راز خوشمزگی خورشت کنگر + ترفندهای ویژه در سال ۱۴۰۳
در این مطلب از سایت سرگرمی روز قصد داریم نکات و راز خوشمزگی خورشت کنگر را به شما بگوییم. پیشنهاد می کنیم در ادامه مطلب همراه ما باشید.
راز خورش کنگر خوشمزه
راز خوشمزه خورش کنگر با مرغ تهران، شیرازی و کرمانشاهی سایت سرگرمی روزامیدواریم این مقاله مورد توجه شما قرار گیرد.
یکی از خورش های لذیذ و دلچسب ایرانی خورش کنگر است که طبق وجود کنگر فرنگی در فصل بهار غذای فصلی محسوب می شود. این خورش از گیاه کنگر که تیغه های آن جدا شده و خرد شده است به همراه گوشت و سایر سبزیجات معطر و ادویه تهیه می شود. خورش کنگر فرنگی به دلیل وجود آنتی اکسیدان ها، مواد معدنی و ویتامین ها در آن، دارای خواص بی نظیری است که باعث تقویت و بهبود عملکرد دستگاه گوارش، افزایش اشتها، کاهش کلسترول و چربی خون، بهبود عملکرد قلب، محافظت می شود. در برابر سرطان و بسیاری از خواص دیگر کمک می کند.
خورش کنگر معمولا با گوشت قرمز درست می شود، اما می توان آن را با مرغ یا بوقلمون هم درست کرد. همچنین امکان تهیه خورش کنگر بدون گوشت و کاملا گیاهی نیز وجود دارد.
مواد لازم برای پخت خورش کنگر
کنگر فرنگی: 600 گرم
خورش گوشت: 400 گرم
پیاز: 2 عدد متوسط
جعفری: 100 گرم
نعنا: 50 گرم
لیمو عمانی: ۲ عدد
رب گوجه فرنگی: 1 قاشق غذاخوری
روغن مایع: به میزان لازم
نمک، زردچوبه و فلفل سیاه: به میزان لازم
طرز تهیه خورش کنگر
در مرحله اول برای تهیه خورش کنگر، پیاز را پوست گرفته و بشویید. سپس با چاقوی مناسب آنها را نگینی برش دهید.
سپس تابه ای آماده کنید و مقداری روغن مایع در آن بریزید و روی اجاق گاز با حرارت ملایم قرار دهید تا روغن داغ شود. پس از داغ شدن روغن، پیاز خرد شده را به تابه اضافه کنید و تفت دهید تا بافت پیاز نرم شود. سپس مقدار زردچوبه را به پیاز اضافه کنید و هم بزنید تا یکدست شود سپس مواد را کمی تفت دهید.
گوشتی را که از قبل تمیز و شسته اید و تکه تکه کرده اید روی تخته آشپزخانه اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند. سپس یک قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی را به قابلمه اضافه کنید و با سایر مواد تفت دهید تا رنگ رب تغییر کند. بعد از تفت دادن همه مواد، 4 پیمانه آب جوش به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید گوشت کمی بپزد.
در حالی که گوشت ها آماده می شوند، نوبت به تمیز کردن و آماده سازی کنگر رسیده است. برگ های کنگر را با چاقو جدا کرده و سپس آن را با آب خوب بشویید تا گل و لای آن گرفته شود. بعد از تمیز کردن، کنگره ها را به اندازه دلخواه برش دهید اما به همین ترتیب.
بهتر است نعناع و جعفری را از خاکستر و زباله پاک کنید و سپس روی تخته برش ریز خرد کنید.
برای تهیه خورش کنگر ابتدا تابه ای را روی حرارت ملایم قرار دهید و کمی روغن داخل آن بریزید تا روغن کاملا داغ شود. سپس نعنا، جعفری و کنگر خرد شده را به تابه اضافه کرده و تفت دهید. مراقب باشید سبزیجات نسوزند و همیشه مراقب آنها باشید.
