زنگ خطر همه گیری آبله میمونی به صدا در آمد!
دکتر فرشید رضایی تایلند را دومین کشوری است که در خارج از قاره آفریقا مورد تایید شده آبله میمون 1b را گزارش می کند و گفت: حدود یک هفته است که سازمان بهداشت جهانی هشداری درباره ویروس جهش یافته آبله میمون، مرکز بیماری تایلندی اعلام کرده است. کنترل اولین مورد تایید شده آبله میمون را گزارش کرد که با شیوع جدیدی در آفریقا مرتبط است.
ثبت دومین عفونت تایید شده در خارج از قاره آفریقا
به گزارش سرگرمی روز، وی گفت: بر اساس اعلام مقامات تایلندی، فرد مبتلا به آبله میمون مردی 66 ساله است که پس از بازگشت از سفر و ورود به فرودگاه بانکوک به دلیل علائم بیماری به بیمارستان منتقل شد. تحقیقات نشان می دهد که 43 نفر در تماس نزدیک با بیمار بودند. اگرچه این افراد هیچ علامتی از بیماری ندارند، اما باید به مدت 21 روز تحت نظر باشند تا مشخص شود که آیا به این بیماری مبتلا هستند یا خیر.
مدیر دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت توضیح داد که سوئد اولین کشوری بود که یک مورد آبله میمون 1b را در خارج از قاره آفریقا گزارش کرد. شیوع آبله میمون های تازه جهش یافته در جمهوری دموکراتیک کنگو زمستان گذشته آغاز شد. پس از شیوع آبله میمون در کنگو، این بیماری به کشورهای همسایه کنگو سرایت کرد.
افزایش شدت سویه جدید آبله میمون نسبت به سویه قبلی
وی درباره Mpox نوع 1 توضیح داد: اپیدمی جدید آبله میمون در ماه های اخیر ناشی از ویروس Mpox نوع 1 است که نسبت به اپیدمی ویروس آبله میمون در 2 سال اخیر کمی مسری تر و شدیدتر است.
رضایی در خصوص میزان مرگ و میر آبله میمون جهش یافته گفت: ویروس نوع 2 کمتر از 1 درصد مرگ و میر دارد اما نوع 1b تاکنون باعث مرگ حدود 4 درصد از بیماران شده است.
وی با بیان اینکه در دو سال گذشته 15 کشور آفریقایی به آبله میمون نوع 2 مبتلا شده اند، گفت: 40 هزار و 874 نفر به آبله میمون مبتلا شدند که از این تعداد یک هزار و 512 نفر جان خود را از دست دادند.
مدیر دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت ادامه داد: آبله میمون جدید که از نوع 1 (1b) است، پس از اوج گیری در سال گذشته باعث شیوع جدیدی شده است. از زمستان سال گذشته تاکنون بیش از 17 هزار نفر در کمتر از 8 ماه به این بیماری مبتلا شده اند.
وی با اشاره به میزان مرگ و میر ناشی از آبله میمون نوع 1 تصریح کرد: بررسی ها نشان می دهد که 517 نفر از 13 کشور در سراسر جهان به دلیل ابتلا به آبله میمون نوع یک جان خود را از دست داده اند. تعداد عفونت ها و افزایش 20 درصدی مرگ و میر نسبت به شیوع قبلی.
کنگو، بالاترین میزان بیماری
رضایی با اشاره به وضعیت آبله میمون در جمهوری دموکراتیک کنگو تصریح کرد: 97 درصد مبتلایان و کشته شدگان این بیماری همه گیر امسال اهل کنگو هستند.
وی با بیان اینکه شیوع این بیماری در خارج از قاره آفریقا، احتمال تداوم اپیدمی در کشورهای دیگر را نشان می دهد، خاطرنشان کرد: به محض اینکه بیمار مبتلا شود، اعضای خانواده یا سایر افرادی که در تماس نزدیک با بیمار هستند و با بیمار صحبت می کنند، فرصت ابتلا پیدا می کنند. با بیماری
مدیر دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت گفت: راه های انتقال این بیماری تماس نزدیک یعنی. مکالمه بیش از 4 ساعت از فاصله نزدیک، تماس پوستی و آمیزش جنسی. نظارت بر افرادی که مدتی با بیمار در تماس نزدیک بوده اند ضروری است.
تغییر جامعه بیماران آبله میمون
وی با اشاره به تغییر جامعه مبتلایان به این بیماری، بروز آبله میمون در بین زنان را افزایش نگرانی ها دانست و تصریح کرد: بروز زنان نگرانی را در آفریقا افزایش داده است. زیرا احتمال انتقال بیماری از مادر به جنین و بروز عوارض جسمی و روحی در جنین و نوزاد وجود دارد.
کودکان 60 درصد بیماران را تشکیل می دهند
مدیر دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت، کودکان را حدود 60 درصد مبتلایان به آبله میمونها را تشکیل میدهند و گفت: خطر افزایش بار بیماری و مرگ و میر در بین کودکان نسبت به بزرگسالان وجود دارد. کودکان مبتلا به آبله میمون نشان می دهند که تماس نزدیک در خانه به طور جدی کودکان را به خطر می اندازد.
رضایی با اشاره به اپیدمی آبله میمون در قاره آفریقا گفت: جابجایی گسترده جمعیت در مرزهای کشور، پایین بودن سطح سواد سلامت در بین مردم، اطلاعات ضعیف، نبود واکسن آبله میمون، ناآگاهی مردم از راه های انتقال و شیوع بیماری علت وضعیت نگران کننده در این قاره است
وی گفت: کارگران خارجی که در کشورهای آفریقایی کار می کنند در خطر ابتلا به آبله میمون هستند.