طرز استفاده از برگ شلغم
طرز استفاده از برگ شلغم
طرز استفاده از برگ شلغم ؛ بهترین روش استفاده از برگ شلغم همگی در سرگرمی روز و خواب.امیدواریم این مطلب که حاصل تلاش تیم خواص مواد غذایی سایت است مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.
همانطور که می دانید قرآن کریم از بهشت با نام جنت نام برده است و معنی جنت باغی است که درختان میوه فراوان دارد.همچنین در این کتاب آسمانی از میوه های زیادی نام برده شده است.
امروزه با پیشرفت جوامع بشری بیماری ها هم پیشرفت زیادی کرده اند و یکی از راه های نجات انسان از بیماری های مختلف شناخت کامل طبیعت و آشنایی با خواص گیاهان و میوه ها است.
از مهمترین میوه هایی که در قرآن از آنها نام برده شده است می توانیم به انجیر و زیتون اشاره کنیم که به تازگی یک گروه تحقیقات ژاپنی پی به خواص فوق العاده مصرف یک عدد انجیر و هفت عدد زیتون شده است.
پس از اینکه یکی از قرآن پژوهان مصری اعلام کرد که خداوند در قرآن به انجیر و زیتون قسم خورده است و نام انجیر یک بار و نام زیتون هفت بار در قرآن آمده است ، رییس این گروه مسلمان شد.
طرز استفاده از برگ شلغم
برگهای شلغم را در یخچال نگه دارید تا تازگی خود را حفظ کنند.
برگ های شلغم را با پاستا سرو کنید.
برگ های شلغم در سالاد های خام یا در ساندویچ یا سمبوسه به صورت پخته، تفت داده شده، سرخ شده یا در صورتی که به سوپ افزوده شود، طعم دلپذیری دارند.
سیر تازه را در روغن زیتونِ کاملا تازه سرخ کنید تا سیرها کاملا نرم شوند، سپس برگ های شلغم را به آن اضافه کنید و سرخ کردن مواد را ادامه دهید تا ترد شوند.
از سرخ کردن مواد در چربی حیوانی اجتناب کنید و مطمئن شوید که سبزیجات شما بیش از حد پخته نشوند زیرا این امر موجب می شود طعم تلخ سولفور قوی تر و بیشتر احساس شود. لوبیا چشم بلبلی و برنج قهوه ای را به آن بیافزائید تا طعم مطلوب تری به این غذا بدهد.
یک مشت برگ شلغم تازه به املت یا تخم مرغ خود بیافزائید.
یک مشت برگ شلغم را درون آبمیوه گیری ریخته و با آب میوه تازه یا اسموتی خود مخلوط کنید.
برگ های شلغم را در مقدار کمی روغن زیتون سرخ نمائید و با کمی پودر فلفل تازه و پنیر پارمزان رنده شده طعم دار کنید.
کنار غذای اصلی یا روی سیب زمینی پخته خود گذاشته و میل کنید.
آشنایی با دیگر خواص برگ شلغم در طب سنتی
برای اینکه شما سروران گرامی با دیگر خواص برگ شلغم آشنا شوید این بخش را برای شما تهیه نموده ایم.
آشنایی با برگ شلغم
شلغم یکی از انواع سبزیجات ریشه دار است که به رنگ های سفید، سبز و بنفش یافت می شود. شلغم به طور معمول در مناطق معتدل سراسر جهان رشد می کند، شلغم غنی از کلسیم، فسفر، پتاسیم، سدیم و منیزیم و ویتامین های C، فولات و نیاسین می باشد.
برگ های شلغم بخشی از خانواده سبزیجات cruciferous محسوب میشوند که علاوه بر شلغم این خانواده شامل کیل، کلم بروکلی، کلم بروکسل، کلم برگ و rutabaga میباشد. این مخزن سرشار از مواد مغذی با کالری محدودی که دارد باید در لیست خرید هفتگی شما قرار گیرد.
برگ شلغم بر حسب شاخص تراکم مواد مغذی بالاترین رتبه را به خود اختصاص میدهند، که این شاخص میزان ویتامین، مواد معدنی و مواد مغذی گیاهی را برحسب میزان کالری محاسبه مینماید. برگهای شلغم، خردل و کلم برگ و همچنین کلم پیچ و برگ چغندر سویسی از ۱۰۰۰ امتیاز بالاترین نمره ممکن را کسب نمودهاند.
وظیفه عمده مرکز علمی طب تغذیه درمانی، گردآوری بخشی از مجموعه مقالات در ارتباط با فواید مواد غذایی محبوب در حفظ سلامت میباشد. به عنوان مثال به تجزیه و تحلیل مواد مغذی برگهای شلغم پرداخته و نگاهی موشکافانه معطوف به فواید آن در حفظ سلامت، گنجاندن هرچه بیشتر برگهای شلغم در برنامه غذایی و خطرات احتمالی مصرف برگهای آن دارد.
برگ شلغم در بارداری
بر اساس اعلان دانشگاه پزشکی هاروارد برای زنانی که در سن باروری قرار دارند، مصرف آهن فراوان با منشا گیاهی از قبیل اسفناج، باقالی، کدو تنبل و لوبیا سبز موجب تقویت باروری میگردد.
جذب اسید فولیک کافی برای زنان باردار جهت محافظت از نوزاد در برابر نقص لوله عصبی حیاتیست. مصرف روزانه یک فنجان برگ شلغم، حدودا ۴۲٪ فولیک اسید و ۶٪ از آهن مورد نیاز بدن را تامین میکند.
ویتامین برگ شلغم
یک فنجان برگ شلغم پخته حاوی ۲۹ کالری، ۲ گرم پروتئین، ۰ گرم چربی، ۶ گرم کربوهیدرات، ۵ گرم فیبر و ۱ گرم قند میباشد، تامین کننده ۶۶۰٪ از ویتامین K لازم در روز، ۲۲۰٪ از ویتامین آ ، ۶۶٪ ویتامین سی ، ۴۲٪ فولیت، ۲۰٪ کلسیم ضروری، ۱۴٪ ویتامین E و ۶٪ آهن میباشد.
اش برگ شلغم
آش شلمین یکی از معروفترین و خاص ترین غذاهای کردستان است، شَلَم، چغندر، نخود و لوبیا، گردو ، پیاز، ادویه و ریحان خشک مواد اولیه این غذای خوشمزه است.
شَلَم در زبان کردی همان شلغم است، چیزی شبیه ترخینه اما با ترکیبی جالب،
گندم آسیاب کرده را می پزند و شلغم و برگ شلغم را خرد می کنند و در ظرف های بزرگ یک لایه گندم پخته و یک لایه شلغم و برگ شلغم خرد شده می ریزند تا ظرف پر بشه و میگذارند بمونه و هر چند روز یک بار هم می زنند تا جا بیفته و ترش مزه میشه، بعد در اندازه های کف دست روی پارچه یا سبد پهن می کنند تا خشک بشه و در طول سال در غذاها از آن استفاده می کنند.
خواص برگ شلغم برای پوست و مو
هنگامی که به روشهای حفظ پوست و مویی سالم فکر میکنید، خوردن برگهای شلغم به ذهنتان هم خطور نمیکند، اما باید خطور کند! برگهای شلغم برای پوست شما فوقالعاده هستند زیرا سرشار از ویتامینA، ماده مغذی مورد نیاز برای تامین چربی پوست که موها را مرطوب نگه میدارد، میباشد. همچنین ویتامین A برای رشد نسوج بدن از جمله پوست و مو حیاتیست.
جذب ویتامین C کافی (۱ فنجان برگ شلغم پخته بیش از ۵۰٪ آن را تامین میکند) برای ساخت و حفظ کلاژن ضروریست، که ماهیت پوست و مو را تشکیل میدهد.
