طرز تهیه خورش سیب و آلبالو +راز خوشمزگی در سال ۱۴۰۳
طرز پخت خورش سیب و آلبالو
خورش سیب و آلبالو یکی از خوشمزه ترین خورش های اصیل و سنتی ایران به خصوص سمنان است که در شهرها و مناطق مختلف با روش های مختلفی درست می شود. برای معرفی کامل گام به گام طرز پخت خورش سیب و آلبالو برای سایت آموزشی مفید همراه باشید
محصولات مورد نیاز برای 4 نفر | |
گوشت گوسفند یا مرغ | 300 گرم |
گیلاس | 500 گرم |
سیب بزرگ | عدد |
آب گیلاس | یک فنجان |
پیاز | 1 قطعه |
قند | 3 قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل و زردچوبه | کافی |
دارچین | 1/2 قاشق چایخوری |
زعفران آب پز | 1 قاشق غذاخوری |
آب لیمو | 1 قاشق غذاخوری |
کره | کافی |
اب | کافی |
طرز پخت خورش سیب و آلبالو
مرحله اول
برای تهیه خورش سیب و آلبالو ابتدا پیاز را پوست گرفته و ریز خرد کنید سپس تابه ای را روی حرارت ملایم قرار دهید و کمی روغن به آن اضافه کنید تا داغ شود سپس پیاز را در آن تفت دهید تا روشن و کمی طلایی شود.
مرحله دوم
حالا زردچوبه را به پیازها اضافه کنید و کمی تفت دهید تا طلایی و زیبا شوند، سپس گوشت قرمز یا مرغ را به اندازه های مساوی به سلیقه و سلیقه خود برش دهید.
سطح سوم
سپس مرغ خرد شده را به پیاز اضافه کنید و تفت دهید تا کاملا سرخ شود و تمام قسمت های مرغ طلایی شود سپس نمک و فلفل را اضافه کنید و کمی تفت دهید تا عطر فلفل گرفته شود.
نکته: اگر از گوشت قرمز استفاده می کنید پس از پختن گوشت نمک اضافه کنید.
مرحله چهارم
حالا مقداری زعفران را در مقداری آب جوش بریزید و بگذارید با حرارت ملایم دم بکشد سپس دارچین و زعفران پخته شده را به مخلوط اضافه کنید و 2 تا 3 دقیقه تفت دهید تا معطر شود.
نکته: مقدار زعفران را با توجه به ذائقه و سلیقه خود انتخاب کنید.
مرحله پنجم
بعد مقداری آلبالو را بشویید و سوراخ کنید و تمیز کنید سپس با هر وسیله ای که در دسترس دارید آلبالوها را له کنید و آلبالوها را آب بگیرید.
مرحله ششم
سپس 2 پیمانه آب و یک فنجان آب آلبالو را به مخلوط مواد اضافه کرده و هم بزنید، درب قابلمه را ببندید و بگذارید به مدت یک ساعت خوب و کامل بپزند.
مرحله هفتم
حالا یک سیب گل رز بزرگ را پوست بگیرید و ابتدا آن را به 4 قسمت برش دهید، سپس هر قسمت را قاچ کنید و برای جلوگیری از سیاه شدن آنها کمی آبلیمو بپاشید.
مرحله هشتم
در تابه ای روغن بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید و وقتی داغ شد سیب ها را داخل روغن بریزید و ۲ تا ۳ دقیقه سرخ کنید تا طلایی شوند سپس از روی حرارت بردارید.
نکته: فقط سیب ها را بپزید، سرخ نکنید.
مرحله نهم
بعد نیم کیلو معادل 2 پیمانه آلبالو را بشویید و هسته های آن را جدا کنید سپس در تابه ای کمی روغن بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا گرم شود.
مرحله دهم
بعد از گرم شدن روغن، آلبالوهای بدون هسته را داخل آن بریزید و تفت دهید و یک قاشق غذاخوری شکر اضافه کنید و آلبالو و شکر را به مدت 3-4 دقیقه هم بزنید و سرخ کنید.
مرحله یازدهم
وقتی مرغ ها پختند آلبالوها را به آنها اضافه کنید و در قابلمه را ببندید تا به مدت 15 دقیقه روی حرارت ملایم بجوشد تا کاملا بپزند.
مرحله دوازدهم
سپس سیب ها را به مخلوط اضافه کنید و خورش را بچشید و اسیدی و شیرینی آن را بچشید و 2 قاشق غذاخوری شکر و کمی زعفران بریزید و درب قابلمه را ببندید.
مرحله سیزدهم
سپس اجازه دهید به مدت 5 دقیقه با هم بجوشند و سیب ها خوب بپزند، سپس آبلیموی تازه و دارچین را اضافه کرده و اجازه دهید 2 دقیقه دیگر با هم بجوشند و خوب مخلوط کنید.
مرحله چهاردهم
سپس خورش سیب و آلبالو را در بشقاب مناسبی چیده و با برنج زعفرانی و ته دیگ، سالاد، ماست، ترشی، سبزی و انواع دارچین سرو می شود.