طرز تهیه شاهی پنیر بسیار لذیذ با دستورپخت ساده در سال ۱۴۰۳

طرز تهیه شاهی پنیر
شاهی پنیر یکی از محبوب ترین و مجلل ترین غذاهای هندی است که با ترکیب پنیر فتا خرد شده، گوجه فرنگی، ادویه های معطر و خامه تهیه می شود. این غذا با طعم غنی و بافت لطیف خود، تجربه بی نظیری از غذاهای هندی را برای دوستداران غذاهای گیاهی به ارمغان می آورد.
برای تهیه شاهی پنیر به سبک خانگی، ابتدا پیاز و سیر خرد شده را در روغن تفت دهید تا طلایی شود. سپس ادویه هایی شامل پودر پاپریکا، زردچوبه، پودر زیره و پودر تخم گشنیز را اضافه کرده و تفت دهید. پوره گوجه فرنگی را به مخلوط اضافه کنید و پس از تبخیر، آب، شکر و پنیر خرد شده را اضافه کنید. در آخر خامه را اضافه کنید و بعد از چند دقیقه سرو کنید.
عناصر | اندازه ی |
پنیر فتا سفید مکعبی شده | حدود 200 گرم |
پیاز خرد شده | 1 قطعه |
اب | 1/4 فنجان |
کرم رنگ | 1/4 فنجان |
گوجه فرنگی رنده شده | 4 عدد |
پودر زیره | 1 قاشق چایخوری |
دانه گشنیز آسیاب شده | 1 قاشق غذاخوری |
سیر رنده شده | 4 قرص |
روغن مایع | 2 قاشق غذاخوری |
پودر فلفل قرمز | به مقدار مورد نظر |
زردچوبه | نصف قاشق چایخوری |
قند | 1 قاشق چایخوری |
گشنیز سبز تازه | به مقدار کمی |
نمک | به اندازه ای که لازم است |
طرز تهیه شاهی پنیر
مرحله 1: پیاز و سیر را سرخ کنید
ابتدا تابه ای را با کمی روغن روی حرارت متوسط گرم کنید. سپس پیاز خرد شده را به آن اضافه کنید و به آرامی تفت دهید تا طلایی شود. به این ترتیب، طعم پیاز به خوبی در روغن باز می شود.
مرحله 2: سیر و ادویه ها را اضافه کنید
پس از طلایی شدن پیاز، سیر ریز شده را اضافه کنید و چند دقیقه دیگر تفت دهید تا سیر معطر شود. سپس پودر فلفل قرمز، زردچوبه، پودر زیره، نمک و پودر تخم گشنیز را به مخلوط اضافه کنید و چند دقیقه دیگر همه مواد را با هم تفت دهید تا ادویه ها نیز طعم خود را آزاد کنند.
مرحله 3: گوجه فرنگی را اضافه کنید
در این مرحله پوره گوجه فرنگی را به تابه اضافه کنید و اجازه دهید تا مقداری آب آن تبخیر شود. دقت کنید که مواد خوب با هم مخلوط شوند اما نه آنقدر داغ که گوجه فرنگی بسوزد.
مرحله 4: پنیر و آب را اضافه کنید
بعد از اینکه آب گوجه فرنگی کمی تبخیر شد، آب، شکر و پنیر خرد شده را به همراه کمی نمک به مخلوط اضافه کنید. به آرامی مخلوط کنید تا پنیر کمی نرم شود، اما مراقب باشید که کاملا خرد نشود.
مرحله 5: خامه را اضافه کنید
بعد از گذشت حدود 10 دقیقه و جذب آب غذا، خامه را به مخلوط اضافه کنید و به آرامی هم بزنید تا خامه به خوبی با بقیه مواد مخلوط شود. بعد از این مرحله غذا را از روی حرارت بردارید.
مرحله 6: غلظت غذا را تنظیم کنید
توجه داشته باشید که پنیر کوتیج نباید خیلی آبدار یا خیلی سفت باشد. غلظت آن باید به حدی باشد که هم روی برنج و هم به تنهایی خوش طعم و مزه باشد.
مرحله 7: سرو و تزئین کنید
هنگام سرو، مقداری گشنیز تازه خرد شده را روی غذا بپاشید تا علاوه بر زیبایی، عطر و طعم خوبی به آن ببخشد. حالا شاهی پنیر شما آماده است.