فقر آهن یکی از شایعترین دلایل ریزش مو به حساب میآید، که با جذب آهن کافی از مواد غذایی حاوی آهن همچون کلم برگ میتوان مانع از ادامه ریزش موها شد. در صورتی که آهن کافی در برنامه غذایی شما گنجانده نشده باشد این امر بر روی عملکرد بدن و چگونگی مصرف انرژی در بدن نیز موثر خواهد بود.
خواص برگ شلغم برای کم خونی
فقر آهن یکی از شایعترین کمبودهای مواد مغذی کشورهای توسعه یافته است و از عمده دلایل کمخونی به شمار میرود. خوردن غذاهای غنی از ویتامین C با غذاهای سرشار از آهن، زمینه جذب حداکثری آهن را فراهم میکند. برگهای شلغم به خودیخود منبعی فوقالعاده از ویتامین C و منبعی خوب از آهن هستند.
خواص برگ شلغم برای پوکی استخوان
جذب اندک ویتامین K با خطر بالایی از شکستگی استخوان در ارتباط است. مصرف ویتامین K کافی متضمن بهبود سلامت استخوانهاست و با جذب بهتر کلسیم همراه بوده، موجب کاهش دفع کلسیم از ادرار شده و نقش تعدیل کننده پروتئین استخوان را ایفا میکند.
تنها یک فنجان برگ شلغم پخته حاوی حجم فراوانی معادل ۵۲۹ میکروگرم ویتامین K است که فراتر از نیاز روزانه شما خواهد بود. تاج طلای کلسیم برسر برگهای شلغم نهاده شده است، در هر گرم میوه و سبزی مقادیر بسیار زیادی کلسیم نهفته است.
خواص برگ شلغم برای سرطان
در برگهای شلغم مواد مغذی فراوانی پنهان شده است که فوقالعادهترین جنگجویان در برابر سرطان هستند.
در طی ۳۰ سال گذشته اعتقاد بر این بود که مصرف سبزیجات cruciferous با کاهش خطر ابتلا به سرطان از جمله سرطان ریه و روده ارتباط مستقیم دارد.
مطالعات اخیرا حاکی از آن است که ترکیبات حاوی سولفور (موسوم به sulforaphane) نه تنها به سبزیجات cruciferous طعمی گزنده میبخشند بلکه نیروی مبارزه با سرطان نیز بر عهده همین ترکیبات محول شده است.
امروزه Sulforaphane به دلیل خواص تاخیری و بازدارندگی از سرطان و نتایج نویدبخش مرتبط باسرطان melanoma، مری، پروستات و لوزالمعده مورد مطالعه قرار میگیرد.
محققان دریافتند که ترکیبات سولفورآفین میتوانند مانع از تشکیل آنزیم پروتئینهای موسوم به histone deacetylase(HDAC) که در پیشرفت سلولهای سرطانی نقش شناخته شدهای دارند شوند. قابلیت متوقفسازی آنزیم هیستون، خوراکیهای حاوی سولفورآفین را به عامل بالقوه نیرومندی در درمان سرطان مبدل میکند.
مشخص شده برگهای شلغم و دیگر سبزیجات سبز رنگ که حاوی مقادیر زیادی کلروفیل میباشند تاثیرات مثبتی در انسداد چرخه مخرب آمینهای سرطانزا که بر اثر کباب کردن مواد غذایی در حرارت بالا تشکیل میشود دارد.
اگر علاقه فراوانی به کباب کردن خوراکیها بر روی ذغال دارید، به طور حتم باید آنها را با سبزیجات سبز رنگ مصرف کنید تا اثر آن را خنثی کند.
بعلاوه برگهای شلغم به عنوان منبعی فوقالعاده از آنتیاکسیدان قوی ویتامین C میباشد که در برابر شکلگیری رادیکالهای آزاد که از دلایل شناخته شده سرطان هستند، مقاومت میکند.