گوشت را با یک سر بشکنید و وقتی گوشت نیم پز شد سبزی سرخ شده را به قابلمه اضافه کنید و مواد را مخلوط کنید.
بعدی لیمو عمانی است. برای از بین بردن تلخی لیموهای عمانی، آن ها را با چنگال سوراخ کرده و به مدت 30 دقیقه در آب ولرم قرار دهید. در ساعت آخر پخت خورش کنگر، لیمو عمانی بدون هسته را به همراه نمک و فلفل به قابلمه اضافه کنید و همه را با هم مخلوط کنید. سپس خورش را به مدت 15 دقیقه با حرارت ملایم بپزید تا مواد مخلوط شده و خورش آماده شود.
توجه داشته باشید که برای تهیه خورش کنگر باید حرارت روی اجاق کم باشد تا خورش آرام آرام بپزد و جا بیفتد.
در آخر می توانید کمی از خورش کنگر را بچشید و اگر کمی ترش دوست داشتید به اندازه دلخواه آبلیموی تازه یا آب به قابلمه اضافه کنید.
پس از آماده شدن خورش کنگر آن را در ظرف خورش بریزید و با برنج و ماست سرو کنید.
راز خورش کنگر خوشمزه
خورش کنگر معمولا با گوشت قرمز مخصوصا گوشت بره درست می شود اما اگر گوشت قرمز دوست ندارید یا دوست ندارید می توانید از مرغ هم استفاده کنید. برای تهیه خورش کنگر مرغ، مرغ را به قطعات خورش برش دهید و طبق دستور بالا عمل کنید. همچنین لازم به ذکر است که زمان تهیه خورش کنگر با مرغ به دلیل سریع بودن مرغ بسیار کمتر است.
در برخی مناطق از دانه ها برای تهیه خورش کنگر نیز استفاده می شود. برای استفاده از لپه، 150 گرم از آن را از شب قبل در چند لیوان آب بریزید و خوب خیس کنید تا زودتر بپزد و پف نکند. سپس آن را به گوشت اضافه کرده و تفت دهید و بقیه مراحل را انجام دهید.
هنگام سرخ کردن گوشت هرگز نمک نزنید زیرا باعث دیر پختن گوشت می شود.
برای گرفتن یک خورش کنگر ترش و خوش طعم در هنگام پخت می توانید مقداری آلو یا گوجه سبز به قابلمه اضافه کنید.
در صورت تمایل می توانید در آخرین مرحله پخت یک قاشق غذاخوری رب پرتقال به خورش کنگر اضافه کنید.
دستور پخت این خورش کنگر فرنگی برای چهار نفر مناسب است.
نکاتی برای تهیه خورش کنگر
برای طعم دادن به غذا به دلخواه از آب یا آب لیمو استفاده کنید. خورش کنگر با آرتیشو که در فصل بهار می روید درست می شود. در فصل بهار می توانید این سبزی خوشمزه را بپزید و فریز کنید تا بتوانید این خورش خوشمزه را در تمام طول سال درست کنید. این غذا منبع ویتامین است.
برای تهیه این غذا به مقدار مساوی سبزی (پیازچه و جعفری) را با هم مخلوط کرده و ریز خرد کنید. اگر به جای گوشت از تکه های سینه مرغ استفاده کنید طعم عالی و زمان پخت کمتری خواهید داشت. با این روش می توانید خورش کنگر را با مرغ درست کنید.
بعد از 10 دقیقه پخت، یک قاشق غذاخوری پاستا را در روغن تفت دهید و به خورش اضافه کنید تا رنگ و طعم بی نظیری به خورش شما بدهد. اگر این خورش کنگر تازه را در فصل بهار بپزید، می توانید از مقداری آلو به عنوان چاشنی استفاده کنید.
خورش کنگر با لپه
در صورت تمایل می توانید این خورش را با لپه و ماکارونی تهیه کنید. برای این کار بعد از پختن گوشت، 100 گرم لپه آب پز را با 2 قاشق ماکارونی در روغن تفت دهید و همراه با کنگر به خورش اضافه کنید و بگذارید کاملا سفت شود.