طرز تهیه حلوای سیاه +راز خوشمزگی در سال ۱۴۰۳
طرز تهیه حلوای سیاه
حلوای سیاه یکی از انواع حلوای خوش طعم و لذیذ است که بافتی سبک و لطیف دارد، این نوع حلوا بسیار راحت درست می شود، می توانید از این حلوا به عنوان یک میان وعده مقوی یا یک دسر خوشمزه استفاده کنید، حلوای سیاه طرفداران زیادی دارد. برای معرفی کامل و گام به گام طرز تهیه حلوای سیاه برای سرگرمی روز همراه باشید
عناصر | مقدار مواد |
قند | 1 فنجان پر |
اب | 1 فنجان و ته فنجان |
گل سرخ | 3 قاشق غذاخوری |
زعفران آب پز غلیظ | 2 قاشق غذاخوری |
پودر هل | 3 قاشق چایخوری |
آرد سفید | 1 فنجان |
آرد نخودچی | 1 فنجان |
روغن مایع | 1 فنجان |
کره | 50 گرم |
آجیل (پسته، گردو، فندق و بادام) برای تزیین حلوا | به مقدار مورد نظر |
کنجد برای تزیین حلوا | به مقدار مورد نظر |
طرز تهیه حلوای سیاه
مرحله 1: درست کردن شربت با گلاب
ابتدا برای درست کردن شربت مقداری آب در ظرفی بریزید سپس شکر را به آن اضافه کنید و هم بزنید تا خوب مخلوط شود سپس طبق ذائقه و ذائقه خود مقداری گلاب به مخلوط اضافه کنید و هم بزنید تا عطر گلاب پخش شود. در مخلوط
مرحله دوم: زعفران را به شربت اضافه کنید
سپس در ظرف کوچکی مقداری زعفران بریزید و مقداری آب جوش به آن اضافه کنید و بگذارید دم بکشد و غلیظ شود سپس زعفران غلیظ جوشانده را به مخلوط اضافه کنید و هم بزنید تا رنگ زعفران باز شود و عطر آن گرفته شود.
مرحله 3: هل را اضافه کنید و شربت را بجوشانید
سپس به ذائقه خود مقداری پودر هل به شربت اضافه کنید، هم بزنید تا عطر هل در آن بپیچد، سپس ظرف هم زدن شربت را روی حرارت قرار دهید تا شروع به جوشیدن کند، وقتی شربت به جوش آمد حرارت را کم کنید و شربت را مدام هم بزنید
مرحله چهارم: آرد را الک کنید
سپس اجازه دهید شربت یک دقیقه بجوشد، سپس آن را از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید، سپس آرد را در ظرف دیگری الک کنید تا بافت آن سبک شود، سپس مقداری آرد را در تابه بریزید، سپس تابه را روی حرارت ملایم قرار دهید. .
مرحله 5: آرد را در تابه سرخ کنید
آرد را مدام در ماهیتابه هم بزنید تا 15-20 دقیقه خوب سرخ شود و رنگ آن تغییر کند.اگر می خواهید حلوا کمی سبکتر شود آرد را کمتر تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود. رنگ حلوا عوض میشه تیره میشه
مرحله 6: تهیه و پخت آرد نخودچی
سپس مقداری آرد نخودچی را الک کنید تا بافت آن سبک و یکدست شود، سپس آرد نخودچی را در تابه بریزید، خوب تفت دهید تا بوی خامی آن از بین برود و رنگ آن کمی طلایی شود، مراقب باشید آرد نخودچی خیلی زود بسوزد. مدام هم بزنید.
مرحله 7: روغن داغ را به آرد اضافه کنید
سپس مقداری کره مایع را در تابه بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا روغن داغ شود سپس روغن داغ را به مخلوط آرد اضافه کنید و 30 ثانیه تا یک دقیقه روی حرارت ملایم هم بزنید تا کاملا یکدست و یکدست شود. که باید انجام شود
مرحله هشتم: شربت داغ را به مخلوط آرد و کره اضافه کنید
در این مرحله قابلمه را با شربت دوباره روی حرارت متوسط قرار داده و حرارت دهید، دقت کنید شربت داغ باشد، سپس شربت را کم کم در 3 مرحله به مخلوط آرد و کره اضافه کنید، مخلوط مواد را مدام هم بزنید. گرما باید روشن بماند
مرحله نهم: کره را به حلوا اضافه کنید
از یک قاشق چوبی دسته بلند برای هم زدن شربت استفاده کنید، فقط دقت کنید که تمام شربت را بریزید، پس وقتی حلوا به غلظت مناسب رسید، کره را اضافه کنید و هم بزنید تا کره آب شود تا طعم کره کاملا تبخیر شود. حلوا بخور
مرحله 10: بافت را بچینید و حلوا را داخل ظرف قرار دهید
وقتی قوام حلوا کاملا یکنواخت و نرم و لطیف شد حلوا را از روی حرارت بردارید در دمای محیط بگذارید تا کمی خنک شود سپس حلوا را در ظرف مورد نظر بریزید، می توانید حلوا را کامل در یک ظرف بریزید. ظرف بزرگ یا در چند ظرف کوچک بریزید
مرحله یازدهم: حلوا را با مواد مختلف تزیین کرده و سرو کنید
سپس طبق ذائقه خود حلوا را با پودر پسته یا خلال پسته، پودر نارگیل، گردوی آسیاب شده، فندق آسیاب شده، خلال بادام و کنجد تزیین کنید، سپس حلوای سیاه یا تیره را به عنوان میان وعده سالم سرو کنید و با چای سرو کنید.