طرز تهیه آش بادمجان +راز خوشمزگی در سال ۱۴۰۳
طرز تهیه سوپ بادمجان
آش یکی از محبوب ترین غذاها در بین ایرانیان است. آش بادمجان یکی از غذاهای محلی استان های همدان و کرمانشاه است. این سوپ به دلیل وجود حبوبات و گوشت منبعی غنی از کالری و پروتئین است و فوق العاده مغذی است. اگر تا به حال این غذای خوشمزه را درست نکرده اید، خیلی سریع این کار را انجام دهید تا در اسرع وقت این سوپ خوشمزه را بپزید و از طعم شگفت انگیز آن نهایت لذت را ببرید. برای دیدن آموزش کامل و گام به گام طرز تهیه سوپ بادمجان برای هدف سایت چیست؟ همراه باشید
مواد لازم برای 6 نفر | |
برنج | 1 فنجان |
عدس، نخود، لوبیا سفید | در کل 2 فنجان |
گوشت سرد بدون استخوان | 500 گرم |
بادمجان | 5 تکه |
پیاز | 8 عدد |
سیر | 6 عدد قرص |
پنیر کوتاژ | 1 فنجان |
نمک و فلفل | کافی |
کره و زردچوبه | کافی |
طرز تهیه سوپ بادمجان
مرحله اول
برای تهیه سوپ خوشمزه بادمجان ابتدا باید لوبیاها را خیس کنید، برای این کار باید آنها را به مدت 24 ساعت در آب خیس کنید. می توانید مقداری نمک به آب اضافه کنید. آب باید کاملا روی لوبیاها را بپوشاند.
مرحله دوم
حتما از ظرف بزرگ استفاده کنید چون حبوبات داخل آب کمی حجیم می شوند. آب نوک پستان را هر چند ساعت یکبار عوض کنید تا تورم کاملا از بین برود. از آنجایی که عدس زودتر پخته می شود، می توانید از همان صبح آن را در آب خیس کنید.
سطح سوم
گوشت را همراه با حبوبات می گذاریم تا روی حرارت متوسط بپزد. قبل از اضافه کردن حبوبات، آب آن را خالی کرده و کاملا آبکش کنید، سپس به قابلمه اضافه کنید. در این مرحله می توانید مقداری زردچوبه و فلفل سیاه به گوشت و حبوبات اضافه کنید.
مرحله چهارم
آب باید روی حبوبات و گوشت را کاملا بپوشاند. در این مرحله به هیچ وجه نباید نمک اضافه کنید زیرا گوشت دیر پخته می شود. حالا باید بادمجان ها را درست کنید. بهتر است از بادمجان های سفت و براق استفاده کنید.
مرحله پنجم
بادمجان ها را بشویید و پوست بگیرید. سپس بادمجان ها را خرد کرده و کمی نمک روی آنها بپاشید. بادمجان ها را به مدت 1 ساعت در آبکش قرار دهید تا آب اضافی و تلخی آن گرفته شود سپس با دست به آرامی فشار دهید و بادمجان ها را آبکش کنید.
مرحله ششم
در آخر بادمجان ها را روی دستمال آشپزخانه پهن کنید و خشک کنید. یک قابلمه دیگر را روی اجاق گاز قرار دهید. سپس کمی روغن اضافه کرده و بادمجان ها را در آن تفت دهید. سپس مقداری نمک، فلفل و زردچوبه اضافه کنید.
مرحله هفتم
سپس با نصف لیوان آب بگذارید خوب بجوشد. برای خوش طعم شدن سوپ بهتر است از آب جوش استفاده کنید. آب زیادی به قابلمه اضافه نکنید. به اندازه ای آب بریزید که بعد از پخت بادمجان ها را کاملا بپوشاند.
مرحله هشتم
در این دستور، لوبیاهای بلند پخته شده را از ابتدا با گوشت می گذاریم. اما اجازه دهید عدس و برنج جداگانه با مقداری زردچوبه و نمک و فلفل بپزند. بهتر است مقداری پیاز سرخ شده را به عدس و برنج اضافه کنید.
مرحله نهم
لازم به ذکر است که برنج باید از چند ساعت قبل خیس شود. پس از پختن کامل عدس و برنج، گوشت را از قابلمه خارج کرده و تمام حبوبات را با هم مخلوط کرده و روی اجاق بگذارید تا بجوشد.
مرحله دهم
حالا کشک را به حبوبات اضافه کنید و مدام هم بزنید تا به جوش بیاید. حتما از پنیر پاستوریزه استفاده کنید. اگر از شوری پنیر کوتیج مطمئن نیستید، بهتر است مراقب نمک باشید تا سوپ شما شور نباشد.
مرحله یازدهم
حالا باید نیمی از بادمجان ها را به همراه مقداری گوشت کاملا له کنید. بهتر است آنها را با چرخ گوشت بکوبید. غذاساز گوشت را بیش از حد خرد می کند و توصیه نمی شود.
مرحله دوازدهم
سپس گوشت و بادمجان رنده شده را به سوپ اضافه کنید و روی حرارت ملایم بپزید. طرز سرو این سوپ به این صورت است که در هر ظرف مقداری بادمجان و گوشت بریزید و سپس روی آن سوپ بریزید.
مرحله سیزدهم
روی اش هم همینطور سوپ ماکارونی یا سوپ دوغ می توانیم از فلفل تند، پیاز سرخ شده و سیر تند استفاده کنیم. در صورت تمایل می توانید در تمام مراحل پخت به جای آب از آب گوشت استفاده کنید. در این صورت توجه به میزان نمک مصرفی را فراموش نکنید.