سیب زمینی جوانه زده قابل مصرف است؟
بسیاری از ما شنیده ایم که نباید سیب زمینی جوانه زده بخوریم، اما چرا؟
به گزارش ایسکانیوز، جوانه زدن سیب زمینی کمی ناخوشایند به نظر می رسد که ممکن است شما را در استفاده از آن بر سر دوراهی قرار دهد اما گاهی ممکن است این سیب زمینی ها را مصرف کرده باشید.
ایمنی مواد غذایی
خوردن سیب زمینی حتی بعد از جوانه زدن و قبل از چروک شدن مشکلی نخواهد داشت. بسیاری از مواد مغذی حتی پس از جوانه زدن در سیب زمینی باقی می ماند، کافی است قبل از استفاده از سیب زمینی جدا شده و سپس مصرف شود. وقتی سیب زمینی جوانه زد، نشاسته موجود در آن به شکر تبدیل می شود. در ابتدای این فرآیند لکه های نرمی را در اطراف پوست سیب زمینی مشاهده خواهید کرد که قبل از استفاده باید آن ها را از بین ببرید.
سیب زمینی جوانه زده
چه زمانی از خوردن سیب زمینی جوانه زده خودداری کنیم؟
با پیشرفت فرآیند جوانه زدن، سیب زمینی منقبض و منقبض می شود زیرا نشاسته موجود در آن به قند تبدیل می شود و جوانه ها فرصت رشد بیشتری پیدا می کنند. اگر سیب زمینی را در این حالت دیدید از خوردن آن خودداری کنید زیرا طعم خوبی نخواهد داشت. از این قسمت های سبز می توان سیب زمینی جدیدی را برای کاشت و پرورش کشت.
سموم موجود در سیب زمینی:
نور و گرما ماده ای به نام سولانین تولید می کند که باعث رشد جوانه ها روی پوست سیب زمینی می شود و هر دوی این سموم برای انسان سمی هستند و باعث سردرد، استفراغ و سایر علائم گوارشی می شوند.
در نتیجه سولانین به همراه کلروفیل موجود در پوست سیب زمینی سبز می شود، پس قبل از استفاده این پوست سبز رنگ را جدا کنید اما همچنان مزه آن تلخ خواهد بود.
چگونه از جوانه زدن سیب زمینی جلوگیری کنیم؟
برای نگهداری طولانی مدت سیب زمینی بهتر است در جای خشک و خنک و دور از نور مستقیم خورشید و دور از پیاز نگهداری شود زیرا پیاز رشد جوانه ها را در سیب زمینی تسریع می کند.
پرورش دهندگان سیب زمینی معمولا از روش های مختلف کاشت برای جلوگیری از جوانه زدن آنها استفاده می کنند. بنابراین چه خودتان سیب زمینی بکارید و چه آن را به صورت عمده بخرید، باید نکات و ترفندهایی را برای ماندگاری بیشتر آنها یاد بگیرید:
نوع سیب زمینی خریداری شده و کاشته شده را بشناسید زیرا دانستن نوع آن به شما در نگهداری طولانی مدت کمک می کند.
به عنوان یک قاعده کلی، سیب زمینی های خشک یا دیر برداشت سالم تر باقی می مانند. اگر سیب زمینی در خانه دارید، بهتر است قبل از مصرف آن را بیرون ببرید تا تازه و خشک شود.
همیشه سیب زمینی سالم بخرید، زیرا سیب زمینی آسیب دیده برای نگهداری طولانی مدت کیفیت خوبی نخواهد داشت و به زودی جوانه می زند.