طرز تهیه زولبیا +راز خوشمزگی در سال ۱۴۰۳
چگونه می توانیم زولبیا درست کنیم
زولبیا یکی از شیرینی هایی است که در شربت می ریزند. این شیرینی به عنوان شیرینی مناسب و برای افطار در ماه رمضان تهیه می شود. این کیک قوام سفت دارد و وقتی شربت شود طعم خوبی دارد. این شیرینی همراه با بامیه در ماه رمضان در شیرینی فروشی ها موجود است. اما آشپزی او در خانه طرفداران زیادی دارد. برای تهیه زولبیا خوب و باکیفیت باید به یک سری نکات ریز و مهم توجه کرد که در این دستور بر آن تاکید شده است. برای دیدن دستور پخت زولبیا در سایت چی شی همراه باشید.
مواد تشکیل دهنده زولبیا | |
آرد قنادی | نصف فنجان |
نشاسته گندم یا گل | نصف فنجان |
آب ولرم | نصف فنجان |
ماست شیر کامل | 4 قاشق غذاخوری |
روغن جامد یا کره | 1 قاشق مرباخوری |
گل سرخ | 1 قاشق غذاخوری |
زعفران غلیظ | 1 قاشق مرباخوری |
خمیر مخمر | 1 قاشق چایخوری |
قند | 1 قاشق چایخوری |
مواد لازم برای یک شربت یا شهد | |
اب | 1 فنجان |
قند | 2 لیوان |
آب لیمو | 1 قاشق غذاخوری |
گلوکز | 1 قاشق غذاخوری |
گل سرخ | یک هشتم فنجان |
زعفران آب پز غلیظ | یک پنجم قاشق غذاخوری |
چگونه می توانیم زولبیا درست کنیم
مرحله اول
برای تهیه زولبیا خوشمزه به صورت خریدی، در ابتدای کار یک کاسه کوچک برداشته و شکر و آب گرم را داخل آن می ریزیم و هم می زنیم. سپس مایه را روی آن بپاشید و مقداری کلم را هم بزنید و سپس آن را کنار بگذارید.
مرحله دوم
در این مرحله روی آن را می پوشانیم و به مدت 10 دقیقه استراحت می دهیم. بعد از 10 دقیقه مخمر تشکیل شده و کف می کند. یک کاسه دیگر بردارید و نشاسته و ماست را داخل آن بریزید و مخلوط کنید تا کاملا یکدست شود.
سطح سوم
اگر خمیر کمی سفت شد، ماست بیشتری اضافه کنید. بعد از آن خمیر مایه گرفته درست می شود که در آن روغن و آرد را اضافه می کنیم و هم می زنیم تا یکدست شود. در آخر گلاب و زعفران غلیظ را اضافه می کنیم. اگر مواد شل بود کمی آرد اضافه کنید.
مرحله چهارم
درب ظرف را می بندیم و حدود 8 ساعت در یخچال می گذاریم تا استراحت کند. اگر وقت کمی دارید یک ساعت استراحت کافی است. اما برای اینکه زولبیا ترد شود و کیفیت آنها بهتر شود توصیه می شود 8 ساعت استراحت کنند.
مرحله پنجم
سپس مواد را از یخچال خارج کرده و کمی هم بزنید تا یکدست شود. سپس سس را در ظرف بریزید. در این مرحله شربت یا شهد را آماده می کنیم. ابتدا آب و شکر را در قابلمه ای بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا شکر کاملا حل شود.
مرحله ششم
در این مرحله که شکر کاملا حل شد و شربت شروع به جوشیدن کرد، دیگر نباید آن را با قاشق هم بزنید. آبلیمو را به آن اضافه می کنیم و صبر می کنیم تا به غلظت مورد نظر برسد. سپس گلوکز یا عسل را به آن اضافه می کنیم.
مرحله هفتم
بگذارید 5 دقیقه دیگر روی حرارت ملایم بجوشد و غلیظ شود. سپس حرارت را خاموش کنید و گلاب و زعفران را اضافه کنید. بگذارید خنک شود تا زولبیا در آن غوطه ور شود. در یک تابه یا قابلمه کوچک تا ارتفاع دو بند انگشتی روغن بریزید.
مرحله هشتم
سپس روی اجاق می گذاریم تا داغ شود. اگر روغن داغ نباشد، زولبیا پف کرده و پوک نمی شود. سپس تسلبیا را در روغن داغ به صورت توری داخل سس بریزید و دو طرف آن را در روغن سرخ کنید. سس زولبیا را باید از بیرون به داخل بریزید تا حالت بهتری داشته باشد.
مرحله نهم
بعد از سرخ شدن تسلبیا آنها را داخل شهد گرم می اندازیم. شهد نباید سرد یا خیلی داغ باشد. یک دقیقه زولبیا در شربت مانده کافی است و آن را از شهد خارج می کنیم و روی توری می گذاریم تا شربت اضافی آن گرفته شود. سپس در ظرف دربسته در یخچال نگهداری می کنیم.