آشپزی

طرز تهیه خورش سیب و آلبالو +راز خوشمزگی در سال ۱۴۰۳

خرید فالوور از سایت اینبو

طرز پخت خورش سیب و آلبالو

خورش سیب و آلبالو یکی از خوشمزه ترین خورش های اصیل و سنتی ایران به خصوص سمنان است که در شهرها و مناطق مختلف با روش های مختلفی درست می شود. برای معرفی کامل گام به گام طرز پخت خورش سیب و آلبالو برای سایت آموزشی مفید همراه باشید

محصولات مورد نیاز برای 4 نفر
گوشت گوسفند یا مرغ 300 گرم
گیلاس 500 گرم
سیب بزرگ عدد
آب گیلاس یک فنجان
پیاز 1 قطعه
قند 3 قاشق غذاخوری
نمک و فلفل و زردچوبه کافی
دارچین 1/2 قاشق چایخوری
زعفران آب پز 1 قاشق غذاخوری
آب لیمو 1 قاشق غذاخوری
کره کافی
اب کافی

طرز پخت خورش سیب و آلبالو

مرحله اول

برای تهیه خورش سیب و آلبالو ابتدا پیاز را پوست گرفته و ریز خرد کنید سپس تابه ای را روی حرارت ملایم قرار دهید و کمی روغن به آن اضافه کنید تا داغ شود سپس پیاز را در آن تفت دهید تا روشن و کمی طلایی شود.

مرحله دوم

حالا زردچوبه را به پیازها اضافه کنید و کمی تفت دهید تا طلایی و زیبا شوند، سپس گوشت قرمز یا مرغ را به اندازه های مساوی به سلیقه و سلیقه خود برش دهید.

سطح سوم

سپس مرغ خرد شده را به پیاز اضافه کنید و تفت دهید تا کاملا سرخ شود و تمام قسمت های مرغ طلایی شود سپس نمک و فلفل را اضافه کنید و کمی تفت دهید تا عطر فلفل گرفته شود.

نکته: اگر از گوشت قرمز استفاده می کنید پس از پختن گوشت نمک اضافه کنید.

مرحله چهارم

حالا مقداری زعفران را در مقداری آب جوش بریزید و بگذارید با حرارت ملایم دم بکشد سپس دارچین و زعفران پخته شده را به مخلوط اضافه کنید و 2 تا 3 دقیقه تفت دهید تا معطر شود.

نکته: مقدار زعفران را با توجه به ذائقه و سلیقه خود انتخاب کنید.

مرحله پنجم

بعد مقداری آلبالو را بشویید و سوراخ کنید و تمیز کنید سپس با هر وسیله ای که در دسترس دارید آلبالوها را له کنید و آلبالوها را آب بگیرید.

مرحله ششم

سپس 2 پیمانه آب و یک فنجان آب آلبالو را به مخلوط مواد اضافه کرده و هم بزنید، درب قابلمه را ببندید و بگذارید به مدت یک ساعت خوب و کامل بپزند.

مرحله هفتم

حالا یک سیب گل رز بزرگ را پوست بگیرید و ابتدا آن را به 4 قسمت برش دهید، سپس هر قسمت را قاچ کنید و برای جلوگیری از سیاه شدن آنها کمی آبلیمو بپاشید.

مرحله هشتم

در تابه ای روغن بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید و وقتی داغ شد سیب ها را داخل روغن بریزید و ۲ تا ۳ دقیقه سرخ کنید تا طلایی شوند سپس از روی حرارت بردارید.

نکته: فقط سیب ها را بپزید، سرخ نکنید.

مرحله نهم

بعد نیم کیلو معادل 2 پیمانه آلبالو را بشویید و هسته های آن را جدا کنید سپس در تابه ای کمی روغن بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا گرم شود.

مرحله دهم

بعد از گرم شدن روغن، آلبالوهای بدون هسته را داخل آن بریزید و تفت دهید و یک قاشق غذاخوری شکر اضافه کنید و آلبالو و شکر را به مدت 3-4 دقیقه هم بزنید و سرخ کنید.

مرحله یازدهم

وقتی مرغ ها پختند آلبالوها را به آنها اضافه کنید و در قابلمه را ببندید تا به مدت 15 دقیقه روی حرارت ملایم بجوشد تا کاملا بپزند.

مرحله دوازدهم

سپس سیب ها را به مخلوط اضافه کنید و خورش را بچشید و اسیدی و شیرینی آن را بچشید و 2 قاشق غذاخوری شکر و کمی زعفران بریزید و درب قابلمه را ببندید.

مرحله سیزدهم

سپس اجازه دهید به مدت 5 دقیقه با هم بجوشند و سیب ها خوب بپزند، سپس آبلیموی تازه و دارچین را اضافه کرده و اجازه دهید 2 دقیقه دیگر با هم بجوشند و خوب مخلوط کنید.

مرحله چهاردهم

سپس خورش سیب و آلبالو را در بشقاب مناسبی چیده و با برنج زعفرانی و ته دیگ، سالاد، ماست، ترشی، سبزی و انواع دارچین سرو می شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا