آشپزی

طرز تهیه شامی گیلانی +راز خوشمزگی در سال ۱۴۰۳

خرید فالوور از سایت اینبو

طرز تهیه شامی گیلانی

شامی گیلانی یکی از غذاهای لذیذ استان گیلان است که با مواد مختلف درست می شود تا آموزش کامل مرحله به مرحله را ببینید. طرز تهیه شامی گیلانی برای سرگرمی روز همراه باشید

محصولات مورد نیاز برای 4 نفر
لپه ها 200 گرم
عدس 50 گرم
نخود فرنگی 250 گرم
گوشت بره و گوسفند 300 گرم
سیب زمینیها 1 قطعه بزرگ
یک تخم مرغ 3 عدد
آرد نخودچی 3 قاشق غذاخوری
پیاز 3 عدد
روغن، پودر تخم گشنیز و نمک کافی
فلفل سیاه، پودر کاری و پودر پاپریکا کافی
پودر سیر، زنجبیل و زردچوبه کافی

طرز تهیه شامی گیلانی

مرحله اول

برای تهیه شامی گیلانی مجلسی ابتدا لپه و عدس را بشویید و در ظرف آب بریزید سپس نخود را شسته و در ظرفی جداگانه آب بگذارید و اجازه دهید حبوبات به مدت 12 ساعت در آب خیس بخورد.

مرحله دوم

حالا بعد از گذشت این مدت نخودها را آبکش کرده و همراه با گوشت در قابلمه مناسبی قرار می دهیم. سپس فلس های 1 عدد پیاز را برداشته و می شوییم و همه را با گوشت و نخود در قابلمه می گذاریم.

سطح سوم

در این مرحله به مقدار کافی آب به گوشت و نخود اضافه می کنیم سپس مقداری پودر کاری اضافه می کنیم و قابلمه را روی اجاق می گذاریم. سپس روی آتش می گذاریم تا نخود و گوشت کاملا پخته و نرم شوند.

مرحله چهارم

حالا عدس و کاد را در آبکش بریزید و اجازه دهید آب اضافی آن کشیده شود سپس در قابلمه مناسبی بریزید. سپس 2 عدد پیاز باقیمانده را پوست گرفته و بشویید سپس به همراه عدس به قابلمه اضافه کنید.

مرحله پنجم

در این مرحله سیب زمینی ها را پوست گرفته و بشویید سپس به همراه عدس و لپه به قابلمه اضافه کنید. سپس به اندازه کافی آب به قابلمه اضافه می کنیم سپس قابلمه را روی حرارت ملایم قرار می دهیم.

مرحله ششم

در این مرحله لپه و عدس را در آب جوش می گذاریم تا کاملا پخته و نرم شوند. سپس گوشت پخته شده را از قابلمه خارج می کنیم و رنده می کنیم سپس نخود و پیاز را در آبکش می گذاریم تا آب اضافی آن گرفته شود و خنک شود.

مرحله هفتم

حالا عدس و ماهی پخته شده را در آبکش بریزید و بگذارید آب اضافی آن گرفته شود و کاملا خنک شود. سپس عدس را به همراه نخود، پیاز، لپه و سیب زمینی در چرخ گوشت ریخته و دو بار در ظرف مناسبی چرخ می کنیم.

مرحله هشتم

در این مرحله گوشت رنده شده را به همراه پودر تخم گشنیز، نمک، پودر سیر، زنجبیل، زردچوبه، فلفل سیاه و پودر فلفل قرمز به گوشت چرخ کرده اضافه می کنیم، سپس مواد را به مدت 5 دقیقه ورز می دهیم تا مواد با هم ترکیب و ترکیب شوند.

مرحله نهم

حالا تخم مرغ ها را به همراه آرد نخودچی به مواد شام اضافه می کنیم و دوباره ورز می دهیم تا مواد یکدست و یکدست شوند. سپس یک تابه مناسب را روی حرارت ملایم قرار می دهیم و مقداری روغن مایع داخل تابه می ریزیم.

مرحله دهم

در این مرحله می گذاریم روغن خوب داغ شود سپس مواد شام را به شکل قالب فلافل در می آوریم و در تابه می گذاریم و کاملا سرخ می کنیم. سپس شام های سرخ شده را روی حوله می چینیم.

مرحله یازدهم

در آخر شام ها را به همین ترتیب درست می کنیم سپس در ظرف مورد نظر خود می گذاریم. در نهایت شام های گیلانی با گوجه، ترشی، کاهو و نان یا برنج سرو می شود. نوش جان.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا