راز خوشمزگی خورش قارچ + ترفندهای ویژه در سال ۱۴۰۳
در این مطلب از سایت سرگرمی روز قصد داریم نکات و راز خوشمزگی خورش قارچ را به شما بگوییم. پیشنهاد می کنیم در ادامه مطلب همراه ما باشید.
راز خورش قارچ خوشمزه
راز طعم خورش قارچ و هنر درست کردن خورش قارچ خوشمزه و خانگی سایت سرگرمی روزامیدواریم این مقاله برای شما عزیزان جالب باشد.
خورش ها جزء ضروری و ارزشمند غذاهای ایرانی هستند و در سراسر ایران تنوع زیادی دارند. در شهرهای مختلف ایران خورش ها به روش ها و سبک های مختلفی تهیه می شود. این غذاها اغلب سرشار از پروتئین هستند و از مرغ یا گوشت به عنوان پایه استفاده می کنند.
یکی از خورش های محبوب سبزیجات، خورش قارچ است که به جای گوشت یا مرغ با قارچ درست می شود و منبع خوبی از پروتئین است. این خورش خوشمزه برای گیاهخواران و کسانی که از خوردن گوشت اجتناب می کنند گزینه بسیار مناسبی است و به شما این امکان را می دهد که بدون نیاز به مصرف گوشت پروتئین دریافت کنید. در ادامه دستور پخت خورش قارچ را به همراه توصیه ها و ترفندهای اصلی تهیه آن ارائه می کنیم.
مواد لازم برای پخت خورش قارچ
قارچ: 200 گرم
جعفری: 500 گرم
نعنا: 250 گرم
پیاز: 2 عدد
سیر: 2 حبه
زعفران آب پز: ۲ قاشق غذاخوری
آبغوره با آب پرتقال: نصف فنجان
نمک، فلفل، ادویه کاری و زردچوبه: به میزان لازم
کره: به میزان لازم
آب جوش: 3 فنجان
طرز پخت خورش قارچ
ابتدا پیازچه و جعفری را پس از شستن به شکل مناسب خورش خرد کنید. سپس این سبزیجات خرد شده را در تابه بریزید و روی آتش بگذارید. حرارت را کم کنید تا آب سبزیجات خارج شود. در این زمان کمی روغن اضافه کنید و سبزیجات را به درجه دلخواه تفت دهید.
پیازها را خرد کرده و در قابلمه بریزید و کمی روغن اضافه کنید و تفت دهید تا نرم و طلایی شوند. سپس سیر رنده شده و مقداری فلفل سیاه، زردچوبه و ادویه کاری را اضافه کنید.
سبزیجات سرخ شده را به محتویات قابلمه اضافه کنید و حدود پنج دقیقه همراه با سیر و پیاز تفت دهید و کمی نمک به آن ها اضافه کنید.
در مرحله بعد آب جوش را به قابلمه اضافه کنید و بگذارید آنجا بماند. حرارت را کم کنید تا خورش خوب پخته شود و سبزیجات نرم شوند که حدود 45 دقیقه طول می کشد.
در این مدت در تابه ای دیگر قارچ ها را با کمی روغن تفت دهید. قارچ های سرخ شده را در 15 دقیقه آخر پخت به خورش اضافه کنید. در این مرحله می توانید زعفران پخته شده و آب را نیز به مخلوط اضافه کنید. در قابلمه را ببندید و حرارت را کم کنید تا قارچ ها به خوبی با خورش مخلوط شوند. خورش وقتی کره گرفت آماده است. این زمانی است که می توانید آن را در بشقاب سرو بگذارید و با کته زعفرانی نوش جان کنید.
شناخت قارچ در خورش قارچ
قارچ خاصیت گرم کنندگی دارد و سرشار از پروتئین، ویتامین ها، مواد معدنی، اسیدهای آمینه، فیبر، مس، آهن و آنتی اکسیدان است. علاوه بر این، قارچ در پیشگیری از انواع خاصی از سرطان مانند سرطان سینه و پروستات موثر است و به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می کند. هنگام چیدن قارچ، لازم نیست به دنبال قارچ های سفید براق باشید. یکی از نشانه های قارچ سالم وزن نسبتاً زیاد آن است. قارچ هایی که احساس سبکی و پوکی دارند ممکن است کیفیت لازم را نداشته باشند. علاوه بر این، یک اسفنج سالم نباید ترک یا لکه های قهوه ای روی پوست داشته باشد. اگر قارچ هایی با این خصوصیات خریداری می کنید، توصیه می شود آنها را فقط به صورت پخته مصرف کنید. برای تهیه خورش قارچ بهتر است از قارچ های ریز استفاده کنید.
اطلاعاتی در مورد پیاز در خورش قارچ
برای بررسی اجمالی کاربردهای مختلف انواع پیاز ابتدا باید به پیاز زرد اشاره کرد که معروف ترین نوع در میان خانواده پیاز است و مناسب ترین انتخاب برای انواع پخت و پز محسوب می شود. پیاز سفید که طعم ملایم تری نسبت به پیاز زرد دارد، از نظر کاربرد مشابه پیاز قرمز است، بنابراین می توان آن را به صورت خام مصرف کرد یا در سالادها و دیپ ها استفاده کرد، که آن را به گزینه ای ایده آل برای غذاهای مکزیکی تبدیل می کند. پیاز قرمز که فیبر بیشتری نسبت به پیازهای سفید و زرد دارد به دلیل رنگ جذابی که دارد برای تزیین غذاها نیز استفاده می شود و برای استفاده در کباب پز، سالاد و ساندویچ مناسب است. با این حال، پیاز قرمز آنقدر طعم و عطر قوی ندارد که بتوان از آن در آشپزی استفاده کرد.
اطلاعاتی در مورد زعفران در خورش قارچ
همیشه استفاده از چای زعفران غلیظ را در نظر داشته باشید. زیرا جوشاندن زعفران با حجم زیاد آب باعث رقیق شدن آن شده و نیاز به مصرف بیشتر زعفران برای رسیدن به رنگ دلخواه را ایجاد می کند. بنابراین فرآیند دم کردن زعفران بسیار مهم است. ابتدا زعفران را بدون افزودن شکر و شیرین کننده به صورت پودر درآورید. سپس به ازای هر قاشق چایخوری پودر زعفران، دو قاشق غذاخوری آب جوش و دو تکه یخ اضافه کنید. این کار به زعفران ضربه می زند و رنگ بیشتری آزاد می کند.
برای نگهداری، زعفران دم کرده را در ظرفی با درب محکم در فریزر قرار دهید و هنگام استفاده اجازه دهید تا در دمای اتاق ذوب شود. بعد از هر بار استفاده، زعفران باقی مانده را دوباره در فریزر قرار دهید. از اصل بودن زعفرانی که استفاده می کنید اطمینان حاصل کنید. برای تشخیص زعفران اصل، مقداری از آن را بین انگشتان خود فشار دهید. اگر روغن نشت نکند، نشانه اصل بودن آن است. کروکوس های کاذب معمولاً ظاهری براق دارند.