آشپزی

راز خوشمزگی دنده کباب + ترفندهای ویژه در سال ۱۴۰۳

خرید فالوور از سایت اینبو

در این مطلب از سایت سرگرمی روز قصد داریم نکات و راز خوشمزگی دنده کباب را به شما بگوییم. پیشنهاد می کنیم در ادامه مطلب همراه ما باشید.

راز دنده های کبابی خوشمزه

راز طعم دنده کبابی و هنر دنده کبابی خوشمزه و خانگی سایت سرگرمی روزامیدواریم این مقاله برای شما عزیزان جالب باشد.

آشنایی با دستور تهیه کباب دنده، غذای معروف و خوشمزه خطه کرمانشاه، فرصتی است برای تجربه ای بی نظیر در لذت بردن از کباب خانگی. غذاهای محلی کرمانشاه به دلیل طعم بی نظیری که دارد، جایگاه ویژه ای را در میان لذیذترین غذاهای ایرانی به خود اختصاص داده و علاقه مندان بسیاری را به خود جلب کرده است. دنده کبابی به همراه چالک هورش، آش سورانه و دیگر غذاهای لذیذ این منطقه در فهرست غذاهایی است که در سفر به این کشور باید حتما امتحان کنید.

کباب دنده ای که از دنده بره درست می شود و شبیه شیشلیک است، یکی از غذاهای اصیل کرمانشاهی است. پختن این کباب با استفاده از پوره گوجه فرنگی، زعفران و ادویه های مختلف طعم خوبی به آن می دهد، البته می توان آن را با سس های مختلف چاشنی کرد. دنده کبابی جایگاه ویژه ای در فرهنگ غذایی کرمانشاه دارد و اغلب در مراسم خاصی سرو می شود. تهیه این کباب در منزل نیاز به دانش فنون خاص و رعایت نکات دقیقی دارد که به آن رازهای آشپزی می گویند.

دستیابی به دنده های کبابی که هم آبدار باشند و هم خوش پخت نیاز به حرارت ملایم، حوصله و زمان زیادی دارد. بنابراین اگر می‌خواهید دنده‌های عالی را روی گریل بپزید، روزی را انتخاب کنید که وقت آزاد بیشتری دارید. این غذا را می توانید با برنج یا نان تازه به همراه پیاز، پرتقال، ماست و سبزیجات مختلف سرو کنید. در زیر شما را با دو روش تهیه دنده کباب کرمانشاهی آشنا می کنیم و نکات اصلی در تهیه این غذای خوشمزه را به اشتراک می گذاریم.

مواد لازم برای تهیه دنده کباب به روش اول

یک کیلوگرم دنده بره

رب گوجه فرنگی به میزان لازم (حدود 4 تا 5 قاشق غذاخوری)

3 قاشق غذاخوری آب لیمو

نمک و فلفل به میزان لازم

زعفران آب پز غلیظ به میزان لازم (حدود 3 قاشق غذاخوری)

روغن مایع و روغن کرمانشاه به مقدار لازم

پیاز، پرتقال، نان تازه یا برنج زعفرانی برای سرو

طرز تهیه دنده باربیکیو به روش اول

دنده های بره را از طول برش دهید و همزمان چند سیخ پهن را از داخل آنها بگذرانید تا شکل گوشت و سیخ ها برای تحمل وزن گوشت حفظ شود. با پشت چاقوی تیز سطح گوشت را با حرکات سبک نرم کنید و سپس گوشت را به مدت حدود 4 تا 5 ساعت در یخچال قرار دهید تا طعم دار شود.

برای تهیه سس رست ریبز ابتدا کمی روغن را در تابه ای روی حرارت متوسط ​​گرم کنید. پوره گوجه فرنگی را اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ آن تیره شود و عطر آن فعال شود. سپس نمک، فلفل، زعفران پخته شده و روغن کرمانشاهی را اضافه کرده و تفت دهید تا سس غلیظ شود. سس را از روی حرارت بردارید و آماده استفاده کنید.

وقتی ذغال ها آماده شد سیخ ها را روی آتش بگذارید و دنده ها را به طور مساوی از دو طرف با سس بمالید. در حین پخت باید حرارت را طوری تنظیم کرد که دنده ها خوب پخته شده و رطوبت خود را حفظ کنند.

پس از پختن کامل دنده ها، مقداری سس روی آنها بریزید و با استفاده از نان آنها را از سیخ خارج کنید.

دنده کباب شده را با پیاز، پرتقال، نان تازه یا با برنج زعفرانی سرو کنید تا از این غذای خوشمزه لذت کامل ببرید.

مواد لازم برای تهیه دنده کباب به روش دوم

8 تکه دنده، به طور مساوی (8 تا 10 سانتی متر) برش دهید.

500 گرم گوشت بره (به دنده چسبیده)

50 گرم چربی

3 عدد پیاز متوسط ​​پوست کنده

2 حبه سیر پوست کنده و خرد شده

2 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی

زعفران پخته غلیظ 4 تا 5 قاشق غذاخوری

نمک، فلفل سیاه و قرمز به میزان لازم

یک قاشق غذاخوری آب لیمو

یک قاشق غذاخوری روغن زیتون

طرز تهیه دنده باربیکیو به روش دوم

برای تهیه دنده پیاز خرد شده را در ظرفی بریزید و دنده بره را اضافه کنید و با ۱ یا ۲ قاشق چایخوری زعفران پخته مخلوط کنید. دنده ها را به آرامی ماساژ دهید و سپس یک حبه سیر خرد شده را به مخلوط اضافه کنید و همه چیز را خوب مخلوط کنید. در آخر یک قاشق غذاخوری آبلیمو، یک قاشق غذاخوری روغن زیتون و کمی نمک و فلفل به مواد اضافه کنید، سپس روی دنده ها را با نایلون بپوشانید و به مدت ۱ تا ۲ ساعت در یخچال قرار دهید تا طعم دار شوند. هر نیم ساعت یکبار دنده ها را بچرخانید تا یکنواخت مزه دار شوند.

برای تهیه گوشت سه عدد پیاز را رنده کرده و آب آن را بگیرید و در صورت تمایل به دنده ها اضافه کنید. گوشت را با چربی چرخ کرده و یک قاشق چایخوری فلفل سیاه، یک قاشق چایخوری فلفل قرمز، یک قاشق چایخوری نمک و پیاز رنده شده را به آن اضافه کنید و خوب مخلوط کنید. گوشت را روی تخته آشپزخانه پهن کنید و با چاقو 10 دقیقه بکوبید تا نرم و یکدست شود. سپس گوشت را در ظرفی بریزید و به مدت یک ساعت در یخچال قرار دهید تا خنک شود.

برای تهیه سس در تابه ای کمی روغن زیتون گرم کنید و پوره گوجه فرنگی را یکی دو دقیقه تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند. یک حبه سیر ریز خرد شده، نصف قاشق غذاخوری آبلیمو، باقیمانده زعفران پخته شده، نمک و فلفل را اضافه کنید و خوب مخلوط کنید سپس سس را کنار بگذارید.

برای سیخ زدن دنده کباب، 4 دنده را روی یک سیخ استیل بلند قرار دهید به طوری که قسمت استخوانی آن رو به بالا باشد و سیخ از قسمت گوشتی آن رد شده باشد. اطمینان حاصل کنید که سیخ زیر استخوان می رود تا دنده ها در جای خود ثابت بماند.

گوشت را از یخچال بیرون بیاورید و نیمی از آن را روی تخته پهن کنید و با چاقو بکوبید تا به شکل مستطیل در بیاید. یک سیخ آلومینیومی پهن را از گوشه گوشت رد کنید و دو سیخ دیگر وارد کنید سپس انتهای سیخ ها را به هم نزدیک کرده و کناره های گوشت را بلند کرده و دنده های سیخ شده را زیر گوشت قرار دهید.

دنده های پخته شده را روی حرارت ملایم قرار می دهند و در حین پخت با سس آماده شده خیس می شوند. اجازه دهید یک طرف سیخ کاملا بپزد سپس آن را برگردانید، می توانید از دو سیخ پهن استفاده کنید تا به راحتی سیخ را برگردانید.

دنده ها را با نان تازه سرو کنید.

راز دنده های کبابی خوشمزه

کباب دنده کرمانشاهی معمولا از دنده بره تهیه می شود که طعم عالی و بافت نرمی دارد. اما برای این کباب می توان از دنده گوشت گاو نیز استفاده کرد. توصیه می شود دنده های داخل سس را به مدت طولانی حداقل 12 ساعت در یخچال نگهداری کنید تا طعم خوبی داشته باشند. با این حال، اگر وقتتان کم است، بهتر است دنده ها را به مدت 4-5 ساعت مارین کنید. دنده کبابی سنتی کرمانشاهی را معمولا با پیاز، لیموترش، جعفری خرد شده، گوجه کبابی و نان می خورند. استفاده از گریل برای پخت یکنواخت و کامل دنده کباب توصیه می شود. همچنین، دستور تهیه دنده های ترشی باربیکیو پیشنهاد می کند که پنیر آب شده را به عنوان جایگزین یا ترکیب با آب لیمو اضافه کنید.

طرز تهیه انواع سس باربیکیو

برای خواباندن دنده های کبابی می توانید از مخلوط دو عدد پیاز درشت خرد شده، آب دو عدد لیموترش تازه، آویشن، نمک، فلفل و سه قاشق غذاخوری روغن زیتون استفاده کنید. همچنین برای طعم دادن به دنده باربیکیو می توان از ترکیب دو عدد پیاز بزرگ خرد شده، یک حبه سیر له شده، نصف قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی، سه قاشق غذاخوری روغن زیتون، یک قاشق چایخوری سماق و یک قاشق چایخوری فلفل سیاه استفاده کرد. .

سس باربیکیو محبوب برای دنده ها با ترکیب یک قاشق غذاخوری شکر قهوه ای، یک چهارم فنجان سس کچاپ و سویا، 6 قاشق غذاخوری آب لیمو، 6 قاشق غذاخوری سس فلفل، دو حبه سیر رنده شده و یک قاشق چای خوری پودر خردل. و یک قاشق چای خوری فلفل سیاه تهیه می شود. سس باربیکیو برای چاشنی دنده های باربیکیو با طعم باربیکیو استفاده می شود.

نکات مهم برای سیخ کردن و کباب کردن دنده ها

اگر دنده را تا یک هفته در یخچال نگهداری کنید، تازگی خود را از دست می دهد و روی آتش سریعتر می پزد. یک لایه چربی روی دنده وجود دارد که بهتر حفظ می شود. زیرا به افزایش طعم لذیذ کباب کمک می کند. برای اطمینان از پختن یکنواخت قسمت های گوشتی دنده ها، برش های کوچکی را با چاقو ایجاد کنید. سیخ های آلومینیومی می توانند دنده ها را به خوبی نگه دارند. دنده ها را باید به طور یکنواخت و از یک طرف رشته کرد تا یکنواخت بپزد. دنده ها را روی گریل برگردانید، اما مواظب باشید نسوزند.

استفاده از کباب پز به جای سیخ می تواند فرآیند کباب کردن را آسان تر کند. برای اطمینان از اینکه دنده ها کاملا پخته شده اند، رنده گریل را روی آتش، حداقل 8 سانتی متر از آن قرار دهید و هر از گاهی آن را باد بزنید. قبل از قرار دادن دنده ها روی گریل، حتما سس را از روی آنها پاک کنید تا در حین پخت، سس روی گریل نریزد. نکته کلیدی برای کباب کردن دنده ها استفاده از حرارت کم و حوصله کافی برای پختن است تا دنده ها به خوبی پخته و آبدار باقی بمانند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا