آشپزی

راز خوشمزگی لواشک + ترفندهای ویژه در سال ۱۴۰۳

خرید فالوور از سایت اینبو

در این مطلب از سایت سرگرمی روز قصد داریم نکات و راز خوشمزگی لواشک را به شما بگوییم. پیشنهاد می کنیم در ادامه مطلب همراه ما باشید.

راز طعم لواشک

راز لواشک خوشمزه و خشک شدن سریع لواش سایت سرگرمی روزامیدواریم این مقاله مورد توجه شما قرار گیرد.

لواشک یکی از خاطرات جدا نشدنی اکثر ایرانیان به خصوص در دوران کودکی است. امروز هم به ندرت می توان فردی را پیدا کرد که با دیدن لواش یا شنیدن نام آن آب دهانش ترشح نشود. این غذا در هر زمان از سال به راحتی در بازار موجود است. لواش انواع مختلفی دارد. از لواش‌های پرورش یافته و بسته‌بندی شده برای مناسبت‌های خاص و پذیرایی‌های شیک گرفته تا لواش‌های سنتی هنوز به روش قدیمی روی نایلون‌های بزرگ آویزان شده از طناب فروخته می‌شود. البته یادی هم از سینی های بزرگ لواش خانگی که مادرانمان روی پشت بام گذاشتند و ما مدام آنها را می خوردیم!

امروزه می توانید به راحتی در منزل لواش تهیه کنید و از کیفیت و سلامت آن مطمئن باشید. به این ترتیب می توانید از میوه های بسیار رسیده، نرم یا بدشکل استفاده کنید و آنها را به یک خوراکی زیبا و دلپذیر تبدیل کنید که همه آن را دوست خواهند داشت. تعداد طرفداران شوینده های خانگی امروزه بسیار بیشتر شده است و حتی می توانید آنها را به عنوان یک منبع درآمد در نظر بگیرید! تقریباً از هر نوع میوه ای که فکرش را بکنید می توانید لواش را تهیه کنید و نوش جان کنید. در هر فصلی می توانید انواع اسموتی های میوه ای را تهیه کرده و نوش جان کنید.

آشنایی با تاریخچه لواش

زمان اختراع اولین روش تهیه لواش در تاریخ دقیقا مشخص نیست. اما استفاده از میوه خشک در اسناد تاریخی آمده است. از زمان های قدیم، مردم پس از جمع آوری دانه ها، انواع میوه ها را در زیر نور خورشید خشک می کردند تا در فصول سرد سال از آنها استفاده کنند. برای خشک شدن، میوه ها را به طور کامل یا با گوشت و پوست در گلدان های سنگی یا سفالی قرار می دهند و به صورت ورقه های نازک چرمی خشک می کنند.

حتی در جیره های نظامی نیز از نوارهای لواش استفاده می شود تا سربازان بتوانند از آن برای تقویت قوا و گرفتن انرژی استفاده کنند. در مناطق روستایی کشورهای شرقی مانند چین و ژاپن، مردم میوه های مختلف مانند خرمالو و سیب را همراه با شکر یا آب نبات خشک می کنند تا غذاهای تخمیری درست کنند.

مواد لازم برای تهیه لواش آلو

آلو زرد، قرمز یا جنگلی: یک کیلوگرم

نمک (اختیاری، به دلخواه

آب: دو لیوان

طرز تهیه لواش آلو

در مرحله اول طرز تهیه لواش توجه داشته باشید که هنگام خرید آلو، میوه هایی را انتخاب کنید که نزدیک به رسیده و له شده باشند. این کار نه تنها شما را از دور ریختن میوه های کدر نجات می دهد، بلکه قوام و طعم نهایی لواش شما را بهبود می بخشد. بسته به علاقه خود می توانید از یک نوع یا چند نوع آلو برای تهیه لواش استفاده کنید. آلو قرمز رنگ زیبایی به لواشک می دهد.

ابتدا میوه را خوب بشویید و چوب آلو را جدا کنید. سپس آنها را در یک قابلمه بزرگ بریزید و دو لیوان آب اضافه کنید. قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید تا آب بجوشد. وقتی آب به جوش آمد، حرارت را کم کنید. یک قاشق غذاخوری نمک روی آلوها بریزید و خوب مخلوط کنید. افزودن نمک به آبگوشت از ایجاد قارچ در لواشک جلوگیری می کند.

مراقب باشید درب قابلمه را نگذارید زیرا آب و کف آلو می تواند از لبه قابلمه سرریز شده و به اجاق گاز برود. آلوها را هر چند دقیقه یکبار هم بزنید، اما آب بیشتری اضافه نکنید. مخلوط باید بجوشد تا غلیظ شود. هر چه غلظت سس بیشتر باشد طعم و عطر نهایی لواش بهتر می شود.

بعد از یکی دو ساعت که آلوها سوپ شد، حرارت را کم کنید. در این مرحله از تهیه لواش، هسته آلوها به راحتی از گوشت آنها جدا می شود. قابلمه را کنار بگذارید تا خنک شود. در همین حین یک جفت دستکش، یک آبکش و یک لگن با حجم مناسب برای آبگوشت آماده کنید. اگر از آبکش فلزی استفاده می کنید بهتر است.

میوه های پخته شده را در آبکش بریزید و با دست فشار دهید و مخلوط کنید. گوشت میوه از پوست و هسته جدا شده و آب آن در یک لگن جمع آوری می شود. به هم زدن ادامه دهید تا آب و تفاله آلوها کاملا گرفته شود و فقط پوست و دانه ها در آبکش باقی بمانند. نیازی نیست به نان پیتا آبلیمو، آب انار یا هر ماده ترش دیگری اضافه کنید.

در مرحله سوم طرز تهیه لواش سینی یا ظرف بزرگ با حجم مناسب برای لواش انتخاب کنید. یک لایه نایلون تمیز روی سینی پخش کنید. سپس خمیر را داخل تابه بریزید. می توانید تابه را کمی تکان دهید تا سس به طور یکنواخت پخش شود.

هنگام انتخاب مکانی برای قرار دادن سینی، بهتر است در صورت امکان آن را در محلی قرار دهید که آفتاب مستقیم به آن بتابد. در صورت عدم دسترسی به نور خورشید سینی را در جای گرم قرار دهید تا آب به سرعت تبخیر شود و مایع خشک شود. در ضمن بهتر است روی ظرف را با پارچه توری نازکی بپوشانید تا گرد و غبار یا حشرات وارد سینک نشوند.

بسته به رطوبت محیط، حوله ها در 2 تا 6 روز خشک می شوند. هر روز تابلو را چک کنید و وضعیت را بررسی کنید. مراقب باشید دستمال‌ها خیلی خشک نشوند.

می توانید لواش خشک و آماده را با چاقو یا قیچی به صورت نوارهای نازک برش دهید. توصیه می کنیم فرآورده ها را در ظرف درب دار یا ظرف پلاستیکی نگهداری کنید.

طرز تهیه لواش سیب

به لطف اکثر میوه های گوشتی، می توانید لواش تهیه کنید.

برای تهیه نان پیتا می توانید از میوه های مختلف مانند سیب، انواع آلو، گیلاس، گلابی، زغال اخته، شاه توت و کیوی استفاده کنید. با توجه به مقدار و رقیق شدن مواد باید آن را بپزید تا به غلظت مناسب سس برسد.

طرز تهیه لواشک از انار

انار به عنوان یکی از میوه های بومی ایران، میوه ای بسیار پرطرفدار و با ارزش غذایی است. رب انار نیز از انار تهیه می شود و در بسیاری از غذاهای سنتی ایرانی استفاده می شود. برای تهیه لواش انار باید توجه داشته باشید که باید آب انار را گرفته و بجوشانید تا به صورت خمیر غلیظ درآید. سپس خمیر را روی سطحی مناسب پخش کنید و صبر کنید تا کاملا خشک شود.

پختن لواش را در فر یاد بگیریم

اگر فرصت استفاده از نور خورشید یا محیط گرم برای خشک کردن لباس‌ها را ندارید، می‌توانید از فر استفاده کنید. برای این کار فر را با کمترین دما گرم کنید و تابه را با لواش در فر قرار دهید. سپس به مدت یک ساعت آن را تماشا کنید و مرتب هم بزنید تا سطح و هسته لواش یکنواخت خشک شود. در هر صورت به خاطر داشته باشید که برای حفظ طعم و خواص مفید لواش، خشک کردن طبیعی به مدت طولانی توصیه می شود.

راز طعم لواشک

لواشک به تنهایی قابلیت ایجاد طعم خوب را دارد و نیازی به افزودن طعم ندارد. اما در صورت تمایل در مرحله پخت میوه می توانید مقداری شکر به مخلوط اضافه کنید تا طعم آن کاملاً خوش طعم شود.

کیوی بسیار ترش است و به همین دلیل به زمان خشک شدن بیشتری نیاز دارد. برای بهتر شدن کیفیت لواش بهتر است مقداری سس آلو به کیوی اضافه کنید.

اگر سینی بزرگ ندارید، می توانید یک سفره را روی یک سطح صاف پهن کنید و روی آن را با پلاستیک بپوشانید. سپس مواد شوینده را روی نایلون بریزید. دقت کنید که سفره مزاحم عبور و مرور نشود و چیزی داخل آن نیفتد تا لواش کاملا خشک شود. همچنین می توانید یک توری روی تخت قرار دهید.

در آپارتمان می توانید از پنکه برای خشک کردن لباس ها استفاده کنید.

هنگام ریختن سس دقت کنید که نه خیلی غلیظ باشد و نه خیلی رقیق. بتونه ضخیم ممکن است مدت بیشتری طول بکشد تا خشک شود و بتونه ای که خیلی نازک است پس از خشک شدن مانند پلاستیک عمل می کند.

لواش خاصیت اسیدی دارد. پس از مصرف بهتر است مقداری آب بنوشید تا باقیمانده دندان ها شسته شود. ترکیبات اسیدی باقی مانده در دهان می تواند مینای دندان را ضعیف کرده و خطر پوسیدگی دندان را افزایش دهد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا