راز خوشمزگی مربای خیار + ترفندهای ویژه در سال ۱۴۰۳
در این مطلب از سایت سرگرمی روز قصد داریم نکات و راز خوشمزگی مربای خیار را به شما بگوییم. پیشنهاد می کنیم در ادامه مطلب همراه ما باشید.
راز مربای خیار خوشمزه
راز طعم مربای خیار و هنر درست کردن مربای خانگی خوشمزه سایت سرگرمی روزامیدواریم این مقاله برای شما عزیزان جالب باشد.
احتمالاً هرگز با مفهوم مربای خیار برخورد نکرده اید یا دستور پخت آن را ندیده اید. بسیاری از ما فکر می کنیم که خیار به دلیل نداشتن طعم خاص و نه اسیدی و نه شیرین، گزینه ای برای تهیه مربا نیست. اما نکته قابل توجه این است که خیار نیز مانند سایر موارد در آشپزی می تواند برای تهیه شیرینی استفاده شود، زیرا در دسته غذاهای شور و ترشی جایگاه جداگانه ای دارد.
خیار به عنوان یک میوه خنک تابستانی، مزاج خنک دارد و توانایی خنک کنندگی و کاهش حرارت بدن را دارد و آن را به گزینه ای عالی برای فصول گرم سال تبدیل می کند. با پیشرفتهای اخیر در کشاورزی و استفاده از گلخانهها، خیار در زمستان نیز در دسترس است، اما بیشتر برای مصرف تابستانی شناخته میشود و از دیرباز بخشی از فرهنگ غذایی ما برای خنک کردن و تسکین گرمای داخلی بدن بوده است.
مواد لازم برای تهیه مربای خیار
4 لیوان آب
یک کیلو شکر
یک کیلوگرم خیار چوبی
گلاب 4 قاشق غذاخوری
هل 6 عدد
3 قاشق غذاخوری آهک بهداشتی
یک قاشق غذاخوری آب لیمو
طرز تهیه مربای خیار
تهیه مربای خیار به مواد ساده ای از جمله اسانس لیمو و لیمو نیاز دارد. از آهک برای نرم و پخته شدن خیار استفاده می شود. البته می توانید این مربا را به صورت مایع تهیه کنید که در این صورت دیگر نیازی به استفاده از آبلیمو نخواهید داشت. آهک مورد نیاز این دستور، آهک بهداشتی است که می توانید آن را از فروشگاه های شیرینی فروشی تهیه کنید و با آهک مورد استفاده در ساختمان سازی متفاوت است.
قبل از شروع به تهیه مربای خیار، لازم است خیارها را کاملا بشویید و سپس با یک پارچه نرم خشک کنید.
سپس پوست خیارها را جدا کرده و به صورت نوارهای نازک و بلند برش دهید. این نوارها باید به دور یکدیگر پیچیده شوند تا به شکل گل رز درآیند. برای اینکه این گل های خیار فرم داشته باشند و باز نشوند، می توانید از خلال دندان استفاده کنید.
در مرحله بعد آهک بهداشتی را در 2 لیتر آب حل کرده و به مدت 20 دقیقه بگذارید تا سنگ آهک کاملا ته نشین شود.
پس از ته نشین شدن سنگ آهک، آب زلالی که روی سنگ آهک است را بدون مخلوط شدن با آهک رقیق شده جدا کرده و سپس آهک را دور بریزید.
گل های خیار را به مدت 12 ساعت در آب آهک تمیز قرار دهید تا سفت شوند. سپس گل ها را از آب آهک خارج کرده و چند بار آب آن را عوض کنید تا مطمئن شوید که کاملا شسته شده و آثار آهک از بین رفته است.
پس از شستن و تعویض آب روی شکوفه های خیار، بین هر شستن 20 دقیقه فاصله بگذارید و دوباره به آن ها آبیاری کنید تا مطمئن شوید که آب آهک به طور کامل خارج شده است.
این شستشو را باید 3 تا 4 بار تکرار کنید سپس شکر و 4 پیمانه آب را در ظرفی جداگانه بریزید و روی حرارت قرار دهید تا آب به جوش آید و شکر کاملا در آن حل شود.
بعد از جوش آمدن شربت و حل شدن شکر، شکوفه های خیار را داخل شربت بریزید و بگذارید یک ساعت در مخلوط آب و شکر خیس بخورد تا شفاف شود.
دقت کنید که شربت به خوبی بین لایه های خیار نفوذ کند تا رنگ آنها شفاف و شیشه ای شود. اگر این مرحله به درستی انجام شود، گل های خیار به زیبایی در شربت شفاف می شوند.
وقتی حباب های کوچکی روی شربت ظاهر می شود، نشانه آماده بودن مربای شماست. بعد از 30 دقیقه از پخت، گلاب و در ده دقیقه آخر آبلیمو را اضافه کنید و با مربای خیار خوب مخلوط کنید.
بعد از پخت مربای خیار، آن را در آشپزخانه قرار دهید تا خنک شود. در نهایت خلال دندان ها را با احتیاط از خیار جدا کنید و مربا را در ظرف شیشه ای درب دار قرار دهید و در یخچال نگهداری کنید. اگر نیاز به نگهداری طولانی تری دارید، می توانید آن را در فریزر قرار دهید تا به مدت 6 ماه یا بیشتر سالم بماند.
مواد لازم مربای خیار چنبر
خیار چمبر 1 کیلوگرم
شکر 2 کیلوگرم
5 فنجان آبلیمو
هل رنده شده 1 قاشق چایخوری
کمی رنگ سبز رنگ خوراکی
1/2 فنجان آب لیمو
طرز تهیه مربای خیار چنبر
ابتدا خیارهای چنبر را با دقت می شوییم و پوست می گیریم و دانه های مرکزی را جدا می کنیم و به شکل دلخواه برش می دهیم.
پس از آماده شدن خیارها را به مدت 5 ساعت در آب آهک خیس کنید.
خیارها را پس از خیساندن در آب آهک به آب سرد منتقل کرده و به مدت 5 ساعت می گذاریم تا بماند و در این مدت چند بار آب آن را عوض کرده و سپس در آبکش می گذاریم.
در مرحله بعد خیارها را به آب در حال جوش اضافه کنید و اجازه دهید ده دقیقه بجوشد سپس خیارها را ده دقیقه دیگر در آب سرد قرار داده و دوباره آبکش کنید.
در قابلمه ای سه پیمانه آب و شکر را اضافه کنید و صبر کنید تا شربت غلیظ شود سپس خیارها را به مدت 20 دقیقه داخل شربت بپزید.
در آخر هل، گلاب، رنگ سبز خوراکی و آبلیمو را اضافه کرده و حرارت را خاموش کنید.