طرز تهیه شامی لپه +راز خوشمزگی در سال ۱۴۰۳
طرز تهیه شامی لپه
شامی لپه یکی از غذاهای خوشمزه و پرطرفدار استان های شمالی کشورمان است که با مواد مختلف درست می شود تا آموزش کامل و مرحله به مرحله را ببینید. طرز تهیه شامی لپه برای سرگرمی روز همراه باشید
مواد لازم برای 2 نفر | |
گوشت بره و گوسفند | 200 گرم |
لپه ها | ⅓ شیشه |
سیب زمینی بزرگ | 1 قطعه |
پیاز بزرگ | 1 قطعه |
گیاه معطر خشک | 30 گرم |
یک تخم مرغ | 2 عدد |
آرد سفید | 1 و نیم قاشق غذاخوری |
سیر | 2 قرص |
زردچوبه، نمک و فلفل | 1 قاشق چایخوری |
طرز تهیه شامی لپه
مرحله اول
برای تهیه یک شام لپه خوشمزه ابتدا لپه را در ظرف مناسبی بریزید سپس چندین بار آبکشی کنید تا گرد و غبار آن شسته شود و تمیز شود. سپس کاسه را با آب پر کنید و کنار بگذارید.
مرحله دوم
حالا اجازه دهید لپه به مدت 12 تا 24 ساعت در آب بماند. گوشت را به قطعات کوچک تقسیم می کنیم سپس در چرخ گوشت می ریزیم و در ظرف مناسبی چرخ می کنیم. سپس لپه خیس شده را داخل آبکش می ریزیم.
سطح سوم
حالا می گذاریم آب اضافی لپه کاملا خارج شود. در مرحله بعد لپه خیس خورده را به قابلمه مناسبی اضافه می کنیم سپس قابلمه را تا نیمه پر از آب می کنیم و روی حرارت متوسط قرار می دهیم تا لپه کاملا بپزد.
مرحله چهارم
در این مرحله سیب زمینی ها را در قابلمه ای جداگانه اضافه می کنیم سپس آب می ریزیم تا روی سیب زمینی ها را بپوشاند. قابلمه را با سیب زمینی ها روی اجاق می گذاریم سپس به مدت 45 دقیقه در آب جوش می گذاریم تا کاملا بپزند.
مرحله پنجم
حالا که حبوبات و سیب زمینی ها کاملا پخته شدند از قابلمه خارج می کنیم. سپس لپه را در آبکش می ریزیم و اجازه می دهیم آب اضافی آن کشیده شود و خنک شود. در این مدت پوست اضافی سیب زمینی را جدا می کنیم.
مرحله ششم
در این مرحله سیب زمینی ها را در قابلمه ای جداگانه قرار می دهیم و با چرخ گوشت آن ها را له می کنیم تا پوره شوند. وقتی آب اضافی لپه به طور کامل خارج شد، آن را در غذاساز بریزید و هم بزنید تا لپه پوره شود.
مرحله هفتم
حالا پوره سیب زمینی را به همراه پوره لپه به گوشت چرخ کرده اضافه می کنیم. سپس پیاز و سیر را پوست بگیرید و سپس بشویید و با رنده ریز رنده کنید. حالا پیاز و سیر رنده شده را از صافی رد کنید.
مرحله هشتم
در این مرحله آب اضافی سیر و پیاز را کاملا جدا می کنیم و به مخلوط با گوشت چرخ کرده اضافه می کنیم. سپس سبزی های خشک معطر (جعفری، رازیانه، مرزه و ترخون) را به مخلوط گوشت چرخ کرده اضافه کنید، سپس هم بزنید.
مرحله نهم
حالا آرد را به همراه تخم مرغ، زردچوبه، نمک و فلفل سیاه به مواد شام اضافه کنید سپس با قاشق خوب هم بزنید تا مواد به صورت خمیری یکدست درآیند. سپس ظرف مناسبی را روی حرارت ملایم قرار می دهیم.
مرحله دهم
در این مرحله مقداری روغن مایع داخل تابه می ریزیم سپس اجازه می دهیم روغن کاملا داغ شود. سپس مقداری از محصولات شام را برداشته و به شکل مناسبی درآورده و در روغن داغ می گذاریم تا یک طرف آن کاملا سرخ شود.
مرحله یازدهم
حالا وقتی یک طرف شام کاملا سرخ شد آن را برمی گردانیم تا طرف دیگرش هم سرخ شود. سپس شمی ها را روی حوله می چینیم تا چربی اضافی آن گرفته شود سپس در بشقاب مورد نظر می گذاریم و سرو می کنیم. نوش جان.