آشپزی

راز خوشمزگی کباب چنجه + ترفندهای ویژه در سال ۱۴۰۳

خرید فالوور از سایت اینبو

در این مطلب از سایت سرگرمی روز قصد داریم نکات و راز خوشمزگی کباب چنجه را به شما بگوییم. پیشنهاد می کنیم در ادامه مطلب همراه ما باشید.

راز طعم کباب چنجه

راز طعم کباب چنجه نکاتی برای پخت چنجه کباب و راز تردی چانچه سایت سرگرمی روزامیدواریم این مقاله مورد توجه شما قرار گیرد.

چنجه یکی از معروف ترین غذاهای گوشتی است که ریشه آن به منطقه غرب آسیا به ویژه ایران برمی گردد. با گذشت زمان، این غذا در آسیای صغیر معروف شد و اکنون در سراسر جهان محبوب است.

از زمان های قدیم برای تهیه چنجه از گوشت بره استفاده می شده است. مواد لازم برای این نوع کباب شامل گوشت بره (معمولا از گوشت بره یا گوساله)، روغن زیتون، آبلیمو، نمک و فلفل است. گوشت با مواد دیگر ترکیب می شود و معمولاً یک شب در یخچال قرار می گیرد تا روند نرم شدن آن تسریع شود. چنجه معمولا با برنج، گوجه فرنگی کبابی و پیاز خام سرو می شود. ممکن است تلفظ کلمه چنجه در گویش های مختلف متفاوت باشد. مثلاً در زبان آذربایجانی به آن «چنجه» می گویند و در برخی شهرهای ایران که تأثیر زبان آذربایجانی دارند، می توان آن را «چنجه» تلفظ کرد. در کردی جنوبی به آن «کباب قنجه» می گویند و در جنوب کشور اغلب از تلفظ «کنجه» استفاده می شود.

مواد لازم برای تهیه کباب چنجه

فیله بره —————> 600 گرم

دم گوسفند —————> 200 گرم

لیمو ترش —————> 1 عدد

پیاز —————> 2 عدد متوسط

روغن زیتون —————> 4 قاشق غذاخوری

ماست انتزاعی —————> 2 قاشق غذاخوری

نمک و فلفل —————> به اندازه کافی

آموزش آشپزی چنجه کباب

ابتدا یک فیله بره را خوب می شوییم و پس از تکه تکه کردن (حدود نصف مرغ کبابی) در ظرف مناسبی می چینیم. سعی کنید تکه های گوشت را به یک اندازه نگه دارید تا کباب چنجه یکدست بپزد.

سپس روغن زیتون را به گوشت اضافه کنید و خوب هم بزنید تا تمام قسمت های گوشت با روغن زیتون آغشته شود. سپس ماست تغلیظ شده را به کاسه اضافه کنید و یک عدد لیمو را از وسط نصف کنید و آب آن را در ظرف جمع کنید.

سپس آبلیمو را به همراه مقداری نمک و فلفل به کاسه با گوشت اضافه کنید. در آخر پیاز را حلقه حلقه بریزید و به کاسه اضافه کنید و همه مواد را با دست خوب مخلوط کنید.

حالا روی کاسه را سلفون بپوشانید و یک شب در یخچال قرار دهید تا گوشت طعم دار شود. یکی از مهم ترین دلایل طعم کباب چنجه این است که گوشت را به مدت کافی در چاشنی قرار دهید.

پس از آماده شدن کباب چنجه آن را از سیخ خارج کرده و در بشقاب یا سینی به صورت مرتب و زیبا سرو کنید. برای سرو کباب می توانید از نان تازه یا لواش استفاده کنید که هنگام سرو گرم می شود.

می توانید کباب چنجه را با برنج زعفرانی نیز همراه کنید. برای این کار برنج را با آب داغ بشویید و سپس در ظرفی بریزید و با کمی نمک و زعفران دم کنید. برای سرو برنج آن را به شکل هلالی در بشقاب یا سینی قرار دهید و روی آن کباب چنجه را بگذارید.

همچنین می توانید گیاهان تازه مانند ریحان، نعناع، ​​پیازچه، گشنیز و لیموترش را اضافه کنید. برای این کار سبزی ها را بشویید و برش دهید و در ظرفی جداگانه قرار دهید. سپس لیمو را به دو نیم تقسیم کرده و با هم مخلوط کرده و نمک و فلفل را اضافه کنید.

حالا چنجه کباب را با سبزیجات ترکیب کرده و با سس کره بریزید و با لیمو ترش سرو کنید. با افزودن سبزی و لیمو ترش، کباب چنجه بسیار لذیذتر و تندتر می شود و این طرز سرو به روش سنتی در کشورهای خاورمیانه مرسوم است.

چاشنی چنجه کباب چیست؟  طرز تهیه چنجه کباب؟

قبل از پخت چنجا کباب چه کنیم؟

برای تهیه چنجه کباب با طعم خاص و لذیذ از مواد مناسب استفاده کنید. بهتر است گوشت را به دو قسمت تقسیم کنید و نصف آن را با زعفران و ادویه و پیاز و نصف دیگر را با آبلیمو و ادویه و پیاز و روغن زیتون بپزید.

دلایلی برای استفاده از زعفران در کباب چنجه وجود دارد. زیرا این ماده با پیاز مخلوط شده و مدتی روی گوشت قرار می گیرد. این کار به حفظ رنگ گوشت کمک می کند و در عین حال افزودن طعم اصیل زعفران به کباب چنجه به طعم آن کمک می کند.

در صورت استفاده از شوید می توانید روغن زیتون را حذف کنید. اما اگر از گوشت معمولی استفاده می کنید، افزودن روغن زیتون به کباب طعم خاصی می دهد و چربی لازم را برای آن تامین می کند.

در آخر برای سرو کباب چنجه می توانید آن را با نان تازه یا برنج زعفرانی همراه کنید تا طعم لذیذ و خاص این غذا جلوه خوبی داشته باشد.

راز طعم کباب چنجه

برای کاهش زمان پخت کباب ها بهتر است مدت زمان بیشتری در یخچال نگهداری شود و در هنگام پخت به همان میزان از زغال استفاده شود تا حرارت در کل کباب یکنواخت باشد.

گرچه می توان از گوشت گوسفند برای درست کردن کباب چنجه استفاده کرد، اما استفاده از گوشت گاو لطیف تر است.

برای خوش طعم شدن کباب چنجه می توانید هنگام تهیه سس مقداری زعفران حل شده و سایر ادویه ها و سبزیجات معطر دلخواه خود اضافه کنید.

همچنین می توانید مخلوط کره آب شده و زعفران را روی دو طرف گوشت بمالید تا طعم بهتری به کباب بدهد.

برای پخت چنجه کباب بهتر است از آتش زغال استفاده کنید زیرا پختن کباب در فر باعث سفت شدن گوشت می شود.

اگر به زمان بیشتری در سس نیاز دارید، به جای پیاز رنده شده از پیاز خرد شده استفاده کنید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا