راز خوشمزگی فالوده شیرازی + ترفندهای ویژه در سال ۱۴۰۳

در این مطلب از سایت سرگرمی روز قصد داریم نکات و راز خوشمزگی فالوده شیرازی را به شما بگوییم. پیشنهاد می کنیم در ادامه مطلب همراه ما باشید.
راز خوشمزه فالوده شیرازی
راز طعم و مزه فالوده شیرازی و نکاتی برای درست کردن یک مدل فالوده بازارسکی خوشمزه شیرازی سایت سرگرمی روزامیدواریم این مقاله مورد توجه شما قرار گیرد.
بستنی فالوده یکی از خوشمزه ترین دسرهای یخی ایرانی است. اصطلاح پالوده از کلمه پالودن گرفته شده است که به تمیز کردن و صاف کردن اشاره دارد. طرز تهیه فالوده شیرازی به این صورت است که رشته های نازک نشاسته را در آب، یخ و شکر قرار می دهند. برای افزایش طعم و عطر این دسر از موادی مانند عصاره گل نباتی، جوهر آلبالو و آب لیموی تازه استفاده می شود. انواع شیرازی، کرمانی و یزدی از جمله فالوهای محبوب در ایران هستند. مثلاً در شیراز فالوده را با آبلیمو، شاهی یا شربت آلبالو مخلوط می کنند و فالوده کرمانی را با گلاب و نعناع می خورند. این دسر در ایران و خارج از کشور طرفداران زیادی دارد.
فالوده یکی از بهترین گزینه های دسر برای فصول گرم بهار و تابستان است. این دسر خنک از شهر شیراز سرچشمه می گیرد اما نوع کرمانی آن نیز به کیفیت خاصش معروف است. اگر به هر یک از این دو شهر سفر کردید حتما طعم فالوده را تجربه خواهید کرد. پس از آموزش ترفندهای تهیه این دسر، می توانید از لذت سرو فالوده در منزل در روزهای گرم لذت ببرید.
مواد لازم برای تهیه فالوده
150 گرم شکر
160 گرم آب
گلاب 2 قاشق غذاخوری
1 لیمو تازه (اختیاری).
شربت آلبالو (برای تزیین) به میزان لازم
مواد مورد نیاز برای تهیه تار فالوده
4 فنجان آب ولرم
نشاسته گندم 100 گرم
طرز تهیه فالوده به روش اول
شکر را در قابلمه بریزید و 160 گرم آب اضافه کنید سپس هم بزنید تا شکر کاملا حل شود.
قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید تا بجوشد. وقتی جوش آمد از روی حرارت بردارید و سریع گلابی ها را اضافه کنید و دوباره هم بزنید.
شربت را در ظرف یا ظرف فلزی بریزید و در فریزر قرار دهید.
بعد از دو ساعت از فریزر خارج کنید. شربت باید منجمد باشد. با چنگال خرد کنید و بعد از هم زدن دوباره در فریزر قرار دهید. این عمل را بعد از یک یا دو ساعت تکرار کنید.
برای تهیه نودل فالوده نشاسته را در ظرفی بریزید. یک فنجان آب روی نشاسته بریزید و خوب هم بزنید تا نشاسته کاملا حل شود. دقت کنید که نشاسته ته نشین نشود و کاملا در آب حل شود.
سه لیوان آب باقیمانده را در قابلمه ای بریزید و روی اجاق بگذارید تا داغ شود. سپس محلول آب و نشاسته را در یک کاسه آب داغ بریزید و آن را سریع هم بزنید.
در این مرحله به دلیل ورود نشاسته به آب داغ، نشاسته به سرعت غلیظ می شود. باید مدام هم بزنید تا نشاسته ته نگیرد و گلوله نشود. این کار را روی حرارت ملایم انجام دهید تا نشاسته کاملا غلیظ و خمیری شود (فرآیند هم زدن حدود نیم ساعت طول می کشد تا بوی خامی نشاسته از روی حرارت گرفته شود و نشاسته کاملا پخته و غلیظ شود و آب اضافی آن تبخیر شود).
وقتی رب نشاسته آماده شد، روی رشته ای داخل یخ بریزید!
شما می توانید از چرخ گوشت، صافی، آبکش یا قیف و بشکه چمن برای جدا کردن نشاسته استفاده کنید. بهترین روش برای تهیه رشته فالوده در منزل، استفاده از چرخ گوشت یا ماسوره است!
لوله را با چندین سوراخ در یک قیف نسوز یا سیلیکونی قرار دهید. نشاسته داغ را داخل قیف بریزید. داخل کاسه گود را با یخ پر کنید تا کاملا سرد و یخ شود!
حالا نشاسته ای که داخل قیف ریخته اید را در ظرف یخ بریزید. قیف داغ است و بهتر است قیف را با پارچه یا حوله گرفته و کاملاً فشار دهید تا نشاسته به داخل آب یخ منتقل شود. حتی باید دقت کنید که وقتی نشاسته را داخل آب یخ می ریزید، اسکوپ در آب باشد تا نشاسته به هم نچسبد. می بینید که نشاسته ها به صورت نخ به طور کامل در آب فرو رفته اند.
وقتی نشاسته ها رشته شدند باید داخل شربت بریزید. شربت را از فریزر خارج کنید. مقداری از رشته فرنگی فالوده را روی شربت یخ زده بریزید.
دوباره شربت را بریزید و رشته های فالوده را دوباره روی شربت یخ زده بریزید و هم بزنید. در این مرحله نخ های فالوده سفت می شوند.
بعد از این مرحله رشته ها را با همان شربت دوباره در فریزر بگذارید تا کمی یخ بزند و سپس خارج کنید. آماده سرو است.
هنگام سرو می توانید از آبلیموی تازه یا شربت آلبالو و توت فرنگی روی فالوده استفاده کنید. یا آن را با بستنی سنتی میل کنید که بسیار خوشمزه و دلچسب است. بعد از سرو باید سریع مصرف شود تا رشته تردی خود را از دست ندهد.
راز ذوق فالوده
برای سهولت در فالوده شیرازی می توانید نخ مخصوص این دسر را به صورت بسته بندی شده و آماده خرید از مغازه ها خریداری کنید.
قبل از استفاده، رشته ها را به مدت 10-15 دقیقه بجوشانید تا بهترین کیفیت و ترد شدن را به دست آورند.
در مراحل تهیه رشته فالوده همیشه از حرارت کم در اجاق گاز استفاده کنید تا آب آن آرام آرام تبخیر شود و نشاسته به خوبی پخته شود.
نشاسته را روی اجاق گاز بگذارید تا غلیظ شود. این عمل فقط چند دقیقه طول می کشد تا نشاسته به خوبی پخته شود. در غیر این صورت، یخ در رشته ها بیش از حد مطلوب خواهد بود.
استفاده از نشاسته گندم بهترین انتخاب برای تهیه فالوده شیرازی است.
برای تهیه رشته نازک می توانید به جای آبکش از چرخ گوشت استفاده کنید.
برای طعم و عطر بخشیدن به فالوده شیرازی، در مرحله آخر اسانس هل را اضافه کنید و از طعم بی نظیر آن لذت ببرید.
فالوده شیرازی را به دلخواه با برگ نعناع، انگور قرمز، لیمو ترش یا آلبالو بدون هسته تزیین کنید.
فواید بی نظیر فالودا
افزایش سطح شادی: مصرف فلود به ویژه با افزودن دانه های ریحان یا دانه های شربتی می تواند احساس نشاط و شادی را بهبود بخشد و این ترکیب به تقویت معده و کاهش اسهال کمک می کند.
تحقیق و تقویت دستگاه گوارش: فالوده با وجود ریحان و تخم شربتی می تواند به بهبود عملکرد دستگاه گوارش و کنترل اسهال کمک کند.
تقویت سلامت پوست و دندان: محتوای نشاسته موجود در فالودا میتواند به تقویت دندانها و جلوگیری از یبوست و همچنین جوانتر و سالمتر به نظر رسیدن پوست کمک کند. می تواند فرآیند گوارش را بهبود بخشد.
فالوده شیرازی چه فرقی با یزدی دارد؟
فالوده شیرازی را عمدتاً با آبلیموی تازه یا شربت آلبالو سرو می کنند، در حالی که فالوده یزدی را معمولاً بعد از پخت با گلاب و سیاه دانه سرو می کنند.