طرز تهیه دوشاب برنج +راز خوشمزگی در سال ۱۴۰۳
طرز تهیه سوپ برنج
دوشاب پلو یکی از شیرینی های سنتی و اصیل گیلانی است که طعمی بسیار لذیذ و منحصر به فرد دارد و برای آشنایی کامل و قدم به قدم میان وعده ای سالم و مقوی مخصوص کودکان است. طرز تهیه سوپ برنج برای سایت آموزشی مفید همراه باشید
محصولات مورد نیاز برای 4 نفر | |
برنج | 2 لیوان |
دوشاب (شیره انگور) | یک فنجان |
کنجد | نصف فنجان |
گردو خرد شده | به مقدار مورد نظر |
پودر هل | قاشق چایخوری |
طرز تهیه سوپ برنج
مرحله اول
برای تهیه حمام برنج ابتدا برنج را به مدت 24 ساعت در آب گرم خیس کنید و در این مدت چند بار آب آن را عوض کنید سپس برنج را آبکشی کرده و از صافی رد کنید و 1 تا 2 ساعت بگذارید تا کاملا خشک شود.
مرحله دوم
سپس قابلمه مناسبی را روی حرارت ملایم قرار دهید و برنج را داخل قابلمه بریزید، 2 دقیقه اول به آن دست نزنید چون برنج له می شود سپس هم بزنید تا برنج برشته و طلایی شود.
سطح سوم
در قابلمه ای دیگر کنجد را بریزید و به همین ترتیب روی حرارت ملایم قرار دهید و هم بزنید تا برشته شود، کنجد سریع می سوزد پس مدام هم بزنید تا طلایی شود.
مرحله چهارم
وقتی کنجدها طلایی شد روی برنج بریزید و هم بزنید سپس به مقدار دلخواه گردوی آسیاب شده و پودر هل را به مخلوط اضافه کنید و هم بزنید تا یکدست شود.
مرحله پنجم
بعد از آن آب انگور را در قابلمه ریخته و روی حرارت ملایم قرار می دهیم تا داغ شود و کمی بجوشد و وقتی جوش آمد مخلوط برنج و بقیه محصولات را اضافه می کنیم.
مرحله ششم
در مرحله بعد مخلوط مواد را یک دقیقه هم بزنید و هم بزنید تا آب انگور کاملا جذب شود و طعم و عطر همه به هم بخورد سپس از روی حرارت بردارید.
مرحله هفتم
در این مرحله کف قالب ترجیحا سیلیکونی را با کره یا روغن مایع چرب کنید و بلافاصله مخلوط را داخل قالب بریزید و با پشت قاشق یا کاردک سطح مواد را فشار دهید.
نکته: می توانید از قالب های آماده استفاده کنید.
مرحله هشتم
وقتی سطح مواد کاملا صاف و یکدست شد، مخلوط را از روی اجاق برداشته و به دمای محیط رسید، قالب را با سلفون پوشانده و یا درب ظرف را بسته و به مدت یک ساعت در یخچال قرار می دهیم.
مرحله نهم
بعد از یک ساعت که قوام مواد سفت و منسجم شد قالب را از یخچال خارج کرده و با چاقوی تیز برنج را به شکل و اندازه دلخواه برش دهید.
مرحله دهم
در نهایت کیک برنجی دوشاب را در ظرف مناسبی قرار دهید و روی آن را با تکه های گردو، پودر پسته، پودر نارگیل، خلال بادام یا چند گل رز تزئین کنید و با چای یا قهوه سرو کنید.