طرز تهیه خورش ریواس +راز خوشمزگی در سال ۱۴۰۳

طرز تهیه خورش ریواس
خورش ریواس یکی از خورش های بهاره است که تازه درست می شود و طعمی شبیه به خورش کرفس دارد. برای مشاهده کامل آموزش گام به گام طرز تهیه خورش ریواس برای چه فایده ای دارد؟ همراه باشید
محصولات مورد نیاز برای 4 نفر | |
ریواس تازه | 500 گرم |
گوشت خورشتی | 400 گرم |
رب گوجه فرنگی | 1 قاشق غذاخوری |
پیاز | 2 عدد |
جعفری | 200 گرم |
نعناع | 50 گرم |
نمک و فلفل | کافی |
زردچوبه و کره | کافی |
طرز تهیه خورش ریواس
مرحله اول
برای تهیه مشلی ریواس ابتدا گوشت را بشویید و روی تخته آشپزخانه به مکعب های 2 سانتی متری برش دهید و کنار بگذارید. سپس پیاز را پوست گرفته و می شوییم، سپس روی تخته آشپزخانه ریز خرد می کنیم.
مرحله دوم
سپس قابلمه ای را روی حرارت ملایم قرار می دهیم و داخل آن روغن می ریزیم و می گذاریم داغ شود سپس پیاز خرد شده را در قابلمه می ریزیم و تفت می دهیم تا سبک و نرم شود.
سطح سوم
بعد از روشن شدن پیاز کمی زردچوبه می ریزیم و دوباره پیاز را تفت می دهیم سپس گوشت خرد شده را به قابلمه اضافه می کنیم. حالا همه مواد را برمی گردانیم و تفت می دهیم تا رنگ گوشت تغییر کند.
مرحله چهارم
بعد از کمی تفت دادن گوشت، مواد کنار قابلمه را جمع می کنیم و وسط قابلمه را خالی می کنیم، سپس پوره گوجه فرنگی را وسط قابلمه می ریزیم و چند دقیقه تفت می دهیم تا بوی خامی آن از بین برود.
مرحله پنجم
حالا رب را با مواد دیگر مخلوط می کنیم و 7 تا 8 پیمانه آب جوش در قابلمه اضافه می کنیم و سپس در قابلمه می گذاریم. ابتدا حرارت را زیاد می کنیم تا آب داخل قابلمه بجوشد سپس درجه حرارت را کم می کنیم تا گوشت کاملا بپزد.
مرحله ششم
در این مرحله پیازچه و جعفری را تمیز می کنیم و می شوییم سپس در آبکش می گذاریم تا آب اضافی آن گرفته شود سپس در خردکن می ریزیم و ریز خرد می کنیم یا روی تخته آشپزخانه خرد می کنیم.
مرحله هفتم
حالا یک تابه را روی اجاق می گذاریم سپس کمی روغن می ریزیم و سبزی های خرد شده را به تابه اضافه می کنیم و نمک می پاشیم سپس تفت می دهیم تا آب سبزی ها گرفته شود و کمی سرخ شوند.
مرحله هشتم
در این مرحله ریواس را شسته و پوست می گیریم سپس روی تخته آشپزخانه به صورت مکعب یا مستطیل برش می دهیم. سپس ظرفی که سبزی را در آن تفت داده بودیم می شوییم و روی اجاق می گذاریم تا خشک شود.
مرحله نهم
حالا کمی روغن می ریزیم و می گذاریم داغ شود سپس ریواس را می ریزیم و تفت می دهیم تا کمی نرم شود. سپس ماهیتابه را از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید.
مرحله دهم
بعد از 2 ساعت به سراغ خورش می رویم و گوشت را مزه می کنیم، اگر گوشت کاملا پخته بود ریواس را به همراه جعفری، کمی نمک و فلفل اضافه می کنیم و 30 دقیقه دیگر می گذاریم دم بکشد.
مرحله یازدهم
در آخر وقتی خورش غلیظ شد در صورت تمایل می توانید برای طعم بهتر کمی آبغوره یا آبلیمو اضافه کنید. در آخر خورش را در ظرف مورد نظر بریزید و با برنج سرو کنید. نوش جان