طرز تهیه خورش قیمه بادمجان +راز خوشمزگی در سال ۱۴۰۳
طرز تهیه خورش با قیمه بادمجان
خورش قیمه بادمجان یکی از خورش های خوشمزه و پرطرفدار ایرانی است که با دستور العمل های مختلف تهیه می شود تا آموزش کامل و مرحله به مرحله آن را ببینید. طرز تهیه خورش با قیمه بادمجان برای سرگرمی روز همراه باشید
محصولات مورد نیاز برای 4 نفر | |
گوشت بره و گوسفند | 300 گرم |
لپه ها | 100 گرم |
پیاز | 2 عدد بزرگ |
رب گوجه فرنگی | 2 قاشق غذاخوری |
گوجه فرنگی | 3 عدد |
لیمو عمانی | 3 عدد |
بادمجان | 5 تکه |
گل سرخ | 1 قاشق غذاخوری |
پودر دارچین | ½ قاشق چایخوری |
زعفران آب پز | کافی |
نمک و فلفل و زردچوبه | کافی |
طرز تهیه خورش با قیمه بادمجان
مرحله اول
من آماده می کنم خورش خوشمزه با قیمه بادمجان در ابتدای کار لپه را می شوییم و در ظرف مناسبی می گذاریم سپس به اندازه ای آب اضافه می کنیم تا لپه را بپوشاند و اجازه می دهیم لپه 2-3 ساعت در آب بماند تا خیس شود.
مرحله دوم
حالا گوشت را به مکعب های مساوی برش دهید و کنار بگذارید. سپس یک قابلمه مناسب را روی حرارت ملایم قرار دهید و مقداری روغن مایع داخل آن بریزید سپس 1 عدد پیاز را ریز خرد کرده و به قابلمه اضافه کنید.
سطح سوم
حالا پیاز را تفت می دهیم تا سبک و شفاف شود سپس گوشت را به قابلمه اضافه می کنیم و تفت دادن را ادامه می دهیم تا گوشت سرخ شود و رنگ آن تغییر کند. سپس لپه را آبکشی کرده و به قابلمه اضافه کنید.
مرحله چهارم
حالا دوباره 2 دقیقه تفت دهید سپس 5 پیمانه آب جوش به قابلمه اضافه کنید و بگذارید مواد کاملا بجوشد. بعد از 2 ساعت تابه ای جداگانه روی حرارت ملایم قرار دهید و کمی روغن مایع به تابه اضافه کنید.
مرحله پنجم
وقتی روغن خوب داغ شد پوره گوجه فرنگی را به تابه اضافه کنید و تفت دهید تا بوی خامی آن از بین برود سپس کاملا تفت دهید. سپس پوره گوجه فرنگی را به تابه اضافه کنید و هم بزنید.
مرحله ششم
در این مرحله درب قابلمه را می بندیم و می گذاریم خورش جا بیفتد. در همین حین دانه های لیمو عمانی را جدا می کنیم و در آب جوش می گذاریم تا تلخی آن گرفته شود و وقتی مواد پخته شد به قابلمه اضافه می کنیم.
مرحله هفتم
در این مرحله مقداری نمک و فلفل به قابلمه اضافه کنید و هم بزنید سپس مقداری زعفران پخته شده را به قابلمه اضافه کنید تا خورش خوش رنگ تر شود. حالا بادمجان ها را بشویید و پوست آن ها را جدا کنید.
مرحله هشتم
سپس بادمجان ها را از طول برش دهید و ظرف مناسبی را روی حرارت ملایم قرار دهید. حالا در تابه مقداری روغن مایع بریزید و بگذارید روغن خوب داغ شود سپس بادمجان ها را در تابه بریزید.
مرحله نهم
در این مرحله بادمجان ها را کاملا سرخ کنید سپس پیاز باقی مانده را نگینی خرد کنید و در تابه ای جداگانه روی حرارت متوسط قرار دهید. حالا مقداری روغن مایع به ماهیتابه اضافه کنید و پیاز را به آن اضافه کنید.
مرحله دهم
سپس مقداری زردچوبه را به تابه اضافه کنید و تفت دهید تا پیاز کاملا قرمز و طلایی شود. وقتی بادمجان ها کاملا سرخ شدند پیازچه را اضافه کنید و هم بزنید سپس گوجه ها را پوست بگیرید.
مرحله یازدهم
در این مرحله گوجه ها را داخل تابه بریزید و ۱ پیمانه آب جوش به آن اضافه کنید. حالا اجازه دهید بادمجان و گوجه فرنگی به مدت 30 تا 45 دقیقه روی حرارت بماند تا کاملا پخته و نرم شود، سپس آب داخل تابه را خالی کنید.
مرحله دوازدهم
در 5 دقیقه آخر پخت، پودر دارچین و گلاب را به قابلمه اضافه کنید، سپس گوشت چرخ کرده را در ظرف مورد نظر بریزید. در آخر بادمجان و گوجه فرنگی را کنار خورش گذاشته و با برنج زعفرانی سرو کنید. نوش جان.