طرز تهیه آش ماش +راز خوشمزگی در سال ۱۴۰۳
طرز تهیه مش مش
آش آش یکی از خوشمزه ترین و سنتی ترین غذاهای ایرانی است که در شهرهای مختلف کشورمان به روش های مختلف تهیه می شود. برای مشاهده آموزش کامل و گام به گام طرز تهیه آش مش به ادامه مطلب بروید سرگرمی روز همراه باشید
محصولات مورد نیاز برای 4 نفر | |
بهم ریختگی | 1 فنجان |
برنج | نصف فنجان |
جو پرک | نصف فنجان |
گوشت بره و گوسفند | 250 گرم |
خاکستر گیاه | 1.5 فنجان |
پیاز | 1 عدد وسط |
فلفل قرمز و پیازچه | نصف فنجان |
پنیر کوتاژ | نصف فنجان |
نمک و فلفل | کافی |
روغن مایع و زردچوبه | کافی |
دستور پخت ماش مش
مرحله اول
ابتدا ماش را در یک ظرف آب خیس می کنیم و 6 ساعت می گذاریم تا نفخ آن برطرف شود. برای شروع پخت پیاز را نگینی خرد کرده و همراه با کمی روغن مایع در ظرف مناسبی بریزید و خوب تفت دهید.
مرحله دوم
در این مرحله کمی زردچوبه اضافه می کنیم و بعد از یک دقیقه تفت دادن گوشت را به قابلمه اضافه می کنیم و گوشت را کمی تفت می دهیم تا رنگ آن تغییر کند سپس 6 پیمانه آب جوش به قابلمه اضافه می کنیم و اجازه می دهیم تا گوشت بپزد یک ساعت.
سطح سوم
در این مرحله قابلمه ای را که برای پخت در نظر گرفته بودیم روی اجاق می گذاریم و تا نیمه آن را با آب پر می کنیم سپس جو را اضافه می کنیم و می گذاریم یک ساعت بپزد و لعاب دهید. سپس سبزی ها را تقریبا خرد کرده و کنار بگذارید.
مرحله چهارم
وقتی جو شیشه ای شد، ماش را آبکش کرده و به جو اضافه کنید. سپس فرنی را یک ساعت روی آتش بگذارید و خوب بپزید. جو و ماش را هر چند دقیقه یکبار هم بزنید تا به ته نچسبد.
مرحله پنجم
بعد از اینکه ماش خوب پخت، برنج را شسته و به قابلمه اضافه کنید. بعد از پخته شدن مغز آن را از قابلمه خارج می کنیم و ریز خرد می کنیم سپس به همراه آب گوشت به قابلمه اصلی سوپ اضافه می کنیم.
مرحله ششم
در این مرحله نیمی از پیازچه را به همراه مقداری نمک و فلفل و آش سبز اضافه می کنیم و دیگر درب قابلمه را نمی گذاریم چون آش سبز رنگ می شود. حالا باید اجازه دهیم سوپ جا بیفتد و به غلظت دلخواه برسد.
مرحله هفتم
بعد از حدود 45 دقیقه سوپ ما آماده خواهد بود. بعد از اینکه فرنی جا افتاد و قوام خوبی پیدا کرد، حرارت زیر قابلمه را خاموش می کنیم و بعد فرنی را در ظرف دلخواه می چینیم و با پیاز تند، فلفل تند و پنیر تزیین می کنیم و سرو می کنیم.