگرمی روز قصد داریم نکات و راز خوشمزگی خورشت لپه را به شما بگوییم. پیشنهاد می کنیم در ادامه مطلب همراه ما باشید.
راز خورش لپه خوشمزه
راز خوشمزه خورش لپه و ادویه برای خوشمزه شدن قیمه حرفه ای سایت سرگرمی روزامیدواریم این مقاله مورد توجه شما قرار گیرد.
لپه خورشت یکی از خوشمزه ترین غذاهای ایرانی است که معمولا به دو نوع لپه سیب زمینی و لپه بادمجانی معروف است. اما در شهرهای مختلف ایران خورشت لپه را با آداب و رسوم خاص خود درست می کنند.
به عنوان مثال، مردم اصفهان نوعی خورش جگر ماهی به نام «قیمه خوب اصفهان» دارند. این نوع خورش متفاوت از انواع دیگر تهیه می شود و ویژگی ها و طعم های خاص خود را دارد.
همچنین در سایر شهرها خورش لپه با روش ها و ترکیب های مختلفی تهیه می شود. مثلاً در بوشهر و اردبیل طرز تهیه خورش لپه مخصوص به خود را دارند که با انواع دیگر متفاوت است.
از این رو می توان گفت که خورش لپه یک غذای پرطرفدار و پرطرفدار در ایران است که در هر شهر و منطقه ای به روشی منحصربفرد تهیه می شود و تنوع خاصی در طعم و طرز پخت به آن داده می شود.
بلال را برای پخت آهسته یا زودپز بشناسید
برای تهیه بهترین لپه توصیه می شود لپه را به مدت 24 ساعت خیس کنید و در این مدت چندین بار آب آن را عوض کنید. نکته مهم در مورد لپه این است که باید به زمان پخت آن دقت کنید و آن را زیاد یا زود نپزید. پس از تهیه لپه بهتر است مقدار کمی از آن را بجوشانید تا از مدت زمان پخت آن مطلع شوید. اگر قصد دارید لپه را جداگانه بپزید، آنقدر بجوشانید تا با خورش حدود 20 دقیقه بپزد. اگر زیاد بپزید در 20 دقیقه آخر که به خورش اضافه می کنید حالت خمیری پیدا می کند.
خورش را روی حرارت ملایم بپزید
یکی از رازهای مهم تهیه خورش لپه مجلسی که خوشمزه و جا افتاده است، استفاده از شعله بسیار کم برای پخت است. استفاده از زودپز، اگرچه ممکن است خورش را سریعتر بپزد، اما هرگز طعم یک خورش لپه را به شما نمی دهد.
بنابراین برای تهیه بهترین خورش لپه توصیه می شود از حرارت کم استفاده کنید و به آرامی بپزید. این کار طعم و عطر خورش را کاملاً بهتر می کند و نتیجه ای متعادل و خوش طعم به شما می دهد.
بادمجان را با روغن فراوان سرخ کنید
برای سرخ کردن بادمجان ها در خورش توصیه می شود 1/3 قابلمه را پر از روغن کرده و سپس بادمجان ها را با روغن تفت دهید. در این روش بادمجان ها را نه تنها سرخ کرده و طعم دار می کنند، بلکه هسته آن ها را هم می پزند. اما اگر بادمجان ها را با روغن کمتری سرخ کنید فقط سرخ می شوند و باید خیلی زود به خورش اضافه کنید تا مغز پخته شود که باعث له شدن بادمجان ها می شود. بنابراین استفاده از روغن زیاد برای سرخ کردن بادمجان ها در خورش نتیجه بهتر و مغز پخته تری به شما می دهد.
از لیمو زرد استفاده کنید
برای تهیه بهترین خورش لپه بهتر است از لیموهای زرد عمانی مانند لیموهایی با پوست سبز تیره که معمولا برای سبزی قورمه استفاده می شود استفاده کنید. مطمئن شوید که لیموها تلخ هستند. برای این کار لیموها را با چنگال سوراخ کرده و به مدت 10-15 دقیقه در آب جوش بجوشانید. سپس آب آن را عوض کرده و 15 دقیقه آخر آبلیمو را به خورش اضافه کنید.
با این روش می توانید با استفاده از تلخی لیمو عمانی طعم خاصی به خورش لپه بدهید و با افزودن آبلیمو در زمان مناسب، تلخی آن را کنترل کنید.
آب قلم را فراموش نکنید
یکی از مهم ترین قسمت های تهیه خورش، تهیه آب خورش است. برای این کار می توانید کارهای زیر را انجام دهید:
1. چند تکه گوشت بره، پیاز، هویج، ساقه کرفس و زردچوبه را در قابلمه بریزید.
2. داخل قفس ها به اندازه ای آب بریزید که روی آن ها را بپوشاند.
3. در قابلمه را با درب بسته بگذارید و آب را به مدت 3 ساعت بجوشانید.
4. بعد از 3 ساعت آب را از مواد خارج کرده و صاف کنید.
5. سپس این آب صاف شده را به گوشت خورش اضافه می کنند.
اگر وقت و حوصله کافی ندارید می توانید از قرص استاک گوشت استفاده کنید و از آن برای درست کردن مایه استفاده کنید.
این روش با استفاده از مواد طبیعی برای تهیه آب خورش طعم خاصی به خورش لپه می دهد اما در صورت نیاز می توانید از روش دوم یعنی از قرص آبگوشت استفاده کنید.
خورش لپه را با گوشت گوسفندی بپزید
استفاده از گوشت گوسفندی در تهیه خورش لپه می تواند آن را چاق تر و خوش طعم تر کند. اما در صورت تمایل می توانید از مرغ نیز برای تهیه خورش لپه استفاده کنید. در هر دو مورد، مهم است که گوشت را به اندازه های یکنواخت برش دهید تا به طور یکنواخت بپزد. همچنین لازم به ذکر است که گوشتی که برای خورش لپه برش می دهید باید کوچکتر از گوشتی باشد که در خورش سبزی لذیذ استفاده می شود.
به این ترتیب می توانید از گوشت گوسفند یا مرغ برای تهیه خورش لپه با طعم دلخواه خود استفاده کنید.
از دارچین هم غافل نشوید
اگر دارچین را به خورش اضافه نکرده اید، طعم واقعی این خورش را از دست داده اید. بدون دارچین واقعا بی ارزش است. وقتی می خواهید گوشت را تفت دهید، یک چوب دارچین به آن اضافه کنید. اما فراموش نکنید که قبل از سرو خورش، چوب دارچین را در انتها بردارید. می توانید از پودر دارچین هم استفاده کنید اما در این صورت رنگ خورش تیره تر می شود.
با افزودن دارچین به خورش لپه می توانید از طعم واقعی و خاص آن لذت ببرید.