طرز تهیه خورش فسنجان +راز خوشمزگی در سال ۱۴۰۳
طرز تهیه خورش فسنجان
این خورش یک خورش اصیل ایرانی است که با گردوی آسیاب شده و رب انار تهیه می شود. در این خورش می توان از گوشت گوسفند، مرغ یا گوشت چرخ کرده استفاده کرد. این خورش را می توانید با لیموترش تازه و سبزی و برنج سفید با کته سرو کنید. برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه خورش فسنجان به ادامه مطلب بروید هدف سایت چیست؟ همراه باشید
مواد لازم برای 6 نفر | |
گردو | 500 گرم |
گوشت چرخکرده | 400 گرم |
پیاز رنده شده | 2 عدد |
رب انار | 4 تا 5 قاشق غذاخوری |
زعفران آب پز غلیظ | تا جایی که لازم است |
نمک، فلفل و شکر | کافی |
طرز تهیه خورش فسنجان
مرحله اول
من آماده می کنم مجلسی فسنجون خام در ابتدای کار گردوها را چرخ کرده یا در غذاساز پوره می کنیم. برای فسنجان می توان از گردو سیاه یا سفید استفاده کرد. اگر گردو تیره باشد، روغن تیره تر می شود و در روغن بیشتر صرفه جویی می شود.
مرحله دوم
می توان از مخلوط گردو استفاده کرد. پس از له شدن گردو به حدی که زیر دندان قرار گیرد. کافی است و گردوها را در تابه بدون روغن حدود 5 تا 8 دقیقه تفت می دهیم. که به طعم دار شدن خورش کمک می کند و روغن آن را پس می دهد.
سطح سوم
وقتی عطر گردوی بو داده آزاد شد و گردو خام شد، گردوها را از روی حرارت بردارید و قابلمه دیگری را روی حرارت قرار دهید. پیاز را بشویید، پوست بگیرید و رنده کنید. سپس داخل قابلمه می ریزیم.
مرحله چهارم
سپس روی آتش می گذاریم تا مقداری آب خشک شود. سپس کمی روغن به آن اضافه می کنیم و پیاز را در آن تفت می دهیم. وقتی پیاز طلایی شد، گردوی تفت داده شده را اضافه کنید و دو تا سه دقیقه دیگر تفت دهید.
مرحله پنجم
حالا حدود یک و نیم لیتر آب اضافه می کنیم و روی حرارت می گذاریم تا بجوشد. سپس حرارت را کم کنید و بگذارید 4 ساعت بپزد. زعفران را چرخ کرده و با کمی آب جوش دم می کنیم.
مرحله ششم
بعد از نیم ساعت جوشاندن گردو، زعفران پخته شده را به آنها اضافه می کنیم. برای تهیه گوشت کلکال، گوشت چرخ کرده را در ظرفی بریزید. سپس پیاز را شسته و پوست گرفته و رنده می کنیم و با دست آب می گیریم و به گوشت اضافه می کنیم.
مرحله هفتم
نمک و فلفل را به آن اضافه کنید و با هم ورز دهید تا مواد مخلوط و یکدست شوند. سپس با دست به اندازه یک گردو قلقلک می دهیم و کنار می گذاریم. بعد از دو ساعت از جوشاندن گردو، تابه ای را با کمی روغن روی حرارت قرار دهید تا داغ شود.
مرحله هشتم
در این مرحله کوفته ها را در تابه می ریزیم و سرخ می کنیم. با دقت هم بزنید تا شکل خود را از دست ندهد. سپس آن را به خورش اضافه کنید و اجازه دهید دو ساعت باقیمانده دم بکشد.
مرحله نهم
بعد از سه ساعت پخت خورش روغن آزاد می کند. در این مرحله به مقدار دلخواه رب انار و نمک اضافه می کنیم. می توانید از رب انار ترش یا شیرین استفاده کنید و به آن شکر اضافه کنید.
مرحله دهم
در این مرحله ادویه های خورش را تنظیم می کنیم و دقت می کنیم در یک ساعت آخر خورش به هم نخورد تا گردوی روغن ها خراب نشود. بعد از اضافه کردن ادویه ها، دو تکه یخ کوچک به آن اضافه کنید.
مرحله یازدهم
بعد از نیم ساعت دو تکه یخ دیگر اضافه می کنیم. بعد از نیم ساعت دیگر خورش را در ظرف مناسبی ریخته و سرو می کنیم. اجاق گاز را می گذاریم. پیاز را اضافه کنید و تفت دهید تا روشن و طلایی شود.
مرحله دوازدهم
سپس گردوی آسیاب شده را اضافه کرده و خوب تفت دهید. سپس رب انار و رب گوجه فرنگی را به آن اضافه کرده و تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند. مقداری آب به مواد اضافه کنید و بگذارید بجوشد.
مرحله سیزدهم
سپس شعله را کم کنید و بگذارید داخل روغن بریزد. سپس تابه دیگری بردارید و با کمی روغن روی حرارت ملایم قرار دهید تا روغن خوب داغ شود. سپس تکه های مرغ را در روغن سرخ می کنیم.
مرحله چهاردهم
در انتها نمک، فلفل، زردچوبه، ادویه و کمی پر رنگی به مرغ اضافه می کنیم و تفت می دهیم. وسط خورش مرغ ها را به قابلمه اضافه کنید و بگذارید با حرارت ملایم بپزند. این خورش باید ترش باشد.