آشپزی

راز خوشمزگی کوفته نخودچی + ترفندهای ویژه در سال ۱۴۰۳

خرید فالوور از سایت اینبو

در این مطلب از سایت سرگرمی روز قصد داریم نکات و راز خوشمزگی کوفته نخودچی را به شما بگوییم. پیشنهاد می کنیم در ادامه مطلب همراه ما باشید.

راز طعم پیراشکی با نخود فرنگی

راز طعم کوفته نخودچی و هنر تهیه کوفته نخودی خوشمزه و خانگی سایت سرگرمی روزامیدواریم این مقاله برای شما عزیزان جالب باشد.

ایران، کشوری با گستره جغرافیایی وسیع و اقوام مختلف، دارای تنوع قابل توجهی در فرهنگ ها و سنت های مختلف است. این تفاوت های فرهنگی باعث پیدایش انواع مختلف غذا در این کشور شده است. برخلاف فست فودها که اغلب ناسالم هستند، غذاهای سنتی ایرانی سالم، سرشار از مواد مغذی و خوشمزه هستند. نمونه بارز این نوع غذا، کوفته نخود است که در بین ایرانیان بسیار محبوب و لذیذ شناخته شده و جایگزینی سالم و مطمئن برای فست فودها به شمار می رود. کوفته ناخودچی که به نام ماده اصلی آن نامگذاری شده است از آرد نخودچی و گوشت قرمز تهیه می شود. وجود در ترکیب آرد نخودچی که منبع غنی فیبر و پروتئین است، کوفته نخود را به غذایی مقوی و انرژی زا تبدیل می کند.

مواد لازم برای تهیه پیراشکی با نخود

آرد نخودچی: 300 گرم

گوشت چرخ کرده: 600 گرم

پیاز: 3 عدد

رب گوجه فرنگی: 3 قاشق غذاخوری

آب لیمو: 4 قاشق غذاخوری

روغن مایع: به میزان لازم

شکر: 3 قاشق غذاخوری

نمک و فلفل: به میزان لازم

زعفران آب پز: به مقدار لازم

طرز تهیه کوفته نخود

برای شروع درست کردن کوفته نخود، ابتدا زعفران را بجوشانید. این کار را با مخلوط کردن مقدار دلخواه زعفران با کمی آب جوش در یک فنجان و قرار دادن ظرفی روی آن انجام دهید تا خوب دم بکشند.

بعد از دم کشیدن زعفران آن را در یک لیوان آب با مقداری فلفل سیاه حل کنید.

سپس گوشت چرخ کرده را در یک کاسه بزرگ بریزید و مخلوط زعفران و فلفل هندی را به آن اضافه کنید و خوب مخلوط کنید.

در مرحله بعد آرد نخودچی را کم کم به مخلوط گوشت اضافه کنید و مخلوط کنید.

سپس سه فنجان آب به مخلوط آرد نخودچی و گوشت اضافه کنید و به آرامی مخلوط کنید. آب باید طوری باشد که کوفته ها نرم و چسبنده نباشند.

بعد از اضافه کردن آب، کوفته ها را چند دقیقه با دست ورز دهید.

حالا نوبت تهیه کوفته هاست. در تابه ای روی حرارت ملایم مقداری روغن بریزید و صبر کنید تا داغ شود.

برای شکل دادن به کوفته ها، مقداری از مخلوط را در کف دست بریزید و به صورت دایره ای گرد کنید. اندازه هر کوفته باید به اندازه یک گردو باشد.

بعد از فرم دادن، کوفته ها را داخل تابه بریزید و کمی تفت دهید تا شکل خود را حفظ کرده و زود از هم نریزند.

سپس پیاز را پوست گرفته و بشویید و ریز خرد کنید.

در تابه ای مقداری روغن بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید. بعد از داغ شدن روغن پیاز خرد شده را اضافه کنید و تفت دهید.

بعد از سرخ شدن پیازها، چهار تا پنج پیمانه آب به قابلمه اضافه کنید و صبر کنید تا آب بجوشد.

وقتی آب به جوش آمد حرارت را کم کنید و کوفته ها را به آرامی به قابلمه اضافه کنید تا گوشت کاملا پخته شود.

کوفته نخود معمولا با طعم ترش و شیرین تهیه می شود. بنابراین در حین پخت کمی از آن را بچشید و در صورت لزوم مخلوط شکر و آبلیمو را اضافه کنید.

در پایان پخت، کمی نمک و دو قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی را به قابلمه اضافه کنید و به آرامی هم بزنید تا با پاستا آغشته شوند.

بعد از اینکه مقداری از آب آن تبخیر شد و کوفته ها پخته شد، آن ها را در بشقاب زیبایی گذاشته و با سبزی و گردوی آسیاب شده تزئین کرده و با نان یا برنج سرو می کنند.

راز طعم پیراشکی با نخود فرنگی

معمولاً از آب لیمو برای طعم دادن به کوفته نخود استفاده می شود، اما در صورت تمایل می توانید از سرکه انگور به عنوان جایگزین استفاده کنید.

استفاده از شکر در این غذا کاملا به سلیقه شخصی شما بستگی دارد. اگر طعم ترش را ترجیح می دهید، شکر را حذف کنید، اگر طعم شیرین تر را ترجیح می دهید، شکر بیشتری اضافه کنید.

مقدار خاصی از آب برای اضافه کردن به مخلوط کوفته نخود وجود ندارد، زیرا آرد نخودچی با توجه به نوع خود مقادیر مختلفی آب را جذب می کند. بنابراین توصیه می شود آب را به تدریج اضافه کنید تا به مقدار صحیح برسد.

اندازه کوفته ها نیز بسیار مهم است. اگر کوفته‌ها بزرگ‌تر از گردو باشند، نه تنها پختن آنها بیشتر طول می‌کشد، بلکه هسته‌های آن نیز خام باقی می‌مانند. بنابراین اندازه کوفته ها را در نظر بگیرید.

یکی از دلایل سرخ کردن کوفته ها قبل از پختن این است که از ریزش آنها جلوگیری کنیم. توصیه می شود کناره های کوفته کاملا سرخ شود تا به راحتی جدا نشوند.

بهتر است برای کوفته ها از گوشت چرخ کرده بدون چربی استفاده شود تا از هم نپاشد. همچنین اگر مصرف گوشت قرمز برای شما مناسب نیست، می توانید از مرغ چرخ کرده استفاده کنید.

در گذشته کوفته نخود به نام آک بالا نیز شناخته می شد.

دستور تهیه کوفته نخودی ذکر شده برای چهار نفر مناسب است. اگر تعداد افراد تغییر کرد، نسبت مواد را بر اساس آن تنظیم کنید